Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne na trądzik?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem po kuracji Izotekiem. Zaczynałam raz, jednak moje wyniki były słabe, za drugim razem moja kuracja trwała 13 miesięcy. Miałam co miesiąc robione badania krwii i wszystko było dobrze. Po tym trądzik wrócił. Nie w takim stopniu jak miałam wcześniej, ale nadal nie jest idealnie. Mam pryszcze na plecach, klatce piersiowej i twarzy. Dermatolog zapisal mi jakiś płyn, który średnio pomaga, wcześniej miałam też różne kremy do stosowania na noc itp, ale nic nie dało mi zadawalajacych efektów. Czy w takiej sytuacji dobrą opcją byłoby spróbowanie tabletek antykoncepcyjnych?

Gość gość
Tabletki anty nigdy nie są dobrym pomysłem. No ale jeśli chcesz niszczyć wątrobę i rozregulować sobie układ hormonalny na rzecz wyglądu, to droga wolna.

Gość gość
Hormony od dawna stosowane są do leczenia trądziku więc myślę że możesz spróbować

Gość gość
też brałam Izotek i niestety tylko izotek mi pomaga, aktualnie biore Izotek już 3 raz 1 raz 2009 2 raz 2015 3 raz 2017 Między rokiem 2009 a 2015 próbowałam różnych sposobów innych niż Izotek, klasycznie maści kremy, endokrynolog - nic nie pomogło. Brałam też kilka różnych tabletek antykoncepcyjnych - zero wpływu na cerę, ani lepiej, ani gorzej, po prostu "jak zawsze". Brałam też słynną Dianę 35 /Syngi 35 - zero efektu jak wyżej. Raczej jestem "skazana" na Izotek bo nic innego nie działa w najmniejszym stopniu, natomiast po Izoteku cera jest po prostu bajeczna. Próbowałaś retinoidów miejscowych? Na mnie Differin, a nawet Zorac nie działa :( Po obecnej kuracji Izotekiem mam zamiar spróbować maści Izotziaja (ta sama substancja co w kapsułkach).

Gość gość
Retinoidow miejscowych nie próbowałam

Gość gość
możesz spróbować, ale po odstawieniu trądzik i tak wróci.

Gość pryszczyk44
nie ma sensu ładować w siebie hormonów tylko po to by pozbyć się trądziku!!! moja córa w okresie dojrzewania miała straszny problem z trądzikiem na buzi i plecach, koleżanka-kosmetyczka-poleciła mi zakup olejku cbd na konopieizdrowie.pl i "smarowanie" niechcianych pryszczy na noc i faktycznie problem w ciągu kilku miesięcy zniknął!

Gość gość
Ja stosowałam anty na trądzik. 3 lata. Po odstawieniu tabletek miałam najgorszy wysyp. Hormony mocno rozregulowane. Łojotok, wypadanie włosów. Rok zajęło mi doprowadzić skórę jako tako do porządku. Nie polecam. Za to polecam tonki, żele do twarzy i serum lub krem z kwasem. Ja mam z BU tonik z kwasem salicylowym i mlekowym i serum z 10% migdałowym. Na to lekki krem nawilżający Dermedic hydrain3. Jest mega efekt. Jestem zadowolona