Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okazało się że jestem w ciąży i sie przeraziłam bo piłam syrop na suchy kaszel

Polecane posty

Gość gość

Tydzień temu miałam zapalenie tchawicy, miałam silne ataki kaszlu który nie dawał mi spać w nocy. Zaczęłam zażywać syrop jakiś levopront a teraz okazało sie że jestem ciąży i jestem przerażona że z tego powodu będzie coś nie tak. Czy ktoś z was może był w podobnej sytuacji ? Nie wiem co teraz robić, strasznie sie martwie

Gość gość
Nic sie nie stanie, jestes we wczesnej ciazy (rozumiem dobrze?), wiec zarodek jest przed tym dobrze chroniony. Spokojnie. Jak cie to martwi mocno, to zapytaj ginekologa, powie ci to, co ja. Gratuluję ciąży przy okazji :)

Gość gość
Jezu dzięki że mnie uspokoiłaś chociaż zastanawiam się jak ten zarodek może być chroniony. Tam na ulotce teraz czytam że nie mogą tego pić kobiety w ciąży i starające się, a teraz chyba bede sie modlić na wszelki wypadek żeby było zdrowe

Gość gość
Bo nie ma jeszcze wykształconego łożyska, więc te substancje chemiczne nie wnikają tak w zarodek jak w pozniejszej ciąży. Spokojnie, nic twojemu dziecku nie będzie. Niektóre ćpaja, piją na potęgę zanim sie zorientują ze sa w ciąży i wszystko dobrze sie kończy a ty brałas tylko syrop na kaszel. Serio, nie przejmuj sie. Ciesz się a nie zamartwiaj na zapas. Ja zupelnie na początku ciazy jak jeszcze nie wiedzialam, smarowalam sobie ucho hydrocortizonem, bo cos mi sie przez kolczyk pobabrało, potem tez mialam schizy, ale niepotrzebnie. Jeszcze raz ci gratuluje :)

Gość gość
Kobieto nie popadaj w panikę. Ja zanim się dowiedziałam o ciąży (6 tydzień) to piłam alkohol i brałam leki przeciwbólowe i co mam zrobić. No nic, po prostu nie wiedziałam o ciąży bo lekarze powiedzieli że nie mamy żadnych szans na naturalne poczęcie.

Gość gość
Dzięki wam