Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przetrwać po wyrwaniu ósemki

Polecane posty

Gość gość

W piątek miałam wyrywaną górna osemke. Poszlo szybko, praktycznie nic nie czułam. Nie spuchłam, nie miałam założonych szwów. Narmiast w niedzielę doktor mi wyrywał dolną. Rosła opierając się o siodemke więc ciężko było się do niej dobrać. Przez pół godziny dentysta się z nią szarpal. A ja płakałam z bólu. Myślałam ze tego nie przeżyje. Teraz jestem spuchnieta jak chomik, biorę antybiotyk, miałam zakładane szwy A dziaslo się babrze, wdała się ropa. Macie jakieś sposoby jak wspomóc zejście tej opuchlizny i ropy z dziąseł ?

Gość gość
Popusc szpary

Gość gość
Jedynie możesz płukac czyms albo jakies spraye. Mialam kiedys usuwane torbiele i też męczyłam sie dlugo.

Gość gość
Płukać naparem z szałwi,ciepłym naparem nie zimnym.I opuchlizna zejdzie,i ropa się uloti.

Gość gość
Plukanie 3% wodautleniona

Gość gość
na opuchlizne okładaj polik lodem na rope tylko antybiotyk

Gość gość
A czy napewno można plukac już ? Bo nie chciałabym wyplukac skrzepu.

Gość gość
plukaj pyszczek szałwią dziala na 100%;-)

Gość gość
Ja wyrywałam ósemki w gabinecie www.medentes.pl. Bardzo dobrze wyrawli mi ósemki i okres gojenia nie był dokuczliwy.

Gość gość
Mi wyrywali ósemkę w www.stomatologia-jankowscy.pl w Radomiu. Zrobili bardzo delikatnie i dokładnie oczyścili miejsce, po zastosowanych zaleceniach nie było żadnej opuchlizny.

Gość gość
Ja miałam drobne komplikacje przy usuwaniu ósemki, ale dzięki temu, że trafiłam w dobre miejsce www.apexcentrum.pl obyło się bez skutków ubocznych. Oczywiście przykładałam zimne okłady po zabiegu, aby uniknąć opuchlizny.

Gość gość
Jestem mieszkanką Szczecina. Od dziecka korzystam wyłącznie z gabinetu stomatologicznego www.bochinska.pl. Ostatnio usuwano mi operacyjnie ząb mądrości. Operacja przebiegła prawie bezboleśnie z wielką delikatnością.