Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy cesarke zawsze robi sie maksimum tydzien przed porodem?

Polecane posty

Gość gość

jak to jest? czy mozna cesarke zrobic w takim terminie jak porod naturalny jest wyznaczony czy jednak nie?? rozwiejcie me watpliwosci.

Gość gość
No nie czasem jest po terminie podczas gdy porod fizjologiczny nie postepuje

Gość gość
to zalezy jak sie umowisz z lekarzem prowadzacym, a jesli on nie pracuje w szpitalu to niech ci powie kiedy masz co zalatwiac, w praktyce chyba nikt nie czeka z planowana cesarka az zacznie sie akcja porodowa...

Gość gość
NO A KIEDY SIE CZEKA Z CESARKĄ DO 40 TYGODNIA?

Gość gośćinda
Ja mialam w 38

Gość gość
w praktyce chyba nikt nie czeka z planowana cesarka az zacznie sie akcja porodowa... x A to dziwne, bo w szpitalu gdzie miałam cc miałam wybór tydzień przed terminem, w dniu terminu albo jak się zacznie akcja.

Gość gość
15.17 u nas w szpitalu jest tak samo. Nawet jeśli planowana to czekają na rozpoczęcie akcji porodowej.

Gość gość252
Jeżeli są wskazania do cesarki, wykonuje się ja przed terminem porodu, ponieważ poród naturalny w takim wypadku jest zagrożeniem dla matki bądź dziecka. Jeżeli w trakcie porodu sn wynikną komplikacje, wykonuje się cesarkę.

Gość gość
Ja miałam 2 razy w 39 tyg bez rozpoczęcia akcji

Gość gość
ale co zrobie jesli czekam na cesarke i nie robia mi jej a wody nagle odejdą??co wtedy?wtedy juz tylko naturalny poród..

Gość gość
15:46 przy położeniu ppsladkowym faktycznie rozpoczęcie akcji to zagrożenie...

Gość gość
Mialam planowaną w 39 tc. Miałam do wyboru 3 opcje. Przed terminem, w terminie i po rozpoczęciu akcji. Lekarz kwalfikujący do zabiegu powiedzial, że jak zacznie się akcja to mam przyjeżdżac i będą ciąć.

Gość gość
Miałam trzy cc, termin cesarki ze wskazaniem ustala lekarz. Przecież to zależy z jakiego powodu ta cesarka. Pierwsza cesarkę miałam po 25 godz porodu sn, młody się nie wstawił. Druga, że względu na pierwszą:). Do szpitala miałam przyjechać kiedy zacznie się akcja. Mieszkam blisko. Trzecia miesiąc przed terminem. Duży brzuch, wielowodzie, Bali się o stan blizny po poprzednich cięciach. Tak więc, wszystko zależy od indywidualnego przypadku.

Gość gość
Ja miałam termin porodu na 12 sierpnia, a lekarz umawiał się ze mną na cc na 29 lipca:) ostatecznie jednak miałam 17 lipca:p