Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropka95

Krostki po goleniu

Polecane posty

Gość Kropka95

Z góry przepraszam jeżeli taki wątek był w każdym razie ja takiego znaleźć nie potrafię. Przechodząc do sedna chodzi o to ze pojawiają mi się czerwone krostki na udach i bikini ale nie po żadnej depilacji i nie jest to wrastający włos są to zwykle małe czerwone krostki kiedy włosy mi odrastaja po najzwyklejszej na swiecie maszynce do golenia. Używałam juz kremu do depilacji i depilatora wiec to nie jest wina maszynki ze podrażnia skórę za każdym razem jak włos odrasta pojawiają się krosty. Nie robie tego na sucho najpierw nasiedzę się z dobrą godzinę w wannie smaruje nogi gruba warstwa żelu i gole (tu też zaznaczam że pianek i innych pierdół dla poślizgu probowalam) nawet po goleniu dla zmiękczania skóry tłusta żelowa oliwkę dla dzieci stosuje i dalej to samo co mam robić bo opadam z sił a mecze się z tym od kilku ładnych lat. Na koniec podkreślam ze to na bank nie jest wrastający włos. Dziękuję za porady.

Gość gość
Może to zapalenie mieszka włosowego?

Gość Kropka95
Hmm.. ale czy zapalenie ciągle by się pojawiało i znikalo? Bo dajmy na to ogole się i do 2 dni pojawiają się krostki kilka dni się trzymają i znikają i jak się ogole znowu to samo.

Gość gość
Sama miałam duży problem z tymi krostkami, mam bardzo wrażliwą skórę. W końcu zdecydowałam sie na zakup depilatora IPL od Panasonica - moim zdaniem jest genialny. :) depilacja bezbolesna, bez podrażnień, a efekt jest super.

Gość gość
Najlepszym sposobem na pozbycie się takich krostek jest zakup dobrego, nowoczesnego depilatora. Ja przez ten cały czas używam Panasonica i uważam, że to znakomity sprzęt. Zakupiłam go jakiś rok temu i służy mi wiernie. :) można depilować na mokro, więc nie odczuwam dużego bólu.

Gość Kropka95
Wątpię żeby depilator mi pomógł to tylko rozwiąże problem ze przez dłuższy okres nie bd się pojawiać a jak już zaczną odrastać to znowu się pojawia ._.

Gość gość
Zastosuj balsm po goleniu dla mężczyzn s potem paste cynkową

Gość gość
To zapalenie mieszka włosowego - miałam ten sam problem w przypadku każdej depilacji ;/ Dopiero przy depilatorze IPL (od Panasonic konkretniej) problem zniknął całkowicie.

Gość gość
Ech, trudna sprawa, bo ja kiedyś miałam podobny problem. U mnie ustało jak znalazlam odpowiedni dla siebie depilator (Depilator ES-ED93 od panasonica) i krostki ustaly. Ale mogę ci polecić krem pilarix, na pewno łagodzi problem ;)

Gość olla88
Jedynym wyjściem jest się po prostu przestać golić/depilować. Jestem brunetką i mam delikatną skórę, po każdym goleniu mam podrażnienia. od 2 lat nie golę się w ogóle i w końcu mam spokój. Polecam zakup trymera - ustawiasz na minimalną długość i skracasz włosy na nogach czy pod pachami. Ja w zimie nie golę się w ogóle, skóra na wiosnę jest przyjemniejsza.