Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaburzenia

Derealizacja ?

Polecane posty

Gość Zaburzenia

Witam, mam problem od dłuższego czasu. Zaczęło się zwykłymi problemami nerwicowymi, zdenerwowaniem itp. Teraz moje objawy pogorszyły się. Podobno mam anemię - biorę już żelazo 1,5 tygodni- średnia poprawa. Jestem straszna nerwowa, boli mnie czasami głowa, mam mdłości, nic mi się nie chcę, czuję, że żyje tylko w jednym momencie, czuję się jak inna osoba, mam strach przed wszystkim. Boję się nieprawidłowości ze strony głowy. Badania podstawowe neurologiczne- Ok. EKG serca- Ok. Badani krw- oprócz żelaza - OK. Czuję się bez sił, strasznie zmęczona, jakbym nie była sobą. Czuję się jakbym była we śnie, jakbym zaraz miała zasłabnąć. Czytałam o derealizacja i depersonalizacji - trochę się zgadza. Nie mam planów na przyszłość, nie umiem myśleć o przyszłości, budzę się sennna i zmęczona. Ale jednak boję się, że jest coś nie tak z moja głową. Czy ktoś mi może pomoc ? Czy to wynik braku żelaza, nerwicy? Czy powaznych zaburzeń neurologicznych ? Biorę hydroxizinum w syropie. Podobno on strasznie usypia.

Gość gość
Robłaś Np.EEG??albo badania tarczycy TSH i F4?

Gość gość
A po co bierzesz to? Nie wiem mialem epizod derealizacji i to bylo trochę inaczej

Gość gość
To znaczy jak to wyglądało ?

Gość gość
Nie, nie miałam robionego EEG. Byłam na pomocy doraźnej- wtedy lekarz wykonywał mi podstawowe badania neurologiczne takie jak np. dotknięcie palcem nosa, odruch babińskiego itp. Wtedy wyszło wszystko ok. Badania krwi tez wyszły okej, oprócz obniżonego lekarza, więc lekarka zaleciła mi branie żelaza przez 3 miesiące. Lekarz stwierdził też u mnie początki anemi. Chciałam pójść do neurologa jednak lekarz twierdzi, że nie jest to konieczne. Byłam już z 7 razy u internistów i za każdym razem słyszałam,że są to problemy nerwicowe. Biorę hydroxizinum, bo dostałam go na pomocy doraźnej, a podobno moje zaburzenia to nerwica, mam też zalecenie wizyty u lekarza psychiatry lub psychologa.

Gość gość
Tak że czujesz sie jakbyś nie żyła nie masz też emocji, odczuć żadnych a świat wygląda trochę inaczej.. ja nawet ludzkie oczy widziałem jak narysowane kredką

Gość gość
Zdarza mi się czuć jak w innym świecie i zatsanawiać nad tym , czy osoba do której mowię na prawdę istnieję, czy mojego chłopaka na pewno kocham. Najbardziej zastanawia mnie to, że stało się to z dnia na dzień, po odejściu wszystkich stresów. Czasami mam też uczucie jakby moje ciało i umysł było zupełnie czymś innym. Na pomocy doraźnej usłyszałam od lekarza, że mogę mieć też początek depresji. Szczerze mówiąc martwię się każdą pojawiającą u mnie dolegliwoscią. Wybieram się do psychiatry. Pod koniec czerwca wybieram się na jeszcze jedno pobranie krwi, może wówczas lekarz skieruję mnie do neurologa, chociaz opowiadając mu o moich objawach zaleca mi spokój i opanowanie. Mam 19-naście lat, a martwię się, że mogę mieć nowotwór mózgu lub inne okropne cholerstwo.

Gość gość
Mogę wiedzieć jak wyleczyłeś swoje dolegliwości i czym były spowodowane ? :)