Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę pomozcie egzekucja komornicza

Polecane posty

Gość gość

Moi rodzice mają mnóstwo długów ale w piątek mój tata odebrał list z sadu, musi zapłacić 20tys długu w 14 dni, inaczej pojawi się komornik. Teraz pytanie podstawowe : po jakim czasie po upływie tych dwóch tygodni może przyjść komornik ? Kilka dni, tygodni, miesiecy ? Jak to może wyglądać ,gdy będzie chciał wylicytować dom wart jakieś 5000.000 ?

Gość gość
Od chwili odbioru nakazu zaplaty tata ma 14 dni na zaplate badz na zlozenje sprzeciwu w sadzie. Jesli nie zlozy sprzeciwu badz nie zaplaci mniej wiecej w ciagu miesiaca do max.3sad nada klauzule na nakaz i powod bedzie mogl isc z tym do komornika. Czyli najszybciej staniesie to za ok. 45 dni najpozbiej nie wiadomo. Komornik robi tylko to co kaze mu wierzyciel wiec jak wierzyciel nie bedzie mial z czego sciagnac dlugi to moze kazac locytowac dom.

Gość gość
Bez przesady, najpierw idą meble i rzeczy wartościowe, tv , pralki i inne . Niech ojciec spłaci lub niech idzie i sie dogada na spłatę w ratach. Nie straszcie jej ze chatę zlicytuje bo już ma pewnie nerwy zszargane

Gość gość
Dłużnik zawsze może się jakoś dogadać. Pewna osoba była mi winna sporo pieniędzy. Zdecydowałem się na komornika www.komorniknowysacz.pl Dogadał się on z dłużnikiem i po pewnym czasie otrzymałem moje pieniądze powrotem.