Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia123

Ciąża?

Polecane posty

Gość Rozia123

Zacznę od tego ze mam nerwice. Wyobrażam sobie przeróżne rzeczy do tego ogromnie sie stresuje. Jestem jeszcze młoda, moje ostatnie cykle trwały 29, 31 i 32 dni. Mam chłopaka doszło do pierwszego razu, ale po nim dostałam okres. Ostatnio trochę wypiliśmy, doszło oczywiście do pieszczot. Nie dokonca pamietam jak one przebiegały ale moj chłopak mówi mi ze nie doszło do stosunku. Od tygodnia spoznia mi sie okres, do tego jest mi trochę nie dobrze, nie chce mi sie jeść, mam ciagle temperaturę 37 stopni, wczoraj bolała mnie szyja(lub węzły chłonne) ale zazylam syrop i przeszło. Czuje ze sie strasznie stresuje(przy stresie zawsze jest mi niedobrze). Jakaś infekcja raczej odpada bo chora byłam tydzień temu.chcialabym jeszcze dodać ze dzis oddawałam 3 razy stolca w niewielkich ilościach, a kolor był jasno brązowy i nie była to biegunka. Czy ta temperatura jest spowodowana stresem? Czy mam sie stresować ze mogę być w ciąży?

Gość Mysza04
Wykonaj test ciążowy i wszystko będzie jasne:)

Gość gość
Ja mysle ze to przez te stres. Im więcej stresu tym bardziej miesiączka sie może opóźniać. Do tego piszesz ze bylas chora a to kolejny czynnik. Przez pieszczoty w ciąże nie zajdziesz wiec ja bym sie nie martwiła, a temperatura może być np z niedoleczonej infekcji albo po prostu przed okresem :)

Gość Cleo1976
Dopiero opóźnienie miesiączki o co najmniej tydzień każe podejrzewać ciążę.Podwyższona temperatura może wskazywać zarówno na ciążę (ale dopiero gdyby utrzymywała się powyżej 21 dni) jak i na przebytą owulację lub infekcję.I tak, można zajść w ciążę w wyniku pieszczot, choć jest to mniej prawdopodobne niż przy zwykłym stosunku.14 dni po możesz już wykonać test ciążowy.Na Twoim miejscu nie dopuszczałabym do sytuacji, że nie jestem pewna, jak daleko się posunęliśmy.I zacznij obserwować swój cykl, choćby testerem Afrodyta ze śliny.Będziesz wtedy wiedziała, kiedy nie podejmować ryzyka.Opieranie się na długości cykli to zły pomysł.

Gość gość
Witam ! Lekarz przepisał mi duphaston 4 dni po owolacji z powodu plamien, wywołanych najprawdomodopniej przez torbiel. Zalecił branie przez 7 dni 2x1. Cykle mam regolarne co 25/26 dni. Dziś jest 5 dzień przyjmowania. Jutro przypada termin planowanej miesiączki. Obecnie odczuwam bóle podbrzusza jak na miesiaczke. I rozpoczęło się delikatne plamiebie takie samo jak po owulacji. Jeżeli jutro rozpocznie się planowana miesiączka powinnam dalej zażywać duphaston ?? Czy przerwać ?? Czy też w trakcie miesiączki przyjmować tak by było równe 7 dni jak zalecił lekarza.??