Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uczulenie od żelu fastum

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z was spotkał się ż czymś takim?

Gość gość
Tak...ja miałam uczulenie po fastumir po kilku dniach.... trwało parę tygodni wapno aleric i maści sterydowe nie pomagaly

Gość gość
A co pan-pani by polecil na te uczulenoe ? Biore zyrtec pije wapno smaruje triderm bądź cutivate i nie widać końca a to już 5 dzień

Gość gość
przede wszystkim udać się do lekarza, ktory obejrzy skórę i oceni stopień fotouczulenia, my lekarzami nie jesteśmy ale nie powinna Pani stosować kremów sterydowych na własną rękę, to niebezpieczne ;) Może być tak, że lekarz przepisze jakiś silniejszy lub inny preparat jeśli reakcja jest duża, same kremy typu cutivate też mogą wywolywać reakcje skórne i jeśli Pani ich używa ciężko będzie ocenić od czego ma Pani to uczulenie. Teraz odstawić preparat, pić wapno , można posmarować kremem z cynkiem - jeśli jest wysięk żeby go podsuszyć, a jeśli nie, to kremem nawilżającym (jeśli skóra się łuszczy) czy np. alantanem lub pianką taką jak na poparzenia słoneczne. Pozdrawiam

Gość gość
Stosowac może masc termentiol myślę ze pomoże i trzba czasu aż zejdzie około 2 tygodniu

Gość gość
Masc alantan plus jest bardzo dobra.polecam

Gość gość
To jest chyba tak zwane fotoyczulenie. Jak sie wychodzi na slonce po posmarowaniu mascia

Gość gość
Ja bardzo łatwo łapie uczulenia. W aptece kup sobie wapno, takie w listkach, bo jest najtańsze. Ja na moją wysypkę używam kremu Nano one. Po nim przestała mnie tak swędzieć. Zaczęła też powoli znikać. Chroń też przed słońcem miejsce gdzie była wysypka. Jeszcze przez jakiś czas skóra będzie tam delikatniejsza.

Gość gość
Teraz mi.jakos brazowieje i skora tak jakby schodzi lekko juz ze 4-5 tygodni tak mam a tobie kiedy zeszlo?