Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaLENA13

włosy a samoocena

Polecane posty

Gość magdaLENA13

Jak sobie radzicie z kompleksami przy rzadkich włosach? Mam bardzo lichą czuprynę, jakoś tam staram się ją ratować suplementami i różnymi wcierkami z różnym efektem, ale przez większość czasu czuję się beznadziejnie. Wstydzę się, że ludzie widzą u mnie prześwity i zazwyczaj wiążę włosy tak, żeby wszystko maskować, ale to też wcale nie jest dobre bo kitka wychodzi bardzo cieniutka. Często patrzę na kobiety i ich piekne włosy i tak im zazdroszczę... Przejmujecie się tym bardzo czy nauczyłyście się z tym żyć?

Gość gość
Spróbuj kozieradkę

Gość gość
Zbadaj poziom ferrytyny i TSH

Gość gość
A próbowałaś leczyć to profesjonalnie? Samopoczucie to jedno, ale może wcale nie musisz się z tym męczyć, jeśli podejmiesz leczenie. Mogę Ci polecić fanpage "zbyt piękni by łysieć", znajdziesz tam sporo informacji na temat łysienia, które mogą Ci się przydać, a to też wygoda jak masz wszystko w aktualnościach na fejsie.

Gość mirabelka31
A ja czuję się lepiej jak trafiam na takie strony bo też widzę, że inni mają podobne problemy :) Zawsze to nieco łatwiej mieć jakąś grupę odniesienia. Po czasie nauczyłam się też, że nie do końca jest tak, że wszystkie kobiety wokół mają piękne, gęste włosy. Jak masz kompleksy to automatycznie zwracasz uwagę na takie rzeczy, ale tak naprawdę dziewczyn z problemamu z włosami jest bardzo dużo.

Gość aneta252
Koniecznie zgłoś się do lekarza. Poza chorą tarczycą, łysienie może wiązać się z chorobą autoimmunologiczną , zaburzeniami gospodarki hormonalnej organizmu lub niedoborem np. żelaza. Jak zaczniesz leczenie to i psychicznie lepiej się poczujesz.

Gość biank4
Z jednej strony nie ma co się załamywać, bo faktycznie problem wypadających włosów jest dość powszechny. Z drugiej strony nie powinno się też akceptować wszystkiego bezdyskusyjnie, bo leczenie pomaga w większości przypadków, trzeba tylko cierpliwości :)

Gość gość
Fajnie wzmocnić i zagęsić włosy można dzięki plastrom dermastic. Ja zauważyłam, że podczas kuracji włosy bardzo mi się wzmocniły, przestały wypadać, a i zaczęły odrastać nowe baby hair! :)

Gość gość
gość dziś Masz płacone od jednego spamerskiego wpisu czy ryczałtem? :O