Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JPyśka25

Przepis na gulasz węgierski z żeliwnego kociołka z ogniska proszę o opinie

Polecane posty

Gość JPyśka25

Hej właśnie dzisiaj doszła do mnie przesyłka kupiłam kociołek żeliwny i od czasu do czasu będę w nim chciała robić dania czy też korzystacie z takiego kociołka? Znalazłam przed chwilą przepis na gulasz węgierski z kociołka co powiecie o tych składnikach? tu ten przepis https://www.youtube.com/watch?v=9oTIk-gWuIk Warto?

Gość gość
z kociołka gulaszu jeszcze nie jadłem ale inne potrawy owszem ale to zawsze dziewczyny robią jedzenie ja tylko jem ;)

Gość remikk
Węgierskie potrawy są ostre zawsze mnie zastanawiało jak można lubić tak ostre jedzenie że aż w mordę pali ;)

Gość justyna2351
a to jest oryginalny przepis na gulasz węgierski ? hmmm w domu bym zrobiła ale nie w kotle a w garnku :))

Gość gość
Ile kosztuje taki kociołek żeliwny? Jedzenie z grilla już mnie się znudziło bo tylko wiecznie ta karkówka i kiełbasa na kempingu a widzę taki kociołek fajna sprawa.

Gość gość
O rany.... Gulasz węgierski z kociołka... Ale mi smaka narobiłaś, teraz będę o tym myślał cały weekend. Ognisko, las, ciepły wieczór, kociołek węgierski, zapach papryki i dymu... Też sobie kupię! Swoją drogą skoro masz już kociołek żeliwny i ognisko to bardzo, bardzo polecam Ci znaną w RPA holenderską potrawę znaną jako "POTJIEKOS". Jeśli umiesz choć trochę angielski, nie powinno być problemu z ogarnięciem przepisu. Generalnie to jest właśnie danie jednogarnkowe, przy którym wymagany jest kociołek. Inaczej nie wyjdzie.

Gość gość
jeśli chodzi o mięso do gulaszu to jak macie możliwość to polecam dziczyznę ahh jedzenie z ogniska pychota z takiego kociołka smakuje najlepiej

Gość gość
wyglada smacznie , zjadlabym tekiego gulasza :)

Gość gość
Do tych składników można jeszcze dodać czosnek i cebulę do smaku jak ktoś lubi

Gość gość
Czy każde węgierskie jedzenie musi być ostre?

Gość gość
Tak bo wiesz z czego słyną Węgy?? No właśnie Węgry słyną z ostrego jedzenia i że Polak Wegier dwa bratanki i do jedzenia i do szklanki.

Gość gość
Sposób przyrządzania: Przygotowanie mięsa: Mięso osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Mięsa na gulasz nie marynujemy, jednak bezpośrednio przed smażeniem musimy je oprószyć mąką, aby całe było nią pokryte. Mąka delikatnie zagęści nam sos. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masło klarowane i obsmażamy mięso, aby uzyskać złoto-brązowy kolor. Przekładamy je do wysokiego rondla. Na patelnię wylewamy niewielką ilość bulionu wołowego, doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy. Bulion przelewamy do rondla.

Gość gość
Jakie jedzenie jeszcze można przyrządzić w kociołku myśliwskim oprócz gulaszu znacie takie dobre przepisy kulinarne na jedzenie z kociołka?

Gość gość
na stronie nabiwaku.pl są dobre przepisy na dania z kociołka

Gość gość
Hej jakie składniki potrzebne są żeby zrobić gulasz węgierski w kotle na ognisku i jak wygląda sposób przygotowania generalnie ile czasu zajmuje zrobienie takiego dania z kotła?

Gość sołtys25
w trzeciej odpowiedzi masz link podany do strony i tam jest ten przepis na gulasz węgierski w kociołku :)

Gość gość
A no tak dziękuję a mam pytanie jeszcze ile kosztuje zeliwny kociołek 7 litrów?

Gość gość
cena oscyluje między 150 zł a 300 zł polecam kociołek emaliowany łatwiej się czyści

Gość gość
Aha dzięki tak 200 zł mogę zapłacić za kociołek.Jutro poszukam moze jakieś jeszcze promocje na kociołki znajdę.

Gość gość
świetny przepis na pewno skorzystam z tego przepisu na kempingu,jeszcze nie jadłem gulaszu z myśliwskiego kociołka :)

Gość gość
oj zjadłabym takie danie z kociołka z nad ogniska mniam pyszny ten przepis !!

Gość gość
prowadzę blog z przepisami na dania z kociołka węgierskiego wszystkich chętnych zapraszam na stronę, sprawdzone bardzo smaczne przepisy :)

Gość gość
A jaki jest oryginalny przepis na gulasz z kociołka węgierskiego bo szukam i nie znalazłem jakie tam składniki wchodzą w ten przepis?

Gość gość
oooo uwielbiam takie dania z kociołka z ogniska pyszny na pewno taki gulasz , a najlepiej smakuje na świeżym powietrzu w terenie :)

Gość gość
Smaczne jedzonko :) jadłam taki gulasz ale ostry i za dużo nie zjadłam ;) Na Węgrzech ostre jedzenie to norma może bym się przyzwyczaiła gdybym zamieszkała na Węgrzech bo i ładne państwo i przystojni faceci ;)