Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uroda przeszkadza w znalezieniu pracy

Polecane posty

Gość gość

Obecnie poszukuję nowej pracy ponieważ zmieniłam miejsce zamieszkania . Mam 28 lat , chodzę na rozmowy o pracę , mam doświadczenie, jak są testy wiedzy wypadam bardzo dobrze , wypowiedzieć też się potrafię . Ale zawsze na rozmowy trafiam na kobiety w tzw komisji takie Koło 40 lub grube. A ja cóż nieskromnie przyznam że niczego mi nie brakuje , mam ładna twarz , symetryczna i do tego fajne kształty . Wiem że zaraz rzuca się na mnie i zaczną pisać że kolejna polka co o sobie dużo myśli ale zaczynam się zastanawiać czy to mi nie utrudnia czy te kobiety nie widzą we mnie zagrożenia lub są zazdrosne? Bo w rezultacie pracę dostaje ktoś kompletnie bez doświadczenia za to ....np ze sporą nadwagą. ... W poprzedniej pracy jak przyszłam to jedna Pani zapytała mnie czy dyrektor robił casting w strojach kąpielowych

Gość gość
I tak i nie,zalezy jak na to patrzec.Czesto ktos wylowi twoje cv i cie zatrudni tylko po to by sie do ciebie dobrac,jezeli mu sie nie uda to cie zwolni.Wolnym osobom moze to byc na reke ale zajeci ludzie moga miec problem.

Gość gość
Widać brakuje ci może nie urody ale rozumu tak, dlatego przegrywasz z osobami mniej urodziwymy a mądrzejszymi .

Gość gość
Skoro brakuje mi rozumu to dlaczego mam najepiej napisane testy ?

Gość gość
Fakty są takie że mimo twej urody nikt ciebie nie chce zatrudnić, a te testy może inni mają lepiej napisane

Gość Princessinthesky
Może nieodpowiednio się ubierasz na rekrutację?

Gość gość
Wyniki są jawne i punkty też więc wiem że nie lepiej .

Gość gość
No to szukaj pracy w której nie szukają najbrzydszą i najgłubszą a najładniejszą i najmądrzejszą, może w Polsce gdzies znajdziesz co nie szukają głupich pracowników

Gość gość
Zakładam biała koszule bez dekoltu i odkrytych ramion , do tego spódniczka ale lekko przed kolano lub eleganckie spodnie i eleganckie buty . Włosy zawsze spinam i robię lekki makijaż ale takki bardzo lekki

Gość gość
Zmartwie Cie, ale tak moze byc.. Sa kobiety tak zawistne, ze sie nie przebijesz.. Ja np mam kolezanke, ktora urodziwa nie jest i na kazdym kroku daje mi do zrozumienia, ze jestem glupsza od niej.. Albo, ze inne dzieci sa ladne, a jej moze nie bardzo, ale za to madre.. Madra to ona nie jest, za to cwana i paskudna. Wiec wiesz, roznie bywa.. Moze w koncu trafisz na kogos, kogo nie bedziesz razic uroda w oczy. I przestan sie tlumaczyc, ze testy dobrze zaliczasz, to glupia nie jestes. Bo nie jestes!!! Ale czasami moze byc i tak, ze nie chca zatrudniac atrakcyjnej dziewczyny, bo bedzie rozpraszac, albo siac zamet np wsrod kolegow. To nie jest zawsze tka, ze ladna, ale glupia, a ta brzydka jes madra! Nie, nie,nie!!! Nie poddawaj sie w poszukiwaniach!

Gość gość
Autorka twierdzi że zatrudniają głupie i brzydkie może niech szuka tam gdzie chcą mądre i ładne.

Gość gość
14.43 To chyba nie u Ciebie? ;)

Gość gość
To autorka ma problemy ze swoją urodą i mądrością

Gość Gosc

Dokładnie tak jest, baby są zawistne i to coraz bardziej. Tez jestem ładna wykształcona z doświadczeniem i mam problem ze znalezieniem pracy. Mam juz tego dość. Ale póki pracodawca będzie kobieta to pewnie będzie jeszcze nieraz tak...