Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwiaty dla nauczyciela

Polecane posty

Gość gość

Witam mam do Was pytanie ,moja córka chodzi do szkoły do zerówki ,nie będzie nas na zakończeniu roku wiec chce kupić córce dla pani kwiaty i żeby dala w poniedzialek ,bo to będzie właśnie ten ostatni dzień w szkole. Czy coś jeszcze daje się nauczycielowi czy tylko kwiaty.Rodzice pytają się jedni drugich czy my jako kłasa składamy się na wspólny bukiet ale nikt nic jeszcze nie ustalił .Nie będzie mnie więc nawet nie będę wiedziała czy się składali i po ile . Czy myślicie że te osobiście wręczone kwiaty wystarcza i nie muszę się już składać na bukiet od klasy.

Gość gość
najlepiej niech córka da w ostatni dzień szkoły i tak jej nie bęzie na zakończeniu. A rodzice powinni pamiętać, że ni tylko jeden nauczyciel uczy ich dzieci...

Gość gość
No akurat u nas jest jeden bo to zerówka pani uczy ich ogólnie i angielskiego i wf .

Gość gość
Przede wszystkim nauczyciele nie oczekują prezentów. Jeśli masz życzenie kup kwiaty lub czekoladę i daj w ostatni dzień córki w zerówce. Składką zbiorczą w ogóle się nie przejmuj.

Gość gość
Kupie chyba tylko kwiaty ,pytam bo nie znam się na tym nie wiem czy coś zmieniło się od czasu mojej szkoły .Moja starsza córka chodziła do szkoły za granicą tam takiego zwyczaju niw ma wcale .Kiedyś usłyszałam ze teraz to już kwiatów się nie daje nic się daje . Ale uważam inaczej takie małe podziękowanie tym bardziej ze córka za rok idzie do innej szkoły i ta nauczycielka nie będzie jej uczyć tak jak większości dzieci ktore teraz uczy i przechodzi z nimi do klasy pierwszej.

Gość gość
Jestem nauczycielem i bardzo mi miło jeśli do kwiatuszka jest dołączona bombonierka :) Kiedyś dostałam bardzo pyszne słodycze i jedząc je przez cały miesiac wakacji miło wspominałam ucznia który mi je dał.

Gość gość
Jeśli klasa zbiera na wspólny bukiet to warto się zainteresować i powinno się w tym uczestniczyć. Najlepiej zapytać rodzica z trójki klasowej...

Gość gość
Gosc 11:56 współczuję Twoim uczniom, też jestem nauczycielem i stawiam na obiektywizm, w pracy staram się nie dzielic uczniów na lepszych i gorszych bo jeden dal kwoatka a drugi czekolade. To żenujące że oczekujesz prezentów. Jakis komunistyczny wymysl.

Gość gość
Tez jestem nauczycielem i nie oczekuje od uczniow zadnych kwiatkow, bombonierek, czy prezentow.

Gość gość
Też jestem w tym zawodzie i lubię czekoladę :D

Gość gość
U mnie w szkole zawsze skladalismy sie na wspolny prezent i kwiaty, ale zawsze byli nadgorliwcy, co oprocz tego przynosili osobno "od siebie".

Gość gość
A to tak mozna prawie pół miesiaca wczesniej zrobic sobie wakacje?

Gość gość
my zawsze składamy się i jest wspólny prezent od klasy... wszyscy o tym wiedzą ale i tak połowa MUSI coś przynieść od siebie. Cóz, kazdy ma swój rozum i niech robi jak chce.

Gość gość
Pewnie, oceny wystawione, to po co do tej szkoly ma chodzic, jak przed sezonem mozna taniej na rodzinne wakacje wyjechac.

Gość gość
Do 13.10 Nie wspolczuj moim uczniom bo bardzo mnie lubią a ja odnoszę sukcesy jako nauczyciel, a mała bombonierka mniej kosztuje od bukietu kwiatów.

Gość gość
Nie jest to pół miesiąca ale parę dni w tym wolny 15 bo Boże ciało jest ,koniec roku 23 ocen nie ma bo to zerówka. A co do wypowiedzi na temat zbierania na bukiet to nie ma chętnych ,ja jak wyjadę to nic się nie dowiem bo w poniedziałek corka odzie ostatni raz wr wtorek przyjdzie my zabrać jej rzeczy ze szkoły . .Co prawda jako jedna z nielicznych wpłacałam przez cały rok klasowe bo rodzice nie płacili co niektórzy wcale ,wiec mogą sobie z tego na te wspólne kwiaty wziąć., gdybym wiedziała kto będzie zbierał to przecież nie ubedzie mi od tego bo ile to 5 zł góra ale nie ma komu tego dać.

Gość gość
Ja daje kwiaty tak: woznej,woznemu,paniom kucharkom, pani dyrektor,pani sekretarce i wychowawczyni.

Gość gość
może daj czekoladki, będą się mniej rzucały w oczy innym rodzicom, a i pani może być bardziej zadowolona

Gość gość
Wiesz co jak będę dawać te kwiaty ... to nikogo nie będzie nawet w szkole bo dzieci już dawno są po zajęciach .Bo mam odebrać te rzeczy mojej córki i umówiłam się naczycielka .

Gość gość
Jeżeli to już ostatnia klasa to oprócz kwiatów można dać jakiś prezent przypominający o całej klasie może być to np blaszany plakat który nigdy się nie zniszczy lub pokrowiec na laptopa wychowawczyni z zdjęciem klasy składka 4 zł by już wystarczyła a pamiątka niezapomniana. Coś takiego znajdziesz na youpibag.pl