Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wielki nos u noworodka.

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanie, czy jeżeli miesięczne dziecko ma wielki nos, to istnieje szansa, ze z czasem nie będzie się yak rzucał w oczy ?

Gość gość
Na razie się tym nie przejmuj. Najważniejsze to , że dziecko zdrowe. A poza tym dzieci bardzo szybko się zmieniają.

Gość gość
To są dla ciebie powody do przejmowania się? Ciesz się ze jest zdrowy!!!

Gość gość
Szczerze nie wiem.A ty z mężem jakie macie nosy?

Gość gość
Chyba nie ma reguly. Ja przynajmniej patrzac po zdjeciach mialam maly zgrabny nosek. Ale jako dorosla juz ehhh niestety kompleks.

Gość gość
To nie jest moje dziecko, tylko bratanica mojego męża. Gdy mój mąż ją zobaczył po raz pierwszy, gdy miała jakiś tydzień,to stwierdził, że ma buzię, jak dorosły czlowiek. Wczoraj mialam tego malucha pierwszy raz na rękach i gdy tak z nią "rozmawiałam", moja urocza teściowa wypalila " ale nochal, to ma po matce". Biedna bratowa zrobila się aż bordowa. Oczywiście odpowiednio odpowiedziałam tesciowej. Potem bratowa mi powiedziała, że martwi ją ten nosek, bo ich starszy synek nie mial takiego. Nie widziałam jeszcze dziecka z tak dużym noskiem. Mój starszy syn miał duży, gdy byl noworodkiem, ale to raczej chodziło o szerokość i duże nozdrza. A ta malutka, ma caly duzy, wygląda, jak zabrany od doroslego czlowieka i przyklejony do jej buzi.

Gość gość
Ważne żeby był pyrkaty:-)

Gość gość
Teściowa głupia stara rura :O

Mysle,ze jesli przejmujecie sie tym noskiem to najlepiej isc do lekarza i po prostu z nim porozmawiac o tych obawach,a noz moze lekarz rozwieje watpliwosci. pozdr

Gość gość
Nic nie zrobicie z tym jak dziecko teraz wygląda. Tylko w wieku dorosłym można szukać sposobu ewentualnie na to. Trzeba tępić ludzi którzy ot tak beztrosko przyczepiają sie do wyglądu, komentują, bo to jest bardzo upierdliwe i siada na psychike. Nie zdają sobie chyba sprawy ile zła robią albo mają to gdzieś. Czasami się zdarzają niemowlęta z twarzami jak u dorosłego.

Gość gość
Zastanawiało mnie zawsze jak to możliwe i czy tylko ja to widzę dziecko załóżmy 2 miesięczne z twarzą jak dorosły. No szok.

Gość gość
Moja znajoma miała strasznie duży nos plus górka taką kanciasta (jakby jej ktoś kiedyś złamał) jej córka urodziła się z takim garbatym- ma już 4msc nos dalej Barbary. Bardzo podobny do niej. Niestety no nie wszystkie dzieci są ladNe. Mnie np odrzuca od wyglądu Ale wszystkie dzieci są kochane. Niepełnosprawne często mają rozszczep podniebienia zeza bez ucha itp.

Gość gość
Hola hola, jestem Barbara i nosek mam zgrabny:-)

Gość gość
Tu autorka. Na temat teściowej lepiej nie będę się wypowiadać, bo szkoda nerwów. A co do tej dziewczynki, to i tak za dwa tyg ma szczepienie, więc poruszą ten temat z pediatra. Mam nadzieję, ze z wiekiem nosek jakoś wtopi się w twarz. Widać, ze szwagierka ma z tym problem. Ale najwazniejsze, żeby mała byla zdrowa i otoczona miłością :) pozdrawiam

Gość gość
moze w tatusia albo w mamusie. chyba ze w kapuscie znalazlas

Gość Fajnie jest
Starsza wnuczka urodziła się z dużym noskiem.Moja córka była przerażona gdy ją zobaczyła po urodzeniu.Dziś dziewczyna jest dorosła, zamężna i śliczna jak z obrazka.Nie ma śladu po dużym nosie.Nie masz co się martwić na zapas.Ważne że dzieciak zdrowy jest.

Gość gość
Ja mam ogromny i straszny nos.całe życie miałam problemy z jego powodu wiec będąc w ciąży na usg i po urodzeniu ciągle obserwowałam nosy dzieci. Pierwszy syn urodził się z małym i ślicznym noskiem dziś ma 17 lat i duży nos drugi natomiast od urodzenia miał długi nos w miarę jak rosła Buzka nosek proporcjonalny do niej się stawał i jest ok.z kolei dziewczyna mojego syna ma duży i szeroki nos ale przy jej budowie twarzy dodaje jej tylko uroku.jest śliczna i komicznie by wyglądała z małym noskiem. Wiec się nie przejmuj cie będzie dobrze.

Gość gość
Moj synus urodzil sie z dużym noskiem. Takim bardzo szerokim. Jak mi go polozyli na brzuchu to tylko ten nos widzialam na twarzy i pierwsza mysl- skąd ten nos!?!?! Doslownie: wtf co to za nos. teraz ma 10 m-cy i twarz nabrała proporcji. Finalnie jak będzie wyglądał okaże się po okresie dojrzewania. Chociaż generalnie nie martwię się bardzo bo facetom jakoś bardziej ujdzie duŻy nos. Gorzej wlasnie dziewczynki.

Gość gość
To jeszcze malutkie dziecko. Buzia sie zmieni i nos tez sie wpasuje. Szwagierki synek przez kilka miesiecy po urodzeniu wygladal jak staruszek, nawet jej siostra wypalila, cos na ten temat. Orli nos, zapadniete policzki. Na prawde nie byl urodziwy. Teraz jest 7 letnim chlopcem, zupelnie ladnym, z proporcjonalnym noskiem.

Gość gość
Wnuczka mojej szwagierki urodzila się z takim noskiem, że wyglądała dosłownie jak stary dziad. Teraz ma 2 latka i jest śliczną dziewczynką z proporcjonalnym, niedużym noskiem. Nawet nie wiem, kiedy jej tak się wpasował, bo rzadko ją widuję.

Gość gość
Ludzie to mają problemy...