Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W góry na rowerze z małym dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość

Mam 5 letnie dziecko, mój chłopak ma pasje- jeździ rowerem po niskich górach, ale ogólnie teren jest trudny. Bardzo chciałabym z nim jechać, ale nie mam z kim zostawić dziecka,, a nawet nie chcę dziecka zostawiać, bo niech sobie pozwiedza. Mam na bagażniku fotelik rowerowy, w którym dziecko jeździ. Czy taki fotelik sprawdzi sie w terenie górzystym i trudnym terenie? Czy jeździcie z małymi dziećmi w fotelikach w trudniejszym terenie?

Gość gość
On mnie nie ciągnie na tę wycieczkę, ja sama mu to zaproponowałam, bo nie chcę tylko z dzieckiem w domu i na placu zabaw siedzieć. On ma pasję, więc chciałabym się nią zarazić, bo super taka jazda.

Gość gość
Jeszcze nigdy po górach nie jeździłam, mój chłopak jeździ od kilku lat, ja dopiero chcę spróbować. Generalnie po mieście bez problemu poruszam sie z dzieckiem w foteliku, więc nie powinno być wywrotki.

Gość gość
Zawsze mnie to denerwowało, ze on sam jeździ. Jak rano wyjeżdza w te góry, to wraca późną nocą. Do gór mamy z naszego miejsca zamieszkania 5 godzin jazdy rowerami w jedną stronę.

Gość gość
Moje dziecko jest bardzo żywiołowe, więc wnioskuję, ze jej sie spodoba taka wycieczka.

Gość gość
świetny pomysł na taki wypad w góry!

Gość gość
Jedż, foteliki sa przystosowane

Gość gość
Rozmawiałam dziś z moim chłopakiem. On jakiś taki niechętny, cały czas mi odradza, mówi, zebym małego moim rodzicom zostawiła, bo to utrudnienie w takich warunkach. Ja mu na to, by się do nas dostosował i wybrał łagodną trase. W sumie mój rower jest miejski i też cięzko byłoby mi po jakichś kamienistych wzniesieniach jeździć. Górki są ok, bo wiem, ze wjadę. Jakiś taki jest niezadowolony z mojej propozycji.

Gość gość
On twierdzi, ze małe jest za duże do fotelika, ciagle jakieś takie wymysły snuje.

Gość gość
Polecam góry Izerskie. Byłam z dwójką 2 lata i 3.5 na fotelikach. Tereny idealne. Ale trzeba uważać, zaliczyłam parę wywrotek, dobrze że dzieci miały kaski. Pięciolatek może być już za ciężki - foteliki mają limity. No i nie wyobrażam sobie jeździć po górach na miejskim rowerze. Ja całe życie jeździłam na miejskim, ale przed tym wyjazdem specjalnie kupiłam sobie rower trekkingowy. Różnica ogromna!

Gość gość
Chyba na głowe upadłaś? Z dzieckiem w foteliku na podjazdach hahaha

Gość gość
A co, cięzko sie podjeżdza pod wzniesienia?

Gość gość
Dzziecko dużo nie waży- jedynie 17 kg