Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce się żenić

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego facet nie chce się żenić? Proszę o wypowiedź głównie panów oraz panie, które były w podobnej sytuacji bądź mają braci/przyjaciół i znają ich motywy. Mamy dziecko, które pojawiło się szybko, po kilku miesiącach związku już byłam w ciąży. Ja bardzo chciałam ślubu, on nie. Minęło już kilka lat i temat ślubu w zasadzie się nie pojawia. Smutno mi.

Gość gość
a co ten ślub zmieni w twoim życiu ? masz małomiasteczkową prostą rodzinke dla której brak slubu =wstyd ?

Gość gość
Nie Kocha Cie raczej...sama mowisz ze dziecko po kilku miesiacachs sie pojawilo, nie sadze ze planowaliscie to tak szybko, wiec wpadka...albo Ty mialas take parcie na dziecko I slub.

Gość gość
gdyby sie bal,ze moze cie stracic to sam by proponowal slub a tak to ma to juz gdzies,nie zalezy mu na tobie.

Gość gość
Nie bierz ślubu, nie warto, zawsze możesz odejść gdy facet odwali jakiś numer bez upokarzającego wloczenia się po sądach. No chyba ze chcesz się zabezpieczyć materialnie, ale jak masz swoje mieszkanie to nie ma sensu

Gość gość
Nie lubię, ale skoro pytasz: nie chce się żenić bo nie kocha cię wystarczająco mocno :o by utrudniać sobie życie.

Gość gość
Zgadza się, nie kocha ciebie i dlatego się nie ożeni

Gość gość
Tak wlasnie myślę, że mnie nie kocha. Zresztą nigdy tego nie powiedział nawet. Najgorsze, że wmawiam sobie, że on kocha inną i dlatego nie chce się wiązać na poważnie. Cięzko mi z tym żyć.

Gość gość
Ja wzięłam ślub i wiem że drugi raz bym nie popełniła takiego błędu. Stało się tak jak to opisał gość powyżej. Gość odwalil numer i musiałam sie włóczyć po sądach upakarzajac się i udowadniając że mam rację a on kombinował z kochanką jak mnie zniszczyć. Nigdy więcej żadnych ślubów z nikim.

Gość gość
sypiacie z kims kto wam nawet nie powiedział ze kocha gratuluje zachodzicie z kims kto nie kocha a potem się dziwicie

Gość gość
To straszne co piszesz. Ale jednak czułabym się pewniej gdybysmy mieli ślub. A tak jestem w zasadzie nikim, jedynie matką jego dziecka. On kiedyś wyśmial moj pomysl ze ślubem, od tamtej pory tego nie poruszam, choć mysle o tym codziennie.

Gość gość
23.17 ktos tu dobrze napisal, jakbys miala troche rozumu to nawet nie pomyslalabys o dziecku podczas gdy facet ani razu nie wyznal ze Cie kocha...

Gość gość
Dziecko to wpadka, nie było planowane. Ryczalam dwa dni ale on powiedzial że wychowamy razem i żebym sie nie martwiła. Wziąl odpowiedzialnosć jak to się mówi.

Gość gość
Mój mi mówił że kocha a potem zdradził i potraktował jak śmiecia. Nie ma reguły.

Gość gość
bo to slowo ,to się wie i czuje to porozumienie bez słów,powiedziec może kazdy

Gość gość
Czy znacie przypadki że facet nie kochal kobiety a po kilku latach pokochal kobietę z którą jest? Czy jak od poczatku nie bylo milosci to już jej nie będzie?

Gość gość
Nie będzie :(

Gość gość
Może tak być że będzie.

Gość gość
No właśnie wydaje mi się że jak facet na poczatku nie zapała namiętnością do kobiety to już sprawa jest stracona.

Gość gość
nigdy się nie ożenię - kobiety mają jakieś dziwne podejście że małżeństwo rozwiązuje wszelkie problemy.

Gość gość
Jestem w podobnej sytuacji.Jednak mi specjalnie nie zależy.Im (mezczyznom)trzeba p...dolnac normalnie i wprost,bo domysły do nich nie docierają. I brak oświadczyny i pierścionka nie świadczy o braku milosci

Gość gość
kto sie dzisiaj żeni - ślub to tylko koszty i ewentualny hak. A gdy przyjdie rozwód dodatkowe koszty. Dlatego nie hcę sie żenić. Co to ma do rzeczy gdy między dwojgiem jest miłość?Kasę dla kleru trzeba oddać?

Gość gość
A jesli ja kilka razy otwarcie mówilam że chcę ślubu a on to wyśmiał prawie? On wie, że mi na tym zależy. I co? Nic z tym nie robi. A wręcz przeciwnie.

Gość gość
A jesli ja kilka razy otwarcie mówilam że chcę ślubu a on to wyśmiał prawie? On wie, że mi na tym zależy. I co? Nic z tym nie robi. A wręcz przeciwnie. x Troszkę się zamotałaś i lepiej raczej nie będzie:o Możesz tylko przestać naciskać skoro to przynosi odmienny od zamierzonego skutek, "może" :o jak zobaczy, że przestało ci na tym zależeć to się przynajmniej zdziwi.