Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak można jęczeć że się idzie na emeryturę skoro modliło się o nią latami??

Polecane posty

Gość gość

To tak jakbym miała płakać że zwalniam się ze znienawidzonej placówki. Znam osobę która kilka lat truła d...pę całej rodzinie że chce natychmiast iść na emeruturę i nienawidzi swej pracy. A jak przyszedł wiek emerytalny i pracodawca poinformował o braku etatu dla niej, to wielki lament. To chyba występuje u ludzi, którzy nie mają własnego życia i totalnie niczym się nie umieją zająć, zainteresować się czymkolwiek. P{otem takie babunie są zmorami rodzin, bo z nudów chcą im wejść w życie z butami. Jak można woleć chodzić w miejsce, gdzie jest toksyczna atmosfera i narzekać dalej?

Gość gość
a nie pomyślałeś/aś że emerytury w naszym kraju pozwalają wyłacznie na wegetację?

Gość gość
ale tej osobie nie chodzi o kasę.

Gość gość
Poczekaj jak przyjdzie czas twojej emerytury to sama zobaczysz. Moja znajoma tez nie mogla sie doczekac emerytury a jak przyszedl ten czas to plakala i nie mogla sie z tym pogodzic i odnalezc sie. Chociaz ma pasje i caly czas sie czyms fajnym zajmuje ale jednak jak sie z 40 latbpracowalo i nagle koniec to sie przezywa to na swoj sposob. Zrozumiesz to kiedys.

Gość gość
Nie, nie zrozumiem tego. Z pracy, której nie lubiłam i którą marzyłam aby rzucić, wyszłam na zawsze z uśmiechem, a nie z płaczem. Co to, syndrom ofiary? Mam płakać za swoim oprawcą?

Gość gość
Dlaczego? To fajne jest móc wstać o której się chce, robić co się chce, nie mieć nikogo nad sobą, nie musieć się stresować i kisić w często toksycznej atrmosferze w pracy. Nie rozumiem jak można się z tego nie cieszyć. Czy jesteście aż tak nudni ze jedynie praca okresla wasze czlowieczenstwo? :/ Emerytura = nie jestescie juz wartosciowe? No to wspolczuj****ardzo wam socjalizm mozg wypral. Wsiadz na traktor i wez do reki flage ZSRR to moze ci sie lepiej zrobi.

Gość gość
Ja mam emerytury 10.000 zł/mc netto i niczego mi nie brakuje. Oby tylko zdrowie dopisało jaknajdłużej.