Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prolaktyna po obciążeniu

Polecane posty

Gość gość

witam, jak to jest że prolktyna posczynkowa wyszła mi 1162 mlu/l (normy 102-496) po 60 minutach po obciążaniu 933 wydaje mi się ze powinna się podnieść a nie spaść dziwny wynik nie wiem jak go interpretować

Gość gość
proszę o porady

Gość gość
Kiedyś miałam skrajnie podwyższoną prolaktynę mam gdzieś ten wynik ale musiałabym poszukać, stwierdzono u mnie hiperprolaktynemię leżałam kilka dni w szpitalu z podejrzeniem guza przysadki ale badanie go nie wykazało, dostałam receptę na dobry lek obniżajacy prolaktynę jeździłam po niego do Niemiec pomógł mi no i tyle dobrze się czuję, wyniku swego nie pamietam i nie wiem czy twoj wynik jest tak zły jak mój

Gość gość
Jeszcze dodam że jest polski odpowiednik tego leku ale on ma skutki uboczne ten niemiecki jestdużo lepszy.

Gość gość
dziekuję . W internetach piszą że jesli po obciążeniu prloaktyna nie wzrsta świadczy to o fruczolaku - ale w moim przypadku ona się wręcz zmniejszyła co jest dla mnie nienormalne bo ta tabletka ma spowodować podwyższenie ....

Gość gość
Nie ma za co. Ten lek który mi pomógł to: Cabergolin 1mg, może w twoim przypadku nie będzie konieczny ale tak na wszelki wypadek.

Gość gość
czy ktoś jeszcze miał taki przypadek ze prl nie podniosła sie po obciążeniu ?

Gość gość
proszę o rady