Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla syna, wahamy się, jak uważacie

Polecane posty

Gość gość

Mi się najbardziej podoba Borys oraz Daniel, ewentualnie Tadeusz. Mężowi za nic Borys, koajrzy mu się z Jalcynem o ten Boris Johnson-pajac z Anglii. męzowi podoba się Daniel ale zdecydowanie bardziej mąż jest za imieniem ... Leon. I Natan - to też mi się w miarę podoba. czyli niby Borys odpada, zostają Daniel, Tadeusz, Leon i Natan. (p.s. Mamy już córkę i ona ma na imię Iga).

Gość gość
Daniel lub Natan moim zdaniem. Znam jednego kilkuletnego Nataniela, podobnie ;) Borys nie nie, też mi nie pasuje (córka ma fajne imię ale którkie, ma tylko jedno?)

Gość gość
tylko nie Tadeusz!

Gość gość
Córka ma dwa imiona, drugie na literę K i już takie bardziej popularne :)

Gość gość
Daniel i Leon. ten Natan to taki średni, ale lespsy niz Borys i tadeusz

Gość gość
Natan jest okropne

Gość gość
Zdecydowanie Tadeusz.

Gość gość
Natan bardzo ładne, a Borys kojarzy mi się z psem :-P

Gość gość
Tylko nie Natan. Jak dla mnie Leon,Daniel ew.Tadeusz chociaż średnio przepadam za imionami w tym stylu. Już lepsze Stanisław albo Jan.

Gość gość
Moj kochany piesek mial na imie Leon, ale dziecka tak bym nie nazwala...

Gość gość
To które bardziej pasuje do nazwiska. Natan (Nataniel) nie bardzo mi się osobiście podoba, ale coraz częściej spotykane i na pewno nie budzi już zdziwienia, Tadziu też się odnajdzie wśród Antosiów i Franiów, Daniel neutralne zupełnie- nie podoba mi się tylko zdrobnienie "Danielek", Leon też w miarę popularne i nie odbierane jako dziwaczne. A najlepiej nie konsultuj z nikim, bo z doświadczenia wiem że jaka by propozycja nie padła, to zaraz ktoś głupio skomentuje że jak dla psa, jak dla starszego pana, za bardzo wydziwiane, bo ciocia kuzynki sąsiadki znała takiego głupiego Tadzia, a szef pani z autobusu to Leon i wyjątkowa z niego menda... U mnie mocno kręcili nosem, teraz rodzina sobie nie wyobraża że synek mógłby mieć inne imię.

Gość gość
Tadeusz piękne imię, godne -jak już jest mężczyzną, ale jak jest dzieckiem to Tadziu trochę infantylne, Borys...fakt z Jelicynem, Natan to coś jak Igor i Eryk takie współczesny dziwoląg, Daniel najnormalniejsze;) Leon, mam sentyment, .....no ok,.....fajne też ;)

Gość gość
Mój mąż chce Borys dla syna:o

Gość gość
Borys! Super imię, męskie, konkretne, wyraziste. Bardzo dobrze mi się kojarzy bo znam 2 Borysów. Jeden to bardzo fajny inteligentny facet a drugi to uroczy chłopczyk. Jestem za Borysem.

Gość gość
Iga i Borys-fajnie brzmi. Daniel i Natan jakoś słabo. Imię dla chłopca później faceta powinno być silne, więc Borys. Musisz to przekonać ;)

Gość gość
Dziękuję za wypowiedzi

Gość gość
Borys dobre, np znany Borys Budka :)

Gość gość
Daniel, zwykle, ale nie oklepane, psuje chłopcu i mężczyźnie. Borys-jak dla psa. Tadziu - dla dziecka brzmi dziwnie.

Gość gość
Daniel albo Leon-Leoś ładne zdrobnienie

Gość gość
Ja mam słabość do Borysa, uwielbiam to imię. Od kilku lat coraz bardziej popularne. Do Borysa Budki dorzucę jeszcze ze znanych Szyca ,Mańkowskiego i Lankosza no i dwie znane aktorki mają synów o tym imieniu, więc może stąd ostatnio ta popularność?

Gość gość
Tylko nie Tadeusz. Najładniejsze Leon. Ale Borys tez mi się podoba.

Gość gość
Ruskich imion nie polecam. Ale polecam tureckie: Murat,Ahmet,Kadir,Yusuf,Mehmet Może coś z tych?

Gość gość
Koleżanka ma psa Leona

Gość gość
Z tych wymienionych to Daniel. Pasuje do Igi, jest międzynarodowe, nie jakieś wymyślne, a inne. Borys to faktycznie z Jelcynem się kojarzy, Natan to dla mnie imię z nizin, Tadeusz to imię wielu polskich bohaterów, do tego modne, ale mnie się po prostu nie podoba i gryzie się z imieniem siostry.

Gość gość
A Leon po prostu okropne .

Gość gość
Leon super i bardzo pasuje do Igi. Daniel też jest ok. Natan kojarzy mi się z ks. Natankiem..

Gość gość
Tadzik!!!! Na górę!!!!!! daj borys

Gość gość
Leon Tadeusz -może być, Borys równie pasuje do polskiego dziecka jak Hermann Osman czy Ahmed :D Daniel od biedy, Natan jak zauważam budzi u sporego % ludzi niechęć .

Gość gość
Mój drugi Syn też miał być Borys, ale brakło mi odwagi. Borys to nie tylko Jelcyn, ale Borys Pasternak czy Borys Godunov czy Boris Becker. Bardzo mi się to imię męskie podoba. Skoro córka o krótkim fajnym imieniu Iga, to synek może być Iwo lub Igor :)