Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2latka niejadek

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy proszę Was o pomoc. Chodzi o obiadkidla malucha. Moja dwulatka jadlaby tylko sam makaron, pomidorowa i parówki. Ziemniaków nie lubiła od pocZatku. Mięso jest blee wszystko co oddam jest bleeee. Mam w domu jeszcze roczniaka i on je wszystko chętnie. Jakieś pomysły ? Może to taki etap. ?

Gość gość
Ktos napisal w madrej ksiezce, ze gdyby dzieci jadly w tempie roczniaka, to wyroslyby na slonia. Moze zastap makaron makaronem z wyrzyw, jest bardziej pozywny, wycinaj sama albo nozykami do julienne.

Gość gość
Jest wiele sposobów na niejadka. Na jednego działają metody, drugiemu przechodzi i znowu ładnie je. Od kiedy dziecko nie je? Zawsze było nie jadkiem?

Gość gość
Jak coś lubi to ładnie zje np ta pomidorowa a co innego jak jej dam to jest bleeee. Nie mam pojęcia już co mam jej gotować. Z zup zje jeszcze chętnie ogorkowa

Gość gość
Gotuj to, co lubi i proponuj inne dania. Może z czasem minie upodobanie do wybranych potraw. Do zupy pomidorowej przemyć inne warzywa, aby było zdrowiej. Ja zagęszczam pomidorowa warzywami tj miksuje wszystko co sie ugotowalo pomidory, ziemniaka, seler, cebule, czosnek czy co tam jeszcze. Zupa jest gęsta i pożywna.