Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kobieta szczupla w ciazy po cesarce szybko ma plaski brzuch?

Polecane posty

Gość gość

jesli cala ciaze jestem szczupla i urosł mi tylko brzuch to po cesarce szybko bede miec znow plaski?ile dni potrzeba by po cc znowu miec plasi brzuch w przypadku chudych i szczuplych kobietek?

Gość gość
Ja nie mam już płaskiego brzucha. Wisi mi skóra taki "woreczek"

Gość gość
Podobnie. Przecież brzuch musi się wciągnąć tak samo. Być może jest trochę później bo pewna partia mięśni jest jak porażona po cięciu i ćwiczyć nie można (bo zostanie jakaś wypukłość na zawsze - ale chyba i tak zostanie, bo po operacji trzeba się podnosić a to bolesne i trudne, skoro mięśnie zostały przecięte). Miałam cesarkę więc nie będę oszukiwać: to nie to samo co otworzyć i zamknąć torebkę. :D (Ja byłam zawsze szczupła. I po cesarce wróciłam do masy wyjściowej: 47 kg przy 161 cm wzrostu. Ale brzuch, mimo żadnych rozstępów, mimo przybrania na masie równomiernego, już nigdy potem płaski nie był. Nawet go wciągnąć nie mogę bo część mięśni nie działa. Czuję taką jakby blokadę przy próbie wciągnięcia brzucha.)

Gość gość
zalezy od kobiety. ja bylam mlodziutka i raz dwa.

Gość gość
To prawda po cesarce zostaje taki worek wiszący, nawet jak wrócisz do wagi wyjściowej i będziesz ćwiczyć to nie da sie uratować przeciętych i zszytych mięśni brzucha, zawsze nad blizna będzie ci juz wisieć taki worecżek jak u kangurka. Wkurza mnie ten brzuch strasznie.

Gość gość
byl tu juz taki temat o tym, kobiety pisaly ze ten wiszacy worek na brzuchu zniknal z czasem

Gość gość
Brzuch po cesarce,nie będzie już płaski.Moze są jakieś wyjątki,ale to rzadkosc

Gość gość
Nie, nie będzie taki. W czym problem?

Gość gość
Ja po porodzie naturalnym tez mam obwisła skore na brzuchu, pomimo tego, ze jestem szczupła i ćwiczę

Gość gość
Po 1 cesarce miesiąc po porodzie miałam płaski brzuch. Teraz jestem 3 tygodnie po 2 cesarce i brzuch ciut wolniej sie wchłania, może wolniej kurczy sie macica ale nie mam nic wiszącego nad blizna ani jakiejś wiotkiej skory. Wszystko zależy od kobiety i predyspozycji genetycznych. W pierwszej ciazy przytyłam 9 kg a w drugiej 12 kg. Po 3 tygodniach od drugiej cesarki mam do zrzucenia 4 kg.

Gość gość
Siostra męża ma 39 lat. 4 miesiące temu miała 3 cesarkę i brzuch ma idealnie płaski, bez wiotkiej skory i rozstępów. Zazdroszczę jej figury.

Gość gość
Ja rok po CC i wszystko wróciło do normy, poza tym wciąganiem brzucha, u mnie śmiesznie, bo połowe wciągnę, a połowa ani drgnie. Cóż to jednak przecięcie mięśni i pierwsze miesiące nie miałam czucia w okolicy cięcia

Gość gość
"Wiszący brzuch jak u kangura" większych bredni nie słyszałam. No jeżeli ktoś dużo przytył o bardzo rozciągnęła sie skóra to po porodzie naturalnym bedzie mieć tez wiszący brzuch. To , ze ktoś miał cesarskie cięcie to nie znaczy, ze bedzie mieć wiszący worek nad blizna. Znam dziewczyny z idealnie płaskim brzuchem po 2 cesarkach jak i kobiety po porodzie naturalnym z wiszącymi brzuchami. Nie ma reguły.

Gość gość
Miałam 2 cc. Po każdej brzuch jakieś 2 miesiące wranaliza do normalnego stanu. Teraz jestem pół roku po drugiej cc i brzuch mam już zupełnie płaski jak przed porodem

Gość gość
Nikt na cc nie tnie mięsni brzucha! mięśnie są ręcznie rozchylane, tnie się powłoki skórne oraz ścianę macicy. nie wiem kto to wymyslił, ze po cc wisi worek na brzuchu, bo są rozcięte mięśnie...

Gość gość
A jak jest z cipką? Czy cesarka pozostawia po sobie takie samo ,,wiaderko'' jak poród naturalny?

Gość gość
Z cipka jest raczej tak samo jak przed cc, może minimalnie inaczej bo wiadomo, ze ciało kobiety przygotowuje sie do porodu i kości sie rozchodzą.

Gość gość
Dokładnie, obecnie przy cc (planowanym, bo inaczej bywa z nagłym w sytuacji zagrożenia) mięśni się nie przecina, tylko je rozsuwa. Nie ma powodu żeby nie funkcjonowały one tak jak trzeba, zakładając oczywiście że kobieta już wróciła do formy i połóg się zakończył. Inną kwestią jest narmiar luźnej skóry, i tu już kondycja jako taka niewiele pomoże, albo ma się szczęście i się samo z powrotem uelastyczni, albo nie i zostaje "fartuszek". Można pracować nad brzuchem kosmetykami, zabiegami kosmetycznymi, do pewnego stopnia to pomoże, aczkolwiek cudów nie zrobi. Tak samo jak w pewnym stopniu pomogą pasy poporodowe. Dużo zależy też od rozmiarów brzucha w ciąży, i ogólnego przybierania na wadze. Za to i po cc, i po sn może wystąpić rozstęp mięśni brzucha, który rzeczywiście daje efekt obwisłej skóry, a czasami wręcz ciążowego brzuszka.

Gość gość
Przed ciążą byłam szczupla 53 kg/168 cm, w ciazy przytyłam 17 kg i miałam wrażenie ze wszystko poszło w brzuch bo był olbrzymi. Okazało się ze syna był wielki ;-) oczywiście porod zakończony cc. Około 5-6 miesiąca po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Mam płaski brzuch, żadnych faldek itp Nie ćwiczyłam.

Gość gość
Ja jestem 4lata po i mam woreczek. :-( Przytyłam równe 10kg w ciąży. Przed ciążą ważyłam 50kg przy 170wzrostu.

Gość gość
Jasne, nie wierzę w to wasze płaskie brzuszki. Moja koleżanka też twierdzi z uporem maniaka że ma płaski brzuch po cc jak przecież nie ma. Kłócić się z nią nie będę, jak chce się sama osZukiwać i w to wierzyć to ok ale mi wisi mały brzuszek nad rozciecieciem mimo że jestem szczupła a u niej jest to spory bebzon dużo większy od mojego. Więc te wasze brzuszki to są wasze osobiste opinie a jaka jest prawda to nie wiadomo. Brzuch po cc nigdy już nie będzie idealnie placki i można zapomnieć o talii osy. Narka klamczuchy

Gość gość
Ja miałam płaski jak deska dzień po cc.Ale to pewnie dlatego że miałam bardzo mały brzuch.Więc to jak najbardziej możliwe.

Gość gość
Można, można... mi do płaskiego brzucha daleko, ale sama mam koleżanki które mogły w lecie, 2-3 miesiące po porodzie, wypuscić się w bikini, bez żadnych kompleksów, bo owszem, miały płaski brzuch, nie było widać śladów ciąży i porodu. Tak jak można mieć jędrne, zgrabne uda i tyłek w wieku 50 lat, albo w drugą stronę- znam facetów łysiejących czy siwiejących w wieku 20 lat... Atrakcyjny wygląd to szczęście na loterii genowej, czasem w połączeniu ze zdrowym trybem życia, i tyle.

Gość gość
To, ze niektóre z Was maja obwisłe brzuchy po cc to nie jest kwestia operacji i nikt nie kłamie, ze nie ma zwisu nad blizna. Aktorka Dereszowska jest po dwóch cesarskich cięciach a brzuch ma super, idealnie płaski. W filmie Pitt Bul niebezpieczne kobiety jest scena gdzie sie przebiera i widać ja nago jak i jej bliznę po cc ale zwisu żadnego nie widać. Ja po cesarce żadnego zwisu nad blizna nie mam a jestem kilka tygodni po cesarce. Moja koleżanka po dwóch cesarkach tez nie ma, ma ciało jak modelka natomiast moja kuzynka po porodzie naturalnym ma zwis. Wiele zależy od genów i predyspozycji. Jedna ma bardziej jędrne ciało a druga mniej. Jedna kobieta bedzie mieć rozstępy a druga nie. To czy bedzie zwis czy nie zależy od tego ile sie przytulo w ciazy, od tego czy ma sie w skórze dużo kolagenu. Jednym po odchudzaniu skóra robi sie obwisła a innym ładnie sie schodzi i nie ma tu nic do tego rodzaj porodu.

Gość gość
Wypowiem sie:) jestem w miare szczupla, ale nie drobna ani jakos wybitnie zgrabna (65 kg, 170cm). Nie wiem jak po cc, ale po porodzie naturalnym ani przez chwile nic nie wisialo (skora czy cos) I brzuch wygladal naprawde ok, mniej wiecej jak przed ciaza. 10 dni po waga byla juz przedciazowa, a przytylam ok. 10 kg.

Gość gość
Oj autorko rozczarujesz się niestety bo taki jak przed porodem czy to SN czy to cc brzusiu juz nie będzie . I nawet 2 lewandowskie ci nie pomogą niestety ani cudowne kremy ani diety ani ćwiczenia

Gość gość
Jestem po 2cc, waze 63 kg przy 175. Jestem dosc szczupla,nad blizna nie mam nic,jest plasko,dopiero wyzej mam lekki waleczek tluszczu,bo nie cwicze o lubie pozne kolacje;-) Moja przyjaciolka po 1cc, szczuplejsza ode mnie,nad blizna ma nawis skorny. Nie sadlo,jak ja,ale taki hmm... fartuszek....

Gość gość
Jestem po 2 cc. Brzuch mam okropny. Przy okazji drugiej cc lekarz odradzal kolejna ciaze, bo mam zrosty i rozciagniete powloki brzuszne. Z uwagi na za waska miednice za kazdym razem mialam ogromne brzuchy i niestety ta skora juz sie nie wstapi, jest jej duzo. Ratuje mnie jedynie bielizna wyszczuplajaca, bo podnosi ta skore i trzyma w ryzach. Ja 158, 48 kg a dzieci 4170 i 4530... I w jednej i drugiej ciazy obcy mysleli, ze beda bliznieta a w szpitalach poploch, bo na pierwszy rzut oka wygladalo, ze ciaza grubo przenoszona albo blizniacza.

Gość gość
SORY ALE PRZY CC NIE TNIE SIĘ MIĘŚNI TYLKO SIE JE ROZSUWA!!!!bzdury piszecie, że szok poczytajcie sobie o rozstępie mięśni prostych brzucha, najczęściej to jest przyczyną odstających brzuchów po ciąży, oraz słaby mięsień poprzeczny! z tym się chodzi do fizjoterapeuty !

Gość gość
Jak komuś urósł bardzo brzuch to czy było by cc czy kobieta rodziła by SN to i tak obwisły brzuch zostaje. Nie ma tu znaczenia czy była cesarka czy nie. Wszystko to geny, predyspozycje fizyczne, zdolność skory do rozciągania sie i kurczenia ( dobra elastyczność skory). Jedna przytyje w wieku 35 lat w ciazy 25 kilo i wróci do ładnej figury, inna przytyje 10 kg w wieku 20 lat i zostanie jej wiszący brzuch. Nie ma tu wcale znaczenia jak kobieta rodziła !!!!