Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zupki po 6 miesiącu wywar

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś mnie oświeci/ upewni czy rzeczywiście wywar z mięska jest tak bardzo uczulający? bo wszędzie w poradnikach o gotowaniu zupek dla niemowląt piszą ugotować oddzielnie warzywa oddzielnie mięsko ponieważ wywar z mięsa jest bardzo uczulający czy to prawda? Dziwi mnie ze mięsko można podawać a już wywar z niego nie... A wy jak robilyscie?

Gość gość
Podczas gotowania z mięsa wychodzą różne "syfy", najpierw ochoty trochę mięso oddzielnie, a potem dorzuć do zupki

Gość gość
Masz na myśli szumowine? Bo ja zawsze porządnie odcedzam wywar prze bardzo drobne sito. Czy poprostu są to niezdrowe substancje? Mnie zawsze uczono ze na przeziębienie najlepszy rosół bo właśnie ma on dobroczynne substancje

Gość gość
Nie tylko szumowiny

Gość gość
Przecież jak się ugotuje mięso w samej wodzie to i tak w tym mieście coś zostanie. Ja na początku jak zaczynałam rozszerzać dietę to gotowałam osobno ale teraz córka ma 9mc i gotuje normalnie zupkę razem z mięsem. Gotuje dla nas wszystkich wywar, potem oddzielam, nasz doprawiamy, a jej robie jakaś zupkę.

Gość gość
Ja zawsze gotowałam miesko,pogotowalam trochę odcedzam ta wodę plukam mięsko i wlewam nowa wodę i dodaje warzywa i już gotuje się zupka