Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy Wasze niemowlęta przestały jeść w nocy? Kiedy odstawiłyście też smoczek?

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 10 miesięcy i nadal domaga się jednego karmienia nocnego. Odbiera mi to około 30 minut snu. Do kiedy to może potrwać, czy da się to "ukrócić" i jak to było u Was? Do tego jest wybitnie "smoczkowy", od początku był dzioeckiem dość nerwowym więc wprowadziliśmy smoczek, choć planowaliśmy nie. Niestety, nic nie pomagało...smoczek poszedł w ruch. Dziś mały zasypia ze smoczkiem, w nocy wypada mu niekiedy kilkunastokrotnie. Jak zerwac z poszarpanymi nocami bo mam dość?

Gość gość
Przestała jesc w nocy pod koniec 3 miesiaca. Smoczek ma do tej pory (11mscy)

Gość gość
Córka miała 3 miesiące jak przesypiała juz cale noce ( kp ) smoczek jak miała prawie 3 lata

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi, czekam na dalsze :)

Gość gość
po 3 tygodniach spał całą noc. mysle ze duzo robi to ze ani razu mimo przebudzania nie bralismy go do lozka. od narodzin spał sam. smoczka nie miał

Gość gość
16 miesiecy i 18 miesiecy. Smoczka nigdy nie chcialy.

Gość gość
W nocnym mleku jest więcej składników związanych z rozwojem i funkcjonowaniem mózgu (tryptofan, serotonina) oraz z ustalaniem się dobowych rytmów snu i czuwania, relaksacją centralnego układu nerwowego czy ułatwiających zasypianie (melatonina, cholecystokinia, aminokwasy, nukleotydy). https://mataja.pl/2015/02/o-nocnym-mleku-czy-karmienie-noca-jest-potrzebne/

Gość gość
U mnie też dwójka spała w nocy po drugim miesiącu, smoczek był na drzemki w dzień i do zasypiania, w nocy już się nie budzili jak wypadł. Starszemu smok odstawiłam jak miał 2 lata, młodszy jeszcze ma. Oboje kp, z tym że starszemu podawałam picie z butelki, potem kaszkę na noc, młodszego mam bezbutelkowego i tak chyba zostanie. Ale obaj mieli etapy- przy ząbkowaniu, albo kiedy zaczęli raczkować, że trzeba było wstać i nakarmić, budzili się z płaczem, trwało to kilka dni, i po tym wiem że jak dziecko chce- to niewiele poradzisz, przecież nie wytłumaczysz niemowlęciu że nie dostanie bo mama chce spać... skoro je, to znaczy że jest głodny. Starszy w ogóle długo mi pił w nocy, ale to już miał bidon z rurką z wodą koło łóżka i sam się obsługiwał.

Gość gość
Dwa lata smoczek i (o zgrozo) nocna butelka.

Gość gość
Z kp odstawił się sam z dnia na dzień jak miał 11 miesięcy czyli miesiąc temu. Smoczka używamy nadal i trochę się martwię jak to będzie, bo jest od niego uzależniony.

Gość gość
Po ukończeniu 4msc ostatnie mleko po 20 a potem już o 6.30 rano. Ma 15 msc i nadal ma smoczek. Teraz je ostatni raz o 19.

Gość gość
u mnie okolo 2.5 roku! zaczeli zasypiac i budzic sie rano dopiero. niestety :/

Gość gość
moj ma 18 msc i nadal je flaszke

Gość gość
Mój ma rok i nad ranem budzi się na mleko. A smoczka też używamy. tylko tak że jak ktoś z nim zostawał jak był malutki to dawali mu smoczek. A teraz jak zje mleko przed drzemką i jeszcze chce coś posokać to wtedy daje ale tylko jak zaczyna płakać i jak uśnie to sam wypluwa albo mu wyciągam.

Gość gość
Corka miala 3 miesiace, gdy przesypiala noce. Uzywala smoczek ale wyrzucilam z dnia na dzien, gdy miala 18 miesiecy i juz sie nie upominala o niego. Syn ma 3.5 miesiaca, noce przesypia odkad skonczyl 2 miesiace, teraz w nocy ciagiem spi 7- 10 godzin. Smoczka nie toleruje.

Gość gość
Moj synek jak skonczyl 7 miesiecy zaczal przesypiac cale noce. Teraz ma 9 miesiecy i mam nadzieje ze mu sie to nie odmieni. Jesli chodzi o smoczek to narazie nie udaje nam sie go odstawic chociaz jak w nocy wypadnie to do rana spi bez niego ale przy usypianiu musi byc smok w buzi i koniec

Gość gość
Moj ma 11 mcy i budzi się tyle razy na butelke w nocy ile budzil się gdy byl noworodkiem czyli 2 razy i jak na razie na zmiany sie nie zapowiada. Smoczek? Ma ale bardzo rzadko i gdyby zniknął to nie ma tragedii. Nie jest uzalezniony.

Gość gość
Przestal jeść w nocy jak miał 10 miesięcy , odrzucił sam smoczek jak miał 18 miesięcy

Gość gość
Moja ma 2 lata i nadal w nocy raz mleko