Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jakiś miły budowlaniec i mi pomoże?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam projekt do ogarnięcia na zaliczenie. I nie wiem dokładnie, w którym miejscu w programie pracy powinnam uwzględnić wylewkę pod garaż. Garaż ma dołaczony do budynku i budynek będzie miał piwnicę. I teraz moje pytanko, kiedy wylewka fundamentu pod garaż? W tym samym czasie co ława fundamentowa czy gdy będzie już praca na poziomie parteru?

Gość gość
Coś ci sie poje/bała wylewka z fundamentem ;) Wiesz co? Napisz że wylewke fundamentu najlepiej robić w grudniu po południu - bo wtedy baran stoi w koniunkcji z wielkim osłem. I wylewka szybko sie ścina na plasterki. Ja pierdziu!@!! I takie fachofce bedom nam domy budowadź niedługo....

Gość gość
wiem, że źle napisałam ale nie znam polskiego nazewnictwa związanego z budownictwem za co przepraszam. wiem, że wylewka to co innego niż fundament. Miałam na myśli fundament pod garaż, kiedy powinno się wykonać. Jest to dla mnie trudne bo tu gdzie się ucze, piwnice nie są spotykane często i nawet nie miałam nic o piwnicy na roku. I teraz nie wiem jak to zgrać, aby program pracy był dobry. Jednak łatwo jest oceniać.

Gość gość
Jak będzie poziom parteru. Należy go połączyć ze ścianami piwnicy. Z resztą technicznie nie ma innej możliwości.

Gość gość
gość dziś Jak będzie poziom parteru. Należy go połączyć ze ścianami piwnicy. Z resztą technicznie nie ma innej możliwości. x dziękuj***ardzo za odpowiedź, tak też mi rozum podpowiadał, ale zawsze warto się dopytać. Życzę miłego wieczoru.

Gość gość
Powodzenia w budowaniu ;) Byle, qrwa nie u mnie!!!

Gość gość
gość dziś Powodzenia w budowaniu oczko.gif Byle, qrwa nie u mnie!!! x Wiem, że pan z PL ale warto wiedzieć, że na świecie są różne systemy budowania oraz różny system nauczania. Myślę, że pana wiedza, o tym jak się buduje w innym kraju może być na różnym poziomie. Zreszta gdy pokazywałam coś swojemu wykładowcy o polskim budownictwie to była to dla niego nowość. Mi się ciężko operuje językiem polskim stąd robię takie a nie inne błędy. I to, że ucze się budownictwa nie znaczy, że będę budować bo inżynier to inny kierunek i słabo płatny. W moim kierunku jednak inna wiedza się liczy. Zazwyczaj gdy mam kontakt z polakami to jest tak mało miło ?? Jakos brak sympatii do drugiej osoby, a gdy jeszcze ktoś zrobi błąd to zlinczują cię na całego. Ja bym nie chciała z panem pracować :) Gdy miałam praktyki na budowie to panowie byli bardzo mili, duzo mnie nauczyli a gdy czegos nie wiedzialam to wytlumaczli z uprzejmoscia. Bardzo miło wspomniam ten czas. Ale to inna mentalnosc, jednak juz mam za słaba psychikę na kontakt z polakami heheh ;)

Gość gość
Oj, to dobrze. Bo jakbyś trafiła do mnie na budowe to za takie nieuctwo byśmy cie musieli utopić we fundamencie i polać zalewką albo zalać wylewką albo polać polewką... jakoś tak ;)