Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy dziecko wyprowadzałyście bez pieluchy na dwór

Polecane posty

Gość gość

Syn skończył w maju 2 lata. Od tygodnia zgłasza sam potrzebę zarówno jeżeli chodzi o sikanie jak robienie kopy. Odkąd zgłasza chodzi po domu w samej koszulce. Czasami mówi, że chce siku a czasami po prostu biegnie i sam robi i przychodzi i mówi, że zrobił. Wpadki są bardzo rzadkie. Na noc zakładam mu pieluchę i jak gdzieś wychodzimy też. I tak się zastanawiam od kiedy wychodziłyście bez pieluchy? Wątpię, że jak np. jadę samochodem albo autobusem, żeby dziecko dłużej wytrzymało. I kiedy spróbować nie zakładać pieluchy na noc?

Gość gość
wyprowadzalyscie? masz psa czy syna? :D

Gość gość
owszem jest posłuszny jak pies

Gość gość
pierwsze pomyslalam ze chodzi o z wierze

Gość gość
moze ona z tych to robią z psa dziecko?

Gość gość
jak zwykle jakaś idiotka się znalazła. autorka o coś pyta a ta nawala. śmierdzi ci ręka od grzebania w c***e? ze nie masz co robic?

Gość gość
ubierasz i pieluch.jesz psa? :o

Gość gość
To do autobusu załóż mu pieluchomajtki i powiedz, że to są majteczki i tam siku m a nie robić tylko wołać. Na spacer to już teraz bez pieluchy. Jest ciepło wiec nie ma problemu.

Gość gość
Jak jestes na dworze na placu zabaw to sicagnij mu ta pieluchę . Zabieraj majtki i spodenki na zmianę . Nawet jak zrobi siku czy kupe to co takiego ? przeciez to male dziecko i jeszcze nie jedna wpadka mu sie zdarzy . Jak jedziesz autobusem to zalozl pieluchę bo tam niepotrzebnie ty i maly bedzie sie stresowac . On jest jeszcze maly ma 2 latka i duzo czasu na calkowite pozeganie sie z pielucha .

Gość gość
No nie, dwa lata to nie jest dużo czasu na ostateczne pożegnanie z pielucha a czas najwyższy.

Gość gość
Mój ma 3 i chodzi w pampersów 24/ dobę autorko,ma czas jeszcze

Gość gość
U nas jak było odpieluchowanie, to od razu wszędzie, tzn. na spacery, na zewnątrz również. Zawsze pilnowałam żeby wysikał się przed wyjściem, i- możecie się ponabijać, nosiłam w torebce awaryjny pojemniczek na mocz, taki z apteki, w razie jakby nie było krzaków czy toalety. Nieraz lecieliśmy do pierwszej lepszej restauracji prosić o skorzystanie, ale on sam nie chciał pieluch bo gorąco, a w majtkach miło i lekko, więc to już by było nie w porządku zakładać mu bo mi tak wygodnie. Nie raz i nie dwa wysiadaliśmy po drodze z tramwaju... ale szybko zaczął sikać bardziej regularnie, i dłużej wytrzymywać. Na noc to inna bajka, bardzo długo nie kontrolował, i do skończenia 5 lat spał w pieluchach, już czekaliśmy na diagnozę.

Gość gość
mój miał 2,5roku jak pożegnaliśmy pieluchy-w 2 dni. to była zima.ale pożegnanie było ostateczne-na dwór i na noc też nie zakladalam żeby nie robić dziecku wody z mózgu. przed wyjściem zawsze pilnowalam żeby poszedł siusiu i na trasie zawsze miałam miejsca gdzie dziecko może skorzystać z toalety. nigdy nie mieliśmy wpadki w ciągu dnia, a w nocy raz się zdarzyła.

Gość gość
21:24 3 latek 24 godziny w pampersie, bo się leniwej matce nie chce poświęcić czasu żeby nauczyć załatwiania swoich potrzeb tak jak trzeba. Powinnaś się wstydzić.

Gość gość
21:45 Tak jakby odpoeluchowanie to było jakieś osiągnięcie. Każde zdrowe dziecko wcześniej czy później to ogarnia. Co za różnica kiedy. Mi pieluchy byly na rękę, większość czasu spędzamy (i spędzaliśmy jak syn był mniejszy) poza domem i tak było łatwiej.