Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość169

Kleszcze

Polecane posty

Gość Gość169

Witam. Byłem w lesie i czułem dziwne ukucia na penisie, nie zwracałem zbytnio na to uwagi. Po powrocie do domu w okolicy jąder chodziły 2 kleszcze. I moje pytanie brzmi następująco: Czy jest taka możliwość aby kleszcz mógł wejść w cewke moczową ?

Gość gość
moze ,juz masz po jajach ,jak ci wlazł to jaja ci zgniją:-(

Gość gość
na mnie komar ani kleszcz nie siada, bo dzięki ubraniom firmy nano-outfits.com wszelkie złośliwe owady i pajęczaki trzymają się ode mnie z daleka, ochrona jest w ubraniu i nie trzeba się psikać żadnym muchozolem, wystarczy wskoczyć w ubranie i cieszyć się czasem na łonie natury:)

Gość gość
a gdzie te ubrania kupujesz? Fajnie by było mieć coś takiego ☺

Gość gość
Już wiem, sklep internetowy DA WANDA. Wystarczyło wpisać w google

Gość Oliwia767
Kleszcze to staszne robactwo, bardzo się ich boję, a raczej chorób, które powodują. Od kielku lat stosuje preparty kickthetick ten spray który chroni przed nimi oraz zestw który pomga je łatwo i bezproblemowo wyciągnać kleszcza nawet z najtrudniej dostępnych miejsc.

Gość gość
Borelioza. Strach i nadzieja jest debiutem pisarskim, powstałym na bazie własnych doświadczeń, wieloletnich poszukiwań diagnozy, leczenia i funkcjonowania z chorobą. Książka obfituje w praktyczne porady, psychologiczne rozważania i prowokuje do przemyśleń. http://alimero.pl/borelioza-185280.html

Gość Rayin

No niestety u nas w trakcie majówki zdarzyło się kilka kleszczy, więc trzeba było działać szybko. Po pierwsze, kupiłam zestaw do bezpiecznego usuwania kleszczy - Kick the Tick expert, dzięki niemu usuwam kleszcza w całości i mogę oddać do badania (w zestawie jest probówka). Oczywiście - przede wszystkim porządne zabezpieczenie przed k ugryzieniem. 

Gość nnn

Ja od czasu jak dwukrotnie wyjmowałam z dziecka kleszcza, to teraz używam środków odstraszających. Dzięki temu mam święty spokój. U nas rewelacyjnie sprawdza się Kleszcz STOP w spray. Odstrasza też komary.

Gość aaa

Kleszcz STOP czy też inny preparat na kleszcze – to już w sumie nie ma większego znaczenia, ale jeśli ktoś na spacery chodzi do lasu to taki preparat będzie wskazany, bo będzie można ułatwić sobie przetrwanie w okresie gdy kleszcze atakują.

Gość marta

Ja ostatnio na szybko szukałam jakiegoś płynu na kleszcze jak się wybieraliśmy do lasu i trafiłam na spray kleszcz STOP, do tej pory jednak korzystałam raz więc na tyle się sprawdził, ale dużego doświadczenia z tym nie mam.