Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepisy na szybkie i zdrowe obiady.

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam już dość odgrzewanych obiadów. zupa jest ok na drugi dzień, ale kotlet już nie koniecznie... dotąd zawsze robiłam obiad z dnia na dzień, żeby po pracy szybko odgrzac. macie jakieś pomysły na zdrowe obiady które można przygotować w 20-30minut? jedyny taki obiad to jedzenie z parowaru-kasza i pierś z kurczaka czy łosoś...

Gość gość
kobieto poszukaj w google tam sa tysiące pomysłów i przepisów myślisz że komuś się chce tutaj specjalnie dla ciebie produkować???

Gość gość
Moje danie na szybko które robię w czasie gotowania ryżu czyli dosłownie 15 min. Gotujesz ryż , na patelnię wrzucam warzywa z mrożonki ( mam takie które idealnie pasują )na kolejną małą patelnię kilka krewetek ,przyprawy, potem podsmazasz ryż z tymi warzywami i krewetkami i sosem sojowym . Pyyycha. Krewetki kupiłam w takiej wielkiej paczce w lidlu. Tylko dla dzieci to raczej nie jest przez te krewetki. To robię jak jestem sama w domu i nie mam co jeść.

Gość gość
o wyższości kp na mm po raz milionowy jakoś wam się chce... :O autorko wszelkie makarony robi sie szybko. penne gotujesz 7-8 minut, w tym czasie kroisz mięso lub odmrazasz szpinak i czosnek-robie takie paczuszki (przygotowuje duza ilość szpinaku,porcjuje i zamrazam), wrzucasz na patelnię, podlewasz śmietanka 30% , chwila i pyszny obiad gotowy.

Gość gość
- stek, sałata, bagietka - ryba z piekarnika, mieszanka warzyw na patelnię, kuskus - wszelkie stir-fry'e - kasza jaglana, pierś z kurczaka w kawałkach w prostym sosie pieczarkowym - omlety wytrawne - frittaty - tortilla hiszpańska - cała masa makaronów - curry (jak masz gotową pastę) z ryżem - przeróżne "kaszotta" - ryż smażony z "co się nawinie" itd. itp.

Gość gość
Jak mi sie nei chce nic gotować to idę na kolacje czy obiad do Salto na wilczej :D Mają tam owoce morza, także zdrowy obiad :D

Gość figo89
Zupy są zdrowe i nie wymagają dużo wysiłku podczas przygotowania. Ja często robię grzybową. Gotuję wywar warzywny, dodaję mrożonej mieszanki marchewki, pietruszki i innych warzyw. Na koniec dodaję wywaru grzybowego Krakus. Zupa wychodzi na prawdę smaczna i starcza na kilka dni.

Gość Nina Kowalska
Też często wspomagam się koncentratem grzybowym Krakusa przy robieniu zupy. Jedna taka buteleczka stacza na cztery, duże porcje, a nie ma w niej żadnej chemii i konserwantów. Fajny i szybki sposób na przepyszną zupę.

Gość gość
Spamiarze od krakusa zepsuja kazdy temat