Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o odpowiedź

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie odnośnie argumentu na rozprawce. Praca jest pasją. Czy poprawny jest argument, że Wokulski pracował z pasji, nawet gdy zdobył majątek pomnożył go, co świadczy o jego przedsiębiorczości, ale także o pasji do pracy. Zdobywając majątek nie musiał pracować, jednakże robił to min. z pasji do pracy. Proszę o pomoc

Gość gość
Ostatnia rozprawkę pisałam w gimnazjum nienawidziłam rozprawek pani od polskiego męczyła nas z tymi rozprawkami. Obecnie jestem w liceum i coś takiego jak pisanie rozprawek nie istnieje. Obecnie bardzo lubię polski i być na polskim to przyjemność czego nie mogę powiedzieć o gimnazjum w gimnazjum bałam się języka polskiego a przede wszystkim Pani od tego przedmiotu. Radzę Ci zrób już sobie wolne i przyjdź do szkoły dopiero na zakończenie roku. Ale teraz tak sobie myślę przecież Lalka jest w Liceum to wy musicie pisać rozprawki??? MASAKRA MACIE OKROPNEGO NAUCZYCIELA

Gość gość
Można i tak stwierdzić, a można że pomnażał majątek bo był chytry i chciał więcej i więcej.

Gość gość
A po co Ci to to u was nauczyciele prowadzą normalnie lekcje? My mamy luzik. Myślę, że może to być jako argument.

Gość gość
To Wokulski pracował? Przecież to był cwaniak, kombinator i wyzyskiwacz! Dorobił sie na kombinacjach z dostawami dla wojska żeby mogło mordować ludzi. Potem zatryudnił przyjaciela za psie pieniądze żeby mu interesu pilnował. A sam latał za dopami po mieście. No faktycznie pracus!!! ;):)

Gość gość
może być taki argument

Gość gość
"dorobił się jak Wokulski na mydle"

Gość gość
Zgadzam się z 13.39.

Gość gość
Na mydle dla wojska!!! Żeby mogło myć swoje zakrwawione łapy!!! Nawet prymitywana i pusta lalka nim gardziła - a podtarzałe, równie puste nauczycielkiz gimnazjum do dziś nie nim podniecają. Buuuhahahaha ;)