Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tylko plebs buduje domy z aneksami kuchennymi i pokojami poddaszowymi

Polecane posty

Gość gość

i nie buduj****lkonów ani piwnic w owych "domach" hahaha bo domami tych kurników nazwać nie można. Dorobiło się to to na zmywaku w UK albo wzięło kredyty i "sie budujo" hahahaha prostaki zwykłe które z wioch powyłaziły albo z bloków komunistycznych teraz chcą ciąć ludzi z domków hahaha a do założenia tego tematu zainspirował mnie temat jej idiotki, ktora dla 4 osobowej rodziny buduje taki właśnie kurnik 108 metrowy a tam zaledwie 3 mikro sypialenki, tyci pokój dodatkowy, dwie łazienki i garderoba dla krasnali i salun z aneksem :D żeby było światowo hahaha jak was nie stać na domy dziadówy to nie świrujcie tylko siedźcie tam gdzie wasze miejsce!!!

Gość kurnikowaaa
a ja tam kocham mój kurnik :) a ty możesz się nawet zes/rać z wściekłości tępa suko :D

Gość gość
Aha. A co lekarze na to?

Gość gość
Jak się z tym czujesz?

Gość gość
a ty autorko pewnie dupę honorowo kisisz na włościach u teściowej co nie? :D

Gość gość
Boze, poziom dzisiejszych ludzi siegnal dna... Wszedzie nienawisc, jad, opluwanie, zazdrosc. A to 0 500+, a to o dom, a to prace... Co z Wami? Gdzie Wasza ''ludzkosc'', zwykla przyzwoitosc? Naprawde jestescie tak sfrustrowani, ze musicie wylewac ten jad pod przykrywka anonimowosci??

Gość gość
plebs to mieszka z rodzicami czy teściami na kupie w blokowym m2 ale w komunalnych kawalerkach z grzybem na ścianie i piecem węglowym w pokoju, a na dom nawet mały kurnik jak to nazywasz trzeba mieć sporo kasy ale co taki debil wie jak ty może wiedzieć.

Gość gość
Mam bardzo duzy dom, budowany za komuny ( nie przeze mnie), kiedy ludzie byli wyglodniali metrazy i rozbudowywali chalupy bezsensownie). Z balkonu nigdy nie korzystam, bo po co, skoro mam ogród, a calosc jest zdecydowanie za duzo. Za to osobne lazienki sa wygodne. Dla malych dzieci duzy dom jest niepotrzebny, a potem i tak rosna, wyprowadzaja sie i dla starych jest problem z metrazem. Nie znam nikogo, kto uwazalby,ze ma za maly dom, za to mnostwo ludzi - ze mna wlacznie- ktory uwazaja,ze maja dom za duzy.

Gość gość
Moja tasciowa postawila chalupe 350 m. Siedzi sama z tesciem . w chalupie zimno ,grzyb ,smrod i brud. Wstyd. Sily i kasy nie maja zeby to ogarnac i debil smieje sie tak jak ty z ludzi w kurnikach.

Gość gość
A c***j cię to obchodzi jak ktoś mieszka. Ja mam dom 120 m2 i uważam, że to dużo (mamy z mężem 1 dziecko). Nie wiem po co komu 300 m2 na 2 czy 3 osoby, chyba tylko żeby się wszystko kurzyło i żeby mieć co robić sprzątając, albo płacić sprzątaczce. Jak dla mnie salon 30 m2, kuchnia, łazienka,sypialnia i pokój dla dziecka wystarczą. Ja mam jeszcze 1 dodatkowy, zaprojektowaliśmy na wszelki wypadek, ale 2 dziecka nie planujemy, a jak ktoś przyjeżdża w gości to może w salonie spać, nie gościmy kogoś co tydzień. Więc stoi pusty.

Gość gość
Co ci się nie udało autorze?

Gość gość
Autorko ale co cię boli? To, że siedzisz u teściowej na kupie, a inni mają swoje, jak to okreslilas, kurnik? Ja mam salon, sypialnie z małą łazienka, kuchnie z jadalnią, 2 pokoje dziecięce, malutki pokój dodatkowy używany za gabinet i łazienkę, a to wszystko ma 135 metrów. Nie mam balkonu ponieważ mam taras. I tak zarobilismy na to przez kilka lat pracy za granicą.

Gość gośćee
Lepiej wybudować landarę 400 m a potem siedzieć w nim samemu. Ostatnio miałam taka sytuacje - z ciekawości zadzwoniłam o sprzedaż domu, babka jest za granica; powiedziała co i jak, podała cenę, podziękowałam za rozmowę. Za jakis czas zadzwoniła do mnie, ze bedzie w Polce i czy chce zobaczyć dom - zaczęłam ja uświadamiać na temat ceny, jaka podała, mianowicie -700 Tysięcy, miasto średnie (ponad 100 tys mieszkańców), okolica ok, ale za takie pieniadze moZna wybudować pałac i to wg siebie. Dom i działka pewnie sa tyle warte, ale w praktyce to tak nie działa, bierze sie pod uwagę rożne aspekty - babka sie troche zdziwila, gdy powiedziałam jej, ze jesli dostanę za ten dom 400 tys to bedzie mogła uważać, ze to naprawde dobra cena. Chyba przemyślała sprawę;) a co do domów - troche Off top, ale najglupsin sa ludzie, którzy chcą na domie, sprzedając go, zarobić:/ wywalają cenę z kosmosu i sie dziwią, ze latami nie idzie.

Gość gość
Wlasnie domy po 350-400 metrów, tylko taki Januszek nie mysli potem, ze trzeba to ogrzać, sprzątać, co jakis czas choćby pomalować, nie mówiąc o większym remoncie:/

Gość gość
ja mam dom 98m2 i jestem przeszczęśliwa w nim. pewnie, że chciałabym mieć te 200 metrów minimum ale nie będę się zarzynać i budować czegoś na co mnie nie stać. to trzeba wybudować, utrzymać, sprzątać a jak dzieci wyjdą w świat to tylko kłopot z takim domem.

Gość gość
Błąd: plebs nie buduje domów.

Gość gość
Bo akurat plebs stac na budowe domu.Stuknij ty sie w leb.

Ciekawe tylko skąd arystokrata zakładający ten temat wziął kasę na swój pałac. Pewnie ma bogatego tatunia, bo pewnie sam nie pracuje, żeby się z plebsem nie mieszać. Biedaku gdzie być mieszkał, gdyby rodzic nie sypał kasą? Pewnie w piwnicy kurnika, bo nie pracując na co innego można sobie pozwolić.

Gość gość
oszczednosc przestrzeni dla mniej zamoznych lub nie gotujacych

Gość gość
Od kiedy plebs stać żeby się budować :P

Gość gość
dlatego ja mam parterówkę ( 150 m2 , 2+2)na pięknej sporej działce :)

Gość gość
gość dziś ale mózgu nie masz..... jaka szkoda :(

Gość gość
W naszym mieście wlasnienplebs wyprowadza sie za miasto i kupuje tam domy - bo nie stać ich na mieszkanie w nowym bloku.

Gość gość
A to plebs stać na domy??? Hm...

Gość gość
boszzz ale niedorozwoje umysłowe tu piszą... na mieszkania ich nie stać, dlatego kupują domy...:P Bo domy są tańsze od mieszkań...Pomyśl troch, nim coś napiszesz...to naprawdę nie boli...:P

Gość gość
12.26 . Wiec ci co kupują domy to plebs. To ty pomyśl. Prędzej średniozamożni, skoro u ciebie tańsze domy niz mieszkania. Chociaż u mnie znowu domy są droższe od mieszkan w blokach, nawet w tych nowych. Same działki na których te domy sa budowane słono kosztuja. I mogłabym wyzwać cie od plebsu

Gość gość
12.44 A wiesz co to jest ironia...:/. Widze, ze takiej jak ty to trzeba tlumaczyc jak krowie na rowie... Wiadomo, ze dom jest drozszy od mieszkania, do tego dochodzi jeszcze dzialka...w koncu za luksus sie placi...

Gość gość
U mnie w dzielnicy w stanie deweloperskim segmenty z mini ogrodkami chodza po 700-800 tys, domy wolnostojace wykonczone to srednio 900.000 - 1.600.000. Mieszkania na zadupiastej dzielnicy od 280 tys za dwa pokoje, w lepszej masz juz po ok 8 tys za metr wzwyz. I ja jako plebs na swojej dzielnicy wybuduje sobie taki mini domek, 100 m, parterowy. Juz mozesz zaczac syczec i ujadac autoreczko ;)

Gość gość
u nas plebs kupuje domki pod miastem, małe bo małe, ale i tak tańsze niż średnie mieszkanie w nowym bloku. Domki te nie maja piwnicy, garażu, są wykończone najmniejszym kosztem. W sam raz dla biedaków.

Gość gość
Chciałam tylko napisać że wiem do którego topiku pije autorka. To ja tam akurat wtedy skrytykowałam aneks i pokoje na poddaszu ale kulturalnie, chciałam podyskutować ogólnie o domach. Temat uważam za zamknięty. Natomiast inna rzecz ostatnio jakaś prowokatorka tu szaleje. Co najmniej raz dziennie wymyśla nowe prowo i jak widać podchwyciła tamten temat jako nową "inspiracje" do zaczepek