Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam imienia dla synka proszę o poradę

Polecane posty

Gość gość

Nie mam żadnego ulubionego imienia. Nie wiem na jakie się zdecydować proszę mamy o porady bo rodzina krytykuje każde .. Artur , Konrad , Igor , Bruno, Kacper, Krystian Proszę was o poradę

Gość gość
Wszystkie imiona ładne, które wybrałaś. Wypisz na kartce i wylosuj.

Gość gość
Mnie się Bruno nie podoba. Nie pasuje do malucha, jest pretensjonalne. I jak to babcia będzie zdrabniać? Brunusiu, choć babcia da ciasteczko? Reszta ok.

Gość gość
Igor jest okropne

Gość gośćlaura
Mikolaj,Emanuel,Eryk,Edgar

Gość gość
Adrian, Cezary, Kajetan, Piotr, Lucjan, Dominik

Gość gość
Z tych, które wymieniłaś wybrałabym Artura. Od siebie dorzucę Marcina i Przemka.

Gość gość
Też się spodziewam synka. Ja jestem tradycjonalistką. Imię wybiera się na całe życie, dlatego powinno być właściwe. Nie wyobrażam sobie mieć Emanuela, Edgara, Erika. Dobrze się zastanów zatem. P.S. Nie warto wybierać imienia tylko dlatego, żeby się popisać jacy jesteśmy oryginalni. Pozdrawiam

Gość gość
Aaaaa i jeszcze coś ładne są: Marcin, Kacper, Konrad, Piotr

Gość gość
I oczywiście Mateusz

Gość gość
A nie lepeij usiasc razem z mezem i przejrzec kalendarz? Na pewno bedziesz miala jakies preferencje. Mnie od dziesiatek lat najbardziej podoba sie imie Adam.

Gość gość
bardzo ladne IGOR

Gość gość
Igor i Maciej są okropne!!!

Gość gość
Jestem w ciąży i synek miał być Igor. :) Jednak bedzie córeczka.

Najlepiej, żeby imię miało jakieś znaczenie. Jeśli nie ma żadnego, które Ci się jakoś wyjątkowo podoba, przejrzyj listę świąt w kalendarzu i przy tych, które przypadną Ci do gustu są imiona tych, którzy mają wtedy imieniny. Np. 4 maja jest Dzień Strażaka, a imieniny wtedy obchodzą Florian, Michał, Monika, Antonia, Antonina, Damian, Damiana, Gościwit, Gotard, Grzegorz, January, Kasjan, Leonida, Lucyla, Paulin, Pelagia, Tekla, Teodora, Strzedziwoj, Sylwan, Wespazjan. Zawsze to lepiej tak odpowiedzieć w przyszłości na pytanie dziecka o imię niż: "a wylosowałam" :) trzymam kciuki

Gość gość
Nie konsultuj imion z rodziną jedynie z mężem, bo zawsze znajdzie się ktoś komu imie nie będzie się podobało.. bardzo ładne imiona podałaś, jedynie Kacper mi się nie podoba, bo jest bardzo popularny, za to Krystian i Igor super

Gość gość
Mój syn w niedzielę kończy 2 tyg i nadal nie ma imienia nie mam pomysłu jakie wybrać. Myślałam że jak się urodzi to jakieś dopasuje ale nadal nie mam pomysłu. Podoba mi się kilka ale jakos do dziecka mi nie pasują. Podobają mi się ; Dawid Damian Rafał i Sebastian. Inne też mi się podobają ale u kogoś swojemu bym tak nie dała.

Gość gość
igor i krystian to paskudne imiona- daj spokoj. bruno jest pretensjonalne, kacper to takie malo powazne. konrad kojarzy mi sie z tradem. z tych podanych podoba mi sie jedynie artur, poza tym kojarzy sie szlachetnie - krol artur

Gość gość
gość dziś A dlaczego, jak to babcia będzie zdrabniać, a nie jak to mama będzie zdrabniać?

Gość gość
Krystian to piękne imię, chciałam tak nazwać synka, ale mąż się nie zgadzał.

Gość gość
Zdecydowanie Marek. Krótko i na temat.

Gość gość
Mój kochany synek ma na imię Mateusz. To znaczy "dar od boga". Tym właśnie jest.

Gość gość
Krystian i Adrian, a do tego jeszcze Patryk i Dawid to imiona patologii lat 90. okropne sa te imiona.

Gość gość
16.25 :D:D 100% prawdy ! Gimnazjum w K. blokowisko, roczniki 1992-96 wymienione przez ciebie imiona powtarzały się posród chamskich , zaniedbanych wychowaczo chłopaków .. Z tych od autorki pozostaje Kacper no moze jeszcze Artur .Bruno to kalectwo dla dziecka Igor też takei sobie .

Gość gość
to ja co pisałam w 16:25. ja jestem urodzona w latach 80. i wtedy krolowaly te imiona a sa przepaskudne, a dodam jeszcze ze zapomnialam o Kamilu - bo to imie stawiam obok tych wymienionych wczesniej.

Gość gość
Każdy ma swój gust i każdy może wyrazić swoje zdanie. Ty się kieruj tylko sobą i tym by dziecka imieniem nie skrzywdzić.

Gość gośćlaura
A moze Bonawentura

Gość gość
Dokładnie tak jak pisze poprzedniczki.Ważne też to aby do nazwiska pasowało.

Gość gość
Mój syn w niedzielę kończy 2 tyg i nadal nie ma imienia nie mam pomysłu jakie wybrać. Myślałam że jak się urodzi to jakieś dopasuje ale nadal nie mam pomysłu. Podoba mi się kilka ale jakos do dziecka mi nie pasują. Podobają mi się ; Dawid Damian Rafał i Sebastian. Inne też mi się podobają ale u kogoś swojemu bym tak nie dała. x Dawid i Rafał są ładne ;)