Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowe tabletki vines,jestem w ciazy!!

Polecane posty

Gość gość

W kwietniu przepisano mi te cudowne nowe tabelki z małą ilością hormonów żeby były bezpieczniejsze dla zdrowia Szkoda ze nie zabezpieczyly mnie przed ciąża jak zapewnia producent.. Wczoraj zrobiony test,pozytywny Jestem w ciężkim szoku i mam ochotę wszystkich pozwać do sądu. Uprzedzam pytania - brałam jak nalezy.

Gość gość
za mala dawka hormonow i tak sie stalo

Gość Cleo1976
Coś za coś.Mniej hormonów to mniejsze skutki uboczne, ale też mniejsza skuteczność w blokowaniu owulacji.Współczuję.Mam nadzieję, że jesteś w stablinym związku, bo prawda jest taka, że jeśli uprawia się seks, zawsze jest pewna możliwość ciąży.Moim zdaniem producenci środków anty trochę oszukują kobiety, jeśli obiecują im "seks bez obaw."

Gość gość
Pytałam lekarza czy stosować jakaś dodatkowa antykoncepcje pierwszy miesiąc itd. Powiedział że nie. Jestem w 3letnim związku,jestem ciekawa jak mój partner zareaguje.. Tak samo jak ja myślał ze jesteśmy zabezpieczeni.

Gość gość
Z tego co wiem to vines są w aptekach dopiero od maja więc to jakiś fake news a co do tego że są mniej skuteczne to polecam sprawdzić jak to wygląda w/g wskaźnika pearla, z którego wynika że są tak samo skuteczne jak tabletki z normalną średnią dawką hormonów

Gość gość
a może po prostu nie stosowałaś ich regularnie ? Są takie aplikacje na telefon, które tak naprawdę przypominają ci o zażyciu pigułki :) Warto tez pamiętać,że niektóre antybiotyki i antydepresanty obniżają skuteczność antykoncepcji doustnej. No i pamiętajmy tez o tym,że na przykład sok z grejpfruta bądź herbatka z dziurawca jest w stanie obniżyć skuteczność !! a tak swoją drogą... Jak mogłaś dostać receptę na pigułki w kwietniu, skoro wyszły one dopiero w maju ?

Gość gość
To chyba niemozliwe..

Gość gość
Ja również biorę te tabletki i w tym momencie nie stosuje żadnych innych metod anty... jednak pomimo zapewnień lekarza że n początku nie trzeba stosować dodatkowych zabezpieczeń w ulotce pisze żeby conamniej przez pierwsze 2 tygodnie używać dodatkowych zabezpieczeń więc możliwe że tu jest pies pogrzebany.

Gość gośćmagii
Witam brałam tabletki np rok. Przerwa 3 mce, 1dzien tabletka o 14 a wieczorem doszło do wiadomo czego. Czy zadziała? Teraz trzeba się domyśleć..

Gość gość
To zależy którego dnia cyklu wziełaś tabletkę, jeśli 1-2 ok, jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki nawet po takiej przerwie od antykoncepcji ale jeśli to 3 i kolejny dzień okresu no to możesz zaskoczyć niestety