Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy :(

Polecane posty

Gość gość

witam mam problem . Powinnam dostać okres dużo wcześniej zwykle co 33 dni dziś jest 41 dzień i nic :( dodam że jak uprawiam seks z chłopakiem to on zakłada prezerwatywę nigdy bez i nigdy się we mnie w środku nie spuścił , zawszę mu ręką dokańczałam . mam wszystkie objawy na okres ale ich nie mam boję się że nie wiem , może gumka pękła i mogę być w ciąży . Pomocy :(

Gość gość
Ale w jaki sposób ktoś tu ma Tobie pomóc ? :) Idź po test, albo do lekarza i sprawdź.

Gość gość
Chciałabym czy jest możliwość że zaszłam w ciąże :( chyba będę zmuszona zrobić test

Gość Cleo1976
Coraz częściej się zastanawiam, czego Was uczą w szkole, bo chyba nie tego, jak działa kobiece ciało.Nawet "nowoczesna edukacja seksualna" ogranicza się do "weź pigułkę, albo niech on zakłada prezerwatywę", prawda? :( No, dobrze.Cykl kobiety zaczyna się miesiączką, ale najważniejszym jego momentem jest owulacja (uwolnienie jajeczka z jajnika).Kiedyś uważano, że następuje to dokładnie w połowie cyklu, 14 dni przed kolejną miesiączką.Teraz już wiemy, że to nieprawda.Kiedyś zaszłam w ciążę z owulacji w 9 dc (było to 3 dni po zakończeniu miesiączki).Najbardziej płodny czas w cyklu to 3 dni przed owulacją i 3 dni po.Ale u kobiet, które mają krótkie cykle, dni płodne mogą zacząć się już w trakcie miesiączki.Miesiączka natomiast normalnie może wystąpić 10-18 dni po owulacji.Dlatego "opóźnienie" w granicach 7 dni nie świadczy o ciąży ani i żadnych zaburzeniach.Po tym terminie można wykonać test.Jeśli będzie negatywny, świadczy to o przesunięciu się owulacji, na co wpływają różne czynniki.Dieta, stres, przemęczenie, choroba w czasie cyklu, podróż, znaczny wysiłek fizyczny, zaburzenia hormonalne...Proszę, dziewczyny.Zacznijcie obserwować swój cykl.Będziecie spokojniejsze.W dzisiejszych czasach, np.z mikroskopem na ślinę (pokazuje dni płodne, niepłodne oraz owulację) to naprawdę nie jest nic trudnego!Ps.Przy prawidłowym użyciu prezerwatywy szansa na ciążę wynosi 2%.

Gość gość
ja mam już 11 dzień kiedy miałam dostać okres i go nie mam :(

Gość gość
do tego mam wszystkie objawy na okres a jego brak ;/

Gość gość
zrób w końcu test!! nie wiem na co czekasz?

Gość gość
ostatni raz się w niedzielę kochałam z chłopakiem a nietrzeba czasem po 2 tygodniach robić testu?

Gość gość
Panie widzisz i nie grzmisz..

Gość Cleo1976
Gościu z 16:12.Są różne możliwe daty wykonania pierwszego testu.7 dni po terminie miesiączki dla kobiet, które zawsze miały regularne cykle.14 dni po ostatnim niezabezpieczonym stosunku dla tych, które mają cykle nieregularne.A te, które się obserwują, mogą-o ile cierpliwość im na to pozwoli-wykonać test po 18-21 dniach podwyższonej temperatury (18-21 dni po owulacji).Ten będzie już wiarygodny w 100%.

Gość gość
skoro się zabezpieczacie to powinnas być spokojna. Jeśli jednak prezerwatywa to dla Ciebie za mało to stosujcie coś dodatkowo. Moze to być np contragel, zel plemnikobójczy. Może po prostu przesunęła Ci się owulacja albo w ogóle jej nie miałaś. Staraj się ją wyznaczać na bieżąco, dzięki temu szybciej wychwycisz różne anomalie.

Gość gość
Gdyby prezerwatywa pekla to bys to wiedziala I twoj chlopak rowniez. Tym bardziej ciezko zebys zaszla w ciaze bez wytrysku . Wiadome jest ze moglabys sie martwic i to nie do konca wtedy jak wspolzylabys z nim bez prezerwatywy. Bo wydobywa sie preejakulat. Sa w nim plemniki ale nie wiadomo czy sa zdolne do zaplodnienia . Ale w twojej sytuacji radze spokojnie poczekac na okres. Stresujesz sie I twoja wyobraznia plata Ci figle ;)