Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cześć dziewczyny, potrzebuję rady.

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny :-) Potrzebuję rady :-) Nie chcę biegać znów do lekarza, bo jestem u niego dość często. Opiszę od początku. Problemy z oddychaniem już miałam ale przeszły. Wtedy byłam u lekarza który mnie osłuchał, zmierzył ciśnienie i powiedz - wszystko jest okej. Jednak wtedy nie wiem czy potraktował mnie poważnie, bo jestem osobą dopiero kończącą 18-naście lat. Pojawiły się inne problemy nerwicowe , derealizacja, kręcenie się w głowie, heroiczne zmęczenie... Lekarz stwierdził brak zelaza - już jest ok. Teraz na badaniach wyszła "subkliniczna niedoczynność tarczycy" a raczej jej podejrzenie. Od 3 dni budzę się w nocy i mam wrażenie "płytkiego oddechu" bolą mnie plecy i szyja. Mam wrażenie,że jestem niedotlenione chociaz oddycham normalnie. Ekg serca robione miesiąc temu nie wykazało niczego niepokojącego. Kiedy zawieje jest mi trochę lepiej. Do tego jestem zmęczona i osłabiona. Wymiekam. Mam już dosyć. Ciagle jest coś nie tak, ciagle się źle czuję. Najpierw bałam się przez swoje derealizacje guza mózgu, a teraz obawiam się jakiś problemów z płucami albo sercem. Tętno mam tez w normie , waha się między 70/85 Ciśnienie mam 115/80 110/80 105/70 Niskie ale nigdy nie zjechałam poniżej 100. Mam tez mdłości i biegunkę. Jestem bardzo nerwowowa. Chcę żyć normalnie a nie mogę przez te wszystkie objawy. Dodam jeszcze, że mam uczucie suchości w gardle.

Gość gość
A ja mam wrażenie że najbardziej to sama się nakręcasz chorobami, strachem i przez to robisz się nerwowa, przestraszona, panikujesz i koło się zamyka.

Gość nieszczescie
Ale jakiej ty potrzebujesz rady :D Kolejna użalająca się baba, a fe.

Gość gość
Nieszczęście... Hm, przynajmniej jakieś rady co to może być :-) Nie życzę Tobie nigdy takiego samopoczucia jak osoby z depresją, derealizacja, depersonalizacją, brakiem oddechu i nerwicą oraz atakami lęku. Nawet nie wiesz ile byłam dała aby moc mieć wszystko związane ze sobą głęboko w d***e :-) Niestety nie każde życie jest kolorowe i niektóre osoby w młodym wieku przechodzą zbyt dużo i stąd potem takie problemy , a ja jestem tego najlepszym przykładem . Skoro nie potrafisz zrozumieć tego i bawi Cię to, to niestety jesteś głupiutka :-) Bo nie jest to tak prosta sprawa jak pójście do sklepu i kupienie marchewki :-) A osoba w taki sposób chora nie potrafi na pstryknięcie palca poczuć się dobrze :-) Czasem osoby młodsze, są mądrzejsze i bardziej mają poukładane od tych starszych i "bardziej doświadczonych przez życie" Życie Ci ciagle takiego dobrego samopoczucia i podchodzenia tak blacho do każdej ze spraw :-) Pozdrawiam :-)

Gość gość
Tak to racja, że się nakręcam. Chciałabym to jakoś przerwać ale nie mogę, bo każdy objaw jest dla mnie niepokojący.

Gość gość
Nieszczęście z tym swoim optymizmem i zachowaniem możesz sobie odpuścić komentowanie. Za dobrze w d***e masz i Ci się przewraca. A co do tematu to uważam, że Twoje objawy związane są z nerwicą lekową i zalecam Tobie wizytę u psychologa lub psychiatry. Również czasami tarczyca daje podobne objawy. Kiedy będziesz miała diagnozę tego czy jesteśmy chora na tarczyce czy nie ? Twoje derealizacja minęła ? Teraz masz tylko objawy duszności ?

Gość gość
A leczysz nerwice, depresje? Bo przede wszytskim musisz się wyciszyć, uspokoić i opanować lęki. Czyli jedno to leki na uspokojenie, a drugie dotrzeć do przyczyny skąd ten strach i lęki się biorą.

Gość gość
Idę w środę do psychologa pierwszy raz :-) Mam nadzieje, że to tylko stres i leki :) Prawda jest taka, że w środku czuję taki niepokój, rozdrażnienie i straszny lek i nie wiem czym on jest spowodowany. Mam hydroxizinum, jednak biorę go najczęściej kiedy jest już na prawdę bardzo złe albo na noc, bo mnie usypia i jestem po nim bardzo śpiąca:-) Czasami też biorę relanium w kryzysowych sytuacjach kiedy nie wiem co się ze mną dzieje i nie mogę się uspokoić :-) A i biorę też żelazo i witaminę D :-)

Gość gość
4 lipca mam wizytę u endokrynologa :-)

Gość gość
A skąd masz te prochy, od ogólnego?

Gość gość
Relanium mam w domu, bo cała moja rodzina jest zestresowana :-) A hydroxizinum to syrop od lekarza ogólnego :-) Pamietam, że brałam go jako małe dziecko i dostałam też go na pomocy doraźnej :-) Jeśli chodzi o relanium to biore połówkę 2 , jeśli muszę, wiec nie jest to spora dawka :-) Hydroxizinum biorę na łyki :-) Jak jest coś nie tak to jeden łyk i czekam :-)

Gość gość
Chodziło mi o relanium, bo to lek uspokajający na receptę. Hydroxyzinum to dostałam w tabletkach na uczulenie :P Ej ale teraz wyszedł nowy fakt,możliwe że masz to genetycznie, skoro cała rodzina na prochach uspokajających leci.

Gość gość
Tak, dokładnie :D Hydroxizinum jest na uczulenie, przez zabiegami i lek przeciwlękowy :d

Gość nieszczescie
Ech, najlepiej od razu oceniać, zamiast pomyśleć, prawda? :) Po co pisać o swoich chorobach na forum? Jak się źle czuję, jako osoba myśląca, idę do lekarza - zamiast prosić o porady i wypisywać objawy swoich jakże licznych chorób. Ale to mnie się poprzewracało, na dodatek w d***e, prawda? :D Czasami jesteście zabawne.

Gość gość
13:39 a od czego są fora, jak nie od zadawania pytań, dyskutowania itd. Jej sprawa co tu pisze, jak ci nie pasuje jej temat to po co czytasz i się udzielasz, skoro i tak nie pomagasz. A dziewczyna pójdzie do lekarza, spokojna głowa, już ma terminy zaklepane.

Gość gość
Droga koleżanko, napisałam przecież, ŻE BYŁAM JUŻ U LEKARA A WIZYTĘ U PSYCHOLOGA I ENDOKRYNOLOGA MAM UMÓWIONĄ. I pisząc "najlepiej od razu oceniać...", krytykujesz samą siebie, bo to Ty oceniłaś i nie pomyślałaś :-) Więcej empatii dla ludzi, przyjdzie czas kiedy to Ty będziesz potrzebowała pomocy i na pewno nie będzie Ci miło kiedy ktoś potraktuje Cię z góry :-) Niepotrzebnie swoją osobą wprowadzasz negatywną atmosferę. Forum jest od tego aby rozmawiać na nim na każdy temat. Nikt nie zakaże mi zadawać pytań, które mnie nurtują i niepokoją. Można zadawać pytania na temat seksu, zboczeń, fetyszów i tego jak długo gotować ryż, a pytan o zdrowiu w celu uspokojenia się i znalezienia ewentualnej przyczyny swojego samopoczucia, nie? Jeżeli coś Ci się niepodoba to nie musisz się wypowiadać i wchodzić w ten wątek. Chciałam się doradzić, może ktoś ma taki sam problem jak ja, może ktoś miał kiedyś z taką sytuacją do czynienia. Dziękuję osobom, które udzielają się i starają się mi w jakimś sposób pomóc, bo jest to dla mnie wsparcie :-)

Gość gość
Dzięki, poczytam :-)