Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem zasdrosna o zwiazek przyjaciolki

Polecane posty

Gość gość

Niedawno rozpadl sie moj zwiazek. Po 3 latach. Strasznie to przezywam. W dodatku jestem okropnie zazdrosna. O to ze innym sie uklada. Mimo ze ona go nie kocha, to i tak jest im dobrze i sie dogaduja. Nie moge na to patrzec. Czuje sie ze soba jeszcze gorzej :(

Gość gość
Zazdrość jest w dzisiejszych czasach spotykana na każdym kroku.. Zazdrość o przyjaciółkę w pewnym stopniu jest uzasadniona jednakże radze wyzbyć się negatywnych emocji, bo prawdziwa przyjaciółka cieszy się ze szczęścia drugiej, a nie zazdrości i życzy jej źle.

Gość gość
Radze poinformować przyjaciółce o swoich problemach, żeby nie przełożyły się na waszą relacje. Szkoda niszczyć przyjaźń przez takie uczucie jak zazdrość...

Gość gość
Nie wiem jak sobie z tym poradzic. Ona o tym wie bo jej powiedzialam. Zreszta sama sie zorientowala. Jestem takim podlym czlowiekiem... naiwnie ciagle czekam az on sie odezwie i ze wszystko bedzie dobrze. Ona byla od poczatku sceptycznie nastawiona i w sumie wyszlo na jej.

Gość gość
Nie dosc, ze jestes zazdrosna to jeszcze uparta. Uparłaś się na faceta, i nic z tego nie wyszło. Idź na terapię, bo źle z Tobą.

Gość gość
Ktoś kiedyś fajnie napisał- prawdziwym przyjacielem nie jest ten, kto będzie przy nas w nieszczęściu. Prawdziwym przyjacielem jest ten, kto zniesie nasze szczęście... i coś w tym jest...w moim życiu nigdy nie ukladalo sie z facetami, zostalam juz kilka razy mocno zraniona, bylam kilka lat oszukiwania i mamiona zludna nadzieja przez faceta, który mial kogoś...nie mozna powiedzieć, że bylam kiedykolwiek w szczęśliwym związku (Ty bylas i to 3 lata), wręcz nie wiem, jakim uczuciem jest odwzajemniona miłość... moja przyjaciółka za to od 2 lat jest w super szczęśliwym związku. I wiesz co? Cieszę się jej szczęściem, bo nie chcę, żeby cierpiała tak jak ja. Może i dla mnie los kiedyś się usmiechnie. Nie warto być zawistnym, zwłaszcza, że los dał Ci już 3 lata szczęścia, powinnas to doceniac, że wiesz, co to znaczy kochać i być kochaną, bo niektórzy nie mieli nigdy szansy tego doświadczyć i co mają powiedzieć?

Gość gość
To skarb mieć taką przyjaciółkę jak osoba z wpisu powyżej, pozdrawiam Cię :)

Gość gość
I powiem Ci na swoim przykładzie, że i do Ciebie przyjdzie szczęście :) ja przez wiele lat również cierpialam, pamiętam jak któregoś dnia moja szczęśliwa przyjaciółka życzyła mi takiej miłości jaka ona właśnie przeżywa, a miesiąc później poznałam faceta z którym obecnie oczekuje narodzin dziecka :)