Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serce1

Serce, pytanko

Polecane posty

Gość serce1

Cześć, mam pytanie :-) Czy jeśli robiła miesiąc temu EKG serca to badania nadal jest " aktualne" ? Czy mogło się coś zmienić w sercu przez miesiąc?

Gość gość
Nawet w ciągu 5 minut się może zmienić. Ale jeśli byś miała jakaś chorobe to dłuższy proces i tamto ekg by coś wykazało jakieś zaburzenie rytmu, albo nic nie wykazłao jesli jestes zdrowa.

Gość Serce1
Czyli na przykład jeśli trafiłam do lekarza z dusznościami i bólami serca a EKG wyszło okej i dostałam leki na uspokojenie i teraz znów pojawia się taki sam problem to nie mam powodów do niepokoju i mogę podejrzewać, że to znów na tle nerwicowym?

Gość gość
trzeba badac regularnie zeby wyszła jakas prawidłowosc

Gość gość
Jak w tamtym momencie przy dusznościach na ekg nic nie wyszło, to nie przyczyną jest serce tylko nerwy. Czyli lecz nerwice, leki usopkajające. ps. Jesteś pewnie tą dziewczyną co kilka dni temu pytała, dając długa rozpiske co ci dolega. Więc jedna rada, nie nakręcaj się sama tymi objawami i chorobami, bo w końcu w hipochondrie wpadniesz ;) musisz nerwice i lęki opanować, lekami, terapią, nawet spacer i spokojna muzyka, znajdź sobie hobby co ci mysli zajmie żebys się na każdym oddechu nie skupiała.

Gość Serce1
Tak, chyba jestem tą dziewczyną :-) Dzięki za miłe słowa :-) Chyba już właśnie w hipohondrię wpadłam :-) Masz rację, muszę się czymś zając :)

Gość gość
Normalna miła dziewczyna z ciebie, więc szkoda żebyś się sama tymi lękami i nerwami wyniszczała i w jakąś chorą psychoze ;) wkręciła. Poczytaj też sobie o technikach oddychania żeby się uspokoić. A póki co korzystaj z wolnego dnia, słuchawki do uszu i na spacer, albo do koleżanki na ploty :P

Gość gość
Nie działa, właśnie dopadł mnie " atak" Nie mogę oddychać, sucho w buzi,płacz w oczach. Mam dosyć :-)