Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na koniec roku szkolnego dajecie nauczycielom

Polecane posty

Gość gość

witam, jestem mamą z trójki klasowej dzieci kończą 5 klasę, zastanawiamy się co kupić nauczycielom na koniec roku, nie wiemy czy po jednej róży czy jakaś duża bomboniera , czekolada. wychowawczyni i dyrektorowi większy bukiet kwiatów, +jakis upominek dla wychowawczyni, zaraz powiecie po co cos kupowac ale to nie duża szkoła i pracują tam naprawde fajni nauczyciele przyjazni dzieciom i to ma byc taka forma podziękowania jak jest u was co można kupić drobnego nauczycielowi albo niedrogi upominek wychowawcy, może jakis nauczyciel sie wypowie co najczęsciej dostaje .

Gość gość
Mój syn kończy trzecią klasę, składamy się po 20 zł , Klasa liczy 15 dzieci.

Gość gość
a co kupujecie, nasze dzieci kończą tylko 5 klasę,

Gość gość
Ja daję w twarz :)

Gość Edziaaaaaaaa
Hahahahha :D

Gość gość
Dwie wersje: A - Nic. Chyba ze to koniec ostatniej klasy danej szkoły to wtedy mozna dac. Ale jesli to koniec jakiejs "zwyklej" klasy to nic :) Bo to ich zawod. Tobie tez nikt nie daje kwiatow i czekolady jak idziesz na urlop :) B - Jakis drobiazg, bez zadnych szalenstw.

Gość gość
Nic nie daje , bo wychowawczyni nas nienawidzi :)

Gość gość
no właśnie a nasza wychowawczyni jest super, i widzę ze w naszej szkole daje się nauczycielom nawet jak sie nie kończy danej klasy jakieś kwiaty , czekolady, tylko nie wiem właśnie czy jedna róża pasuje , czy kwiatek w doniczce który napewno jest droższy, czy właśnie jakaś słodycz,

Gość gość
oczywiście ze to ich zawód , ale to jest forma podziękowania , znana juz od x lat ,jak ja chodziłam do szkoły , a mam teraz 40 lat,, tak że głupio by było nic nie dać

Gość gość
kupiłabym 1 oprawkę na kilka zdjęć a na jednym z nich zdjęcie wszystkich ucz.w klasie z dedykacją/mottem

Gość gość
jeśli już to album na zdjęcia

Gość gość
Otrzymałam piękny duży zakwitnięty rododendron w doniczce a potem przesadziłam go do ogrodu.Kwiat ten przypomina mi moich milusińskich.Piękny prezent.

Gość gość
Bezsens z tymi kwiatami,bombonierkami,preentami dla wychowawcy,dyrektora,rady szkoły,nauczycieli innych klas... i po co? Mieszkam W Niemczech,w Niemczech nie daje sie tych rzeczy,jak powiedziałam nauczycielce dziecka ze w Polsce na koniec roku jest feta z kwaitami itd,to uslyszałam że tak być nie powinno i że dla nauczyciela ważne jest nauczanie,i zadowolenie ucznia,dobre stopnie,zachowanie,że to jest dla nich najpiękniejszy prezent,i rozmowa na codzień z uczniami i na luzie.I popieram to w 100 % ! Polak ma to w genach że trzeba dać,że musi być ,czy się zda czy nie to nauczyciel musi dostać NAGRODĘ! ... Głupia polska mentalność :/

Gość gość
16:44 ale ty nam z niemieckimi mądrościami i obyczajami nie wyjeżdżaj, bo każdy widzi jak wasz niemiecki ordung się sprawdził :D

Gość gość
wg. mnie to album na zdjecia na zakończenie roku dla zwykłego nauczyciela nie wychowawcy to jakos to nie fajnie wygląda

Gość gość
16:46 Co ma ordnung do prezentow dla nauczycieli? Chyba Ci się tematy pomyliły. Albo specjalnie to napisałeś/aś człowieczku marny.

Gość gość
tez mamy ten problem

Gość gość
U mnie nauczycielka przycisnieta do muru w koncu powidziala ze chce jakas bransoletke,taka z zawieszkami i taka dostala.

Gość gość
A kto daje prezenty strażakom policji ??? Ludziom którzy ryzykują życie ??

Gość gość
Nauczyciel to najbardziej uprzywilejowany zawód , u mnie w szkole gdzie chodzi dziecko do ptrzedszkola sa 3 nauczycielki !!!! Które zmieniają się przez zaledwie 5-6 godzin kpina normalnie

Gość gość
Przyjdzie taka na 2 godziny dziennie i weźmie 2000 jak nie lepiej , a po drugie jedna przedszkolanka moje dziecko szarpala

Gość gość
Mnie żaden klient nic nie daje, kiedy skończę wykładać towar w markecie. Co to za mania dawania łapówek/podziękowań? Za swoją pracę masz zapłatę i to powinno wystarczyć. Szczególnie, że nauczyciel to rzekomo zawód z "misją"

Gość gość
no to u mnie było lepiej, od zerówki do 3 klasy była jedna pani, i na koniec roku składałysmy sie zawsze dla niej na jakis drobiazg i dla katechetki i angielskiego na kwiaty , a i tak znalazły sie matki co i tak dawały kwiaty albo bomboniery coś od siebie, to to było przegiecie

Gość Migotka1982
Nie ma co przesadzać z upominkami. Ostatecznie nauczyciele wykonują swoją pracę, mają za to płacone i obdarowywanie ich jakieś specjalne większego sensu nie ma i nie wygląda dobrze - jeśli rozumiecie, co mam na myśli. Nic złego nie ma natomiast w bukiecie kwiatów, zwłaszcza jak np. nauczycielka pomogła naszemu dziecku pomyślnie zaliczyć (wiadomo, że czasami idą na rękę mniej zdolnym dzieciakom). Mój syn jest słaby z matmy i kobieta zdecydowanie poszła na rękę, zamówiliśmy dla niej jeden z takich bukietów: https://kwiatowyogrod.pl/do/cat/PODZIEKOWANIA/Podziekowania i była pod dużym wrażeniem. Ciężko zresztą się dziwić, bo kwiaty przepiękne i dostawca solidny.

Gość gość
Środkowy Palec

Gość gość
A co to ma być sponsoring ?

Gość kassano

U nas dostaną fotoksiążkę - są takie specjalne dla nauczycieli, na Empik Foto je mają. Ale robimy taki prezent dlatego, że dzieci bardzo lubią swoją nauczycielkę. Na pewno jesteśmy zdecydowanie przeciwni robieniu bardzo kosztownych prezentów. Dlaczego? Bo na jakiej podstawie? To powinna być pamiątka, a nie mega kosztowny wydatek. Przynajmniej my to tak widzimy. 

Gość Monika

Ja dałam album na zdjęcia bo mówiła, że dużo robi zdjęć i wywołuję wiec album bardzo się sprawdził.  Bardzo ładny album kupiłam na tej stronie  "FOTO-ETUI" w Poznaniu.