Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaszkaKaszka

Czy to odjeście czopa śluzowego?

Polecane posty

Wczoraj zauważyłam na bieliźnie mocno galaretowatą grudkę śluzu o mlecznym kolorze. Dziś ma ona ciemniejszy kolor i trochę więcej jej ,,wylatuje''. Termin mam za równe 7 dni i szczerze nie mogę się doczekać porodu. Jakie u was były objawy? Opiszcie mi kobietki wszystko od a do z!

Gość gość
Daj foto

Gość gość
Tak, to czop, mi to odchodzi juz od tygodnia... Tzn wczoraj chyba juz wszystko wyszlo. Termin mam za 6 dni, w srode mialam wizyte to mialam rozwarcie 3cm... Skurcze przepowiadajace po kilka-kilkanascie na dzien... I tak sobie czekam:)

Gość gość
A czop nie jest przypadkiem podbarwiony krwią? Ja mam rozwarcie na 1cm, tydzien do terminu i nic mi nie leci, zastanawiam sie jak to bedzie...

Gość gość
Krwia jest podbarwiony jak strzeli jakies naczynko w szyjce, nie musi byc:)

No ja mam nie cały centymetr szyjki macicy i rozwarcie takie, ze moja gin mogla już włożyć spokojnie palec. Z tego co wiem to czop może też odejść razem z wodami podczas porodu :)

Gość gość
Tak to czop. Ja urodziłam po dwóch dniach od odejścia czopa

Gość gość
Czop ma właśnie konsystencję galaretowatego śluzu. Może być zabarwieniu krwią ale nie musi. Położna mówiła że po odejściu czopu to kwestia maks 3 dni do urodzenia dziecka. Co do rozwarcia na włożenie palca ... to tylko 1 cm więc z takim rozwarciem można jeszcze długo pochodzić. Czop nie jest widoczny i każdej kobiety (może odesc z wodami lub np. Podczas robienia siusiu)