Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego biedne, proste lub patologiczne tak wcześnie zaciążają ?

Polecane posty

Gość gość

czy tu się nakłada kilka czynników ?

Gość gość
A co mają robić?

Gość gość
A dlaczego bogate, skrzywione lub samotne się nad tym zastanawiają?

Gość gość
A co im zostaje z przyjemności poza sexem?

Gość gość
Żeby bogate, skomplikowane i czyste kobiety mogły zwlekać do 40tki.

Gość gość
Żeby uciec.z.domu. Tak kiedyś słyszałam jak powiedziała mi w oczy bratowa. W domu bród smród alkoholizm i zaszła specjalnie (w wieku 20lat)jak tylko znalazła jelenia.czyli mojego brata. Który na nią zapie....

Gość gość
Juz było ...nie raz na kafe ..

Gość gość
Bo szybciej zakładają rodzinę? Nie muszą poświęcać 5 lat na studia plus kilku lat na nabranie doświadczenia na rynku pracy? Jak taka niewykształcona dziewczyna idzie po zawodówce do pracy np. do sklepu, to na co ona ma czekać? Na podwyżkę? Awans? :)

Gość gość
Jakaś idiotka uważa że skomplikowane to że niby na plus. Buhahahaha

Gość gość
Ja jestem biedna i nie zaciążyłam wcześnie. Mam prawie 30 lat i nie mam dzieci i nie chce. Właśnie dlatego że jestem biedna. Nie jestem w stanie temu dziecku zapewnić godnego życia i godnej przyszłości żeby nie było biedne tak jak ja. To wolę nie mieć wcale...

Gość gość
Wstyd i egoizm jak ktos jest biedny bez perspektyw i wykształcenia i plodzi dzieci.. A one są takimi samymi biedakami bez perspaktyw! Egoistyczni ludzie! Nie zastanawiają się co dalej i jak to będzie. A później płacz bo nie ma na jedzenie, ciuchy, książki, zajęcia dodatkowe językowe itp i tak turlają się do przodu

Gość gość
Bo innego życia nie znają. Kończą "jakąś" szkołę, popracują chwilę - albo i nie, zajdą w jedną ciążę, wezmą ślub - za który zapłacą wspólnie rodzice. Potem wprowadzają się do rodziców jednych, czy drugich, idą do "jakiejś" pracy, urodzą po 1-2latach kolejne dziecko. Ich małżonek "jakoś" pracuje, z rodzicami "jakoś" się żyje. Potem może się wyprowadzą po 10-15latach, bo albo komunalne dostaną, albo małżonek będzie tyrał i uzbiera na działkę. I "jakoś" będzie się wszystko kreciło.

Gość gość
BO SĄ GŁUPIE JAK CEP I MYŚLĄ PISDĄ A NIE MÓZGIEM (KTÓREGO NIE MAJĄ) takimi ludzmi kierują proste instynkty, rozłożyc nogi i jazda :O Ja sama jestem z bardzo biednej rodziny, rolniczej, wielodzietnej, co z tego że ojciec ma ziemię, co to jest 5 hektarów ? NIC, do tego nigdy nie miał głowy do rolnictwa, tylko kartofle i kapusta na polu... Ja sama nie wyobrażam sobie mieć więcej niż 2 dzieci i nie teraz, gdy prawie nic nie mam, nie mam zamiaru zgotować dziecku takiego dzieciństwa jakie ja miałam, przymus dzielenia się z rodzeństwem (z którym i tak mam kiepski kontakt), wszyscy sie męczyli w 4 pokojach, my, rodzice i jesszcze dziadek i babcia oraz ciotka która po zmarłym wujku miała rente i nigdy sie pracą nie skalała, gardziła każdą pracą, tylko ustawiała innych po kątach, nigdy na żadnej wycieczce nie bylam (chyba że z GOPSu), morze zobaczyłam dopiero gdy sama zarobilam, 2 lata temu w wieku 25 lat, sama sobie tez pojechalam za granice na wycieczke, dopiero robie prawo jazdy, kupuje auto, a takie lampucery tylko łapy po pieniądze od państwa wyciągają, nie wiem po co to to w oogole zyje, chyba jako masa dla polityków i kleru by nia kierować

Gość gość
O takich ludziach tu piszecie. No to wybaczcie ale przecietnych ludzi to jest 80% . Gdyby to 80% nie rozmnazalo sie za 20 lat Polska zniknelaby z mapy albo tworzyli by ja ukraincy i muzulmanie. Kobieta zarobi 2000zl facet 2000-3000zl. Slub tzn wesele prawie zawsze wyprawiaja rodzice no chyba, ze mlodzi pojada na 4 lata za granice i odloza na niego. Kredyty bo mieszkanie, samochod cos tam. Przesadzacie. Nie wszyscy moga byc architektami, bo nie mialo by to swojej wartosci. Musza byc takie zawody jak sprzataczki, ekspedientki, sekretarki zazwyczaj nie maja wyksztalcenia wyzszego. Nawet 10% komornikow nie ma wyzszego wyksztalcenia o czym wy mowicie. Ja znam bardzo wiele bogatych ludzi, ktorzy przejmuje biznes po tatusiu lub mamusi i wyksztalcenia nie maja. Nie wszystko jest biale i czarne. Znam tez ludzi, ktorzy potracili majatki ogromne. Podam przyklad. Bardzo bogaci ludzie. Dwoje dzieci. Syneczek i coreczka. Oboje rozpieszczeni samochody i co tam zapragneli. Synek kiedys mial kaprys i pojechal do Niemiec zabral swoja nie dawno poznana dziewczyne. Zatankowal na stacji i odjechal bez placenia. Chcial pokazac jaki to fafarafa. Odnalazla go policja, gonila ich po drodze potracil czlowieka. Zamkneli go. Tatus malo co apopleksji nie dostal na tw nowiny i ukochanym synku. Wydal tyle pieniedzy zeby wyciagnac synka z wiezienia, ze brak slow. Potem jak sie juz udalo synek zaczal kombinowac z prochami sterydami. Chcial byc miesniakiem. Cos porobilo mu sie z sercem poszlo kolejne pol majatku na leczenie. Synek pijechal nad jezioro wskoczyl do wody i zmarl. Zbidowali tak, ze nie mieli za co tak jak by wypadalo pogrzebu wyprawic. Odkuli sie dopiero wiele lat po smierci syneczka, bo tatus popadl w alko.

Gość gość
Najgorzej jak te proste ukształtowane przez rytm życia małomiasteczkowego, wiejskiego lub wielkomiejskiego getta dorwą się do portali społecznościowych uzewnętzrniając swą idylle życiową. Opiera się ona na tym - wcześnie zaciążyłam i urodziłam, tyle mojego rozwoju i wkładu dla świata. Niemniej ona tworzy iluzję wielkiego zaangażowania i misji dziejowej zarezerwowanej względem pregnitury - tym samym raczy ludzi informacjami o tym, że była z dzieckiem na bezpłatnym koncercie T.Love, jej dziecior zjadł wafelka od loda i rozłożyła mu kocyk na trawie. No super mamuśka, świetnie dba o dziecko, a jako że w dalszej rodzinie jest taki przypadek iluzji świetnej matki w rzeczywistości oznacza to, że nie bardzo ma pomysł na ukształtowanie swego potomstwa, nie pracuje, śpi do późnych godzin porannych a jako, że zwalili się teściom na głowę głównie teściowa rano zajmuje się dzieckiem, wszystko kompensuje sztuczną kreacją na FB matki strasznie oddanej dziecku. Jej chłoo zaiwania na dwie roboty, "komfort" życia mają zagwarantowany tylko dzieleniem gospodarstwa domowego z jego rodzicami (np. nie opłacają czynszu i mediów), no ale są wartościowi bo mają dziecko... :D

Gość gość
Slub tzn wesele prawie zawsze wyprawiaja rodzice no chyba, ze mlodzi pojada na 4 lata za granice i odloza na niego. Kredyty bo mieszkanie, samochod cos tam. Przesadzacie. Nie wszyscy moga byc architektami, bo nie mialo by to swojej wartosci. Musza byc takie zawody jak sprzataczki, ekspedientki, sekretarki zazwyczaj nie maja wyksztalcenia wyzszego. Nawet 10% komornikow nie ma wyzszego wyksztalcenia o czym wy mowicie. J xxx ślub cywilny to groszowe sprawy w każdym domowym budżecie, koszty generuje głównie polska mentalnosć "zastaw się, a postaw się" związana z weselem. Tak, wtedy może być to wielki wysiłek finansowy i wciąga się powołując na tradycje rodzinną rzekomo rodziców na koszta. Rezygnacja z wesela niejednokrotnie oznacza, że młodzi mają 20-30 tysięcy więcej na start np. wkład własny na mieszkanie. Druga sprawa - po ślubie koniecznie trzeba się pochwalić jakąś wycieczką zagraniczną pokrytą z kopert - w ten sposób młodzi znó tracą, żeby nie byc narażonym na ostracyzm towarzyski koniecznie na fb muszą być zdj. z podróży poślubnej. I tak dalej i tak dalej, w ten sposób kręci się nieracjonalność ekonomiczna przeciętniaków. Oznacza to, że problemem nie są nawet słabe zarobki, ale zdecydowanie brak logiki przy ustalaniu budżetu domowego.

Gość gość
Twój prosty ograniczony łeb nie jest w stanie pojąć co to miłość do dziecka.

Gość gość
Bo się ****aja to i zaciazaja to chyba logiczne

Gość gość
Tak jak ktoś wcześniej napisał - dla wielu z nich to jest jedyna szansa na ucieczkę z patologicznego domu. A tak pierwszy lepszy mąż i zasiłki utrzymają, dadzą dach nad głową, ojciec nie będzie bił itp.

Gość gość
A te kobiety z "klasą" które każdy w*****ał i zostawił to jest ból d**y dopiero.

Gość gość
Tak jakby proste dziewuchy "bez klasy" nie były porzucane. Sorry, ale Kopciuszek to była bajka.

Gość gość
Autorka a ty urodziłaś już będąc bogata i stara tak? Gratulujemy wobec tego musisz być szczęśliwa.

Gość gość
Zlot starych panien na psychotropach widzę. Które mają ból d**y nawet o dziewczyny ze wsi. Ktoś może być szczęśliwy a z tobą każdy 3 gumy naraz zakłada żebyś tylko nie zaszla.

Gość gość
Autorka to marna prowokatorka a takimi tematami tylko pokazuje jak bardzo jest opóźniona ..

Gość gość
Takiej jak ona nikt tknąć nie chciał i dlatego teraz się rzuca

Gość gość
Nikt nie chcial tknac a do tego jak potwora poznala amatora to albo okazalo sie, ze bezplodna i nie moze albo on nie chcial jej zaplodnic.