Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek16283

Nietolerancja glukozy

Polecane posty

Gość marek16283

Hej dziewczyny mam problem związany z Nietolerancja glukozy. Otóż w 26 tygodniu miałam robiona krzywa cukrowa i wyniki wyszły przy 75g: Na czczo 88 Po 1h 154 norma do 180 Po 2h 120 norma do 140 czyli wyniki dobre nie mam cukrzycy. Natomiast teraz 30 tydzień leżałam w Szpitalu na skurcze i przy wypisie lekarz powiedział mi ze mam lekkie skoki cukru i żebym wprowadziła sobie dietę ale bez mierzenia glukometrem poprostu zmniejszyć słodkie i węglowodany... Jestem załamana bo przecież krzywa cukrowa wyszła bardzo dobrze.... może tak być ze nagle to się zmienia w nietolerancje glukozy? Nie jem białego pieczywa dużo warzyw i owoców...Dlaczego skoro wyniki wyszły dobrze to teraz jest co innego... Lekarzą mam za tydzień i oczywiście się go zapytam...

Gość gość
Czym jesteś załamana? Że masz nie jeść słodyczy? Ja musiałam mierzyć cukier glukometrem 4 razy dziennie, zero słodyczy, zero tłuszczu, gotowanie na parze i te sprawy ;-) W ciąży i tak nie powinno się jeść dużo słodyczy, przynajmniej będziesz miała motywację i dużo nie przytyjesz.

Gość gość Kasia
A jeśli nie do końca wierzysz wynikom to je powtórz. Ja robiłam swoje w Krakowie w CMP, bo tez mnie lekarz nastraszył w szpitalu że mam skoki, a okazało się że jest ok. Musisz uważać na to co jesz i nie przesadzać, ale dla świętego spokoju zebyś się nie martwiła to idź do innego lekarza i się z nim skonsultuj.

Gość gość
Też mam wykrytą nietolerancję ale ja mam znacznie gorsze wyniki. No i do centrum Medycyny Profilaktycznej muszę się stawiać na kontrole co kilka tygodni i lekarz też mówił, ze jakbym się gorzej czuła to też od razu mam przyjść na wizytę. W ciąży trzeba bardzo o siebie dbać. A słodycze są niezdrowe i nie powinno się jeść za dużo bo dziecko za bardzo się do cukru przyzwyczai.