Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Radek8

Jaki bank wybrać ?

Polecane posty

Gość Radek8

Witajcie! Mam pytanie , chciałbym założyć sobie konto firmowe i nie bardzo wiem jakie wybrać najlepiej , tak by było jak najmniej opłat . Który najbardziej polecacie ? Czytałem taki http://www.tanie-konto.pl/ranking-kont-osobistych/#wyniki-rankingu-kont-osobistych i najbardziej opłacalne będzie dla mnie konto mBanku . Powiedźcie mi kto z Was korzysta z tego konta ?

Gość prawi 114
bzdury ... Wszystkie banki to prawie to samo wiec nie ma znaczenia czy zalozysz konto w ING banku czy w Eurobanku albo w

Gość Tymoteusz1
Właśnie odwrotnie. Różnie między kontami są i to spore. Jeśli nie przeanalizujecie dostępnych opcji, to po prostu możecie wybrać mało opłacalny produkt. Warto zapoznać się z porównaniem z http://bankowe-konta.info/najlepsze-konta/ i na bazie tego wybrać odpowiednie konto dla siebie. To się po prostu opłaca.

Gość Dominikaaaaaa
A ja mam konto w Nest Banku i jak dla mnie jest najlepszy bo najtańszy .. zero złoty za prowadzenie konta (co jest najważniejsze bo nawet jak tylko trzymam na koncie pieniądze to mi nie ściągają z konta opłaty tak jak miałam w innych bankach) zero złotych za przelewy i za wypłaty z bankomatów więc dla mnie to ogromny plus .. Więc naprawdę polecam :)

Gość gość
Najlepsze rankingi są proste, ograniczają się do góra 10 najlepszych ofert i wyjaśniają nam podstawowe rzeczy, tak jak tutaj: https://dobre-oferty.weebly.com/ Wtedy znacznie łatwiej podjąć decyzję.

Gość Krzysiu

Mi się bardzo podobała stronka https://www.financemerchant.pl/ . Szukałem darmowego konta z ciekawymi rozwiązaniami i dzięki nim mi się udało. Bardzo fajnie i prosto wszystko opisane i szybko odpowiadają na pytania. Teraz zawsze jak ktoś szuka konta odsyłam ich do tej strony bo wg. mnie jest najlepsza :)

Gość blenda

Dla mnie ważne, żeby Bank był solidny. Na pewno nie świezyna. Lub z dużej grupy bankowej. Konto powinno być o niskich opłatach i bardzo wazna dla mnie jest aplikacja bankowa 

Gość porcjana

@blenda ja w życiu nie powierzyłabym swoich pieniędzy komuś, kto dopiero wchodzi na rynek, dlatego wybieram banki z tradycją 🙂 aplikacja bankowa to mega ważna kwestia, nie może się zacinać ani wywalać błędów... 

Gość changeme

@blenda BGŻ jest super opcja. Nie dość, że są bardzo dużym bankiem (nawet niedawno przejęli inny bank) to ich oferta jest bardzo dobra. Mam u nich konto optymalne i jestem bardzo zadowolona

@porcjana no w BGŻ akurat aplikacja też jest bardzo dobra. Nic się nie wiesza na moim starym smartfonie

Gość Samatra

@changeme mój bank został właśnie przez BNP przejęty ale jakoś nie płaczę z tego powodu. Mam teraz lepsze warunki na nowym koncie i całkiem mi z tym dobrze.

@blenda myslę, że nie ma świeżynek na rynku bankowym. Teraz to raczej te większe i często lepsze banki przejmują mniejsze i tyle.

Gość nona

@changeme , aplikacja to dosyć istotna kwestia dla mnie też. Taka nie zacinająca się, żeby nie wylogowywało jej w trakcie- no marzenie .

Gość porcjana

@changeme co cię przekonało akurat do  bgż? 

@samatra jakie konto teraz masz? 

Dnia 8.02.2019 o 14:06, Gość nona napisał:

@changeme , aplikacja to dosyć istotna kwestia dla mnie też. Taka nie zacinająca się, żeby nie wylogowywało jej w trakcie- no marzenie .

coś w tym jest ile razy człowiek denerwowałam się prze robieniu przelewu gdy nagle PYK wylogowano 😕 

Gość yud
46 minut temu, Gość porcjana napisał:

@changeme co cię przekonało akurat do  bgż? 

prowadzenie za 0. W moim banku poprzednim nie było takich luksusów.

12 minut temu, elfik10 napisał:

coś w tym jest ile razy człowiek denerwowałam się prze robieniu przelewu gdy nagle PYK wylogowano 😕 

oj znam ten ból. NIestabila aplikacja potrafi przysporzyc mase niepotrzebnych nerwów :<

Dnia 10.02.2019 o 12:13, Gość yud napisał:

prowadzenie za 0. W moim banku poprzednim nie było takich luksusów.

ale wszystko jest za 0? prowadzenie ? karta ? wypłacanie z bankomatów za granicą ? Ale fakt nie każdy bank może się takim czymś pochwalić !

Dnia 10.02.2019 o 12:13, Gość yud napisał:

oj znam ten ból. NIestabila aplikacja potrafi przysporzyc mase niepotrzebnych nerwów :<

mase nerwów i jeszcze wielkie niezadowolenie z aplikacji 😞 po takich akcjach człowiek tylko się zastanawia nad zmianą 

Gość karolak

@yud dużo płaciłeś w poprzednim banku? i przede wszystkim za co?

@elfik10 oj nie każdy... tylko piszą, że konto za 0, a tu jakieś ukryte opłaty... 

Gość Djsjsjsj

Bank spermy. Polecam.

Dnia 19.02.2019 o 08:26, Gość karolak napisał:

@elfik10 oj nie każdy... tylko piszą, że konto za 0, a tu jakieś ukryte opłaty... 

no ale podpisując umowę człowiek chyba powinien wiedzieć co podpisuje ? 

Gość Monika
Dnia 20.02.2019 o 13:06, elfik10 napisał:

no ale podpisując umowę człowiek chyba powinien wiedzieć co podpisuje ? 

W teorii tak, a praktyce często jest inaczej. Ale ludzie sami sobie tylko problemy robią i nerwów dostarczają, bo gdyby czytali to by wiedzieli że np warunki się zmieniają po okresie promocyjnym itd

Dnia 14.02.2019 o 19:36, elfik10 napisał:

mase nerwów i jeszcze wielkie niezadowolenie z aplikacji 😞 po takich akcjach człowiek tylko się zastanawia nad zmianą 

Jak banki nie dbają o rozwój aplikacji a tym samym o klientów to takie rzeczy się własnie zdarzają.. a nie powinny :v

Gość Sławek

Polecam Revoult. Jest to bezpłatna usługa bankowa, gdzie możemy za darmo otworzyć na jednym koncie rachunki we wszystkich walutach. Przewalutowania są po kursie, który obecnie jest i nie ma żadnych prowizji. Revoult jest dostępny na rynku od kilkunastu lat, a w Polsce od zeszłego roku. Można korzystać z karty wirtualnej jak i fizycznej (9PLN i jest to jedyna jednorazowa opłata). 

Zarejestruj się z mojego linka i zdobądź darmową kartę Revolut a z nią znakomite kursy wymiany walut za granicą. https:// /revolut. com/r/sawomi4py

Gość Slawek

Polecam Revoult. Jest to bezpłatna usługa bankowa, gdzie możemy za darmo otworzyć na jednym koncie rachunki we wszystkich walutach. Przewalutowania są po kursie, który obecnie jest i nie ma żadnych prowizji. Revoult jest dostępny na rynku od kilkunastu lat, a w Polsce od zeszłego roku. Można korzystać z karty wirtualnej jak i fizycznej (9PLN i jest to jedyna jednorazowa opłata). 

Zarejestruj się z mojego linka i zdobądź darmową kartę Revolut a z nią znakomite kursy wymiany walut za granicą. https:///revolut.com/r/sawomi4py

Gość jelonek
Dnia 24.02.2019 o 12:44, Gość Monika napisał:

W teorii tak, a praktyce często jest inaczej. Ale ludzie sami sobie tylko problemy robią i nerwów dostarczają, bo gdyby czytali to by wiedzieli że np warunki się zmieniają po okresie promocyjnym itd

zgadzam sie ale czlowiek tez nas obsluguje i powinien zwrocic uwage albo powiedziec. dostajesz plik 10 stron - mozesz przeoczyc taka informacje. Sa darmowe banki na szczescie 🙂

Jak banki nie dbają o rozwój aplikacji a tym samym o klientów to takie rzeczy się własnie zdarzają.. a nie powinny :v

dopracowana apka to podstawa. Stajemy się coraz bardziej mobilni i to poprostu musi dobrze dzialac 🙂

Gość nona
Dnia 10.02.2019 o 11:59, elfik10 napisał:

i nie wiesz ,czy poszło ,czy nie. Ściągną dwa razy ,czy co... a najgorsze, czy się wylogowałeś-też

co jest po okresie promocyjnym... no właśnie. okres promocyjny. Warto jednak zwrócić uwagę czy oferta jest na cały czas trwania umowy, lub jeżeli nie to co wtedy 

Gość CeErEs

Witam Serdecznie. Jesli potrzebujesz nowego konta bankowego,kredytu,ubezpieczenia,rozliczenia podatku,pakietu emerytalnego,lub nawet umowienia jazdy probnej w salonie samochodowym polecam sie zapoznac:) www.czaras.oferty-kredytowe.pl

Gość kanka

@nona ja właśnie bardzo się boję sytuacji, w której podwójnie by mi zeszły pieniądze z konta, bo potem nie wiadomo czy się dogadasz z ludźmi z banku czy nie... dlatego ważne też jest podejście do klienta przez pracowników w razie wu.

@nona dlatego ja mam konto, które jest darmowe nie w ramach jakiejś promocji, tylko po prostu, na stałe, bez żadnych haczyków itp

Dnia 28.02.2019 o 14:49, Gość kanka napisał:

@nona ja właśnie bardzo się boję sytuacji, w której podwójnie by mi zeszły pieniądze z konta, bo potem nie wiadomo czy się dogadasz z ludźmi z banku czy nie... dlatego ważne też jest podejście do klienta przez pracowników w razie wu.

Dogadać, dogadasz się bo przecież bank musi Ci zwrócić, nie robi on żadnej łaski. No ale wiadomo pracownicy różnie traktują klientów 😛

@nona dlatego ja mam konto, które jest darmowe nie w ramach jakiejś promocji, tylko po prostu, na stałe, bez żadnych haczyków itp

No to przynajmniej wiesz na czym stoisz i nic Cię nie zaskoczy, żadne dodatkowe opłaty nie są Ci straszne 

Gość maslo
1 godzinę temu, elfik10 napisał:

Dogadać, dogadasz się bo przecież bank musi Ci zwrócić, nie robi on żadnej łaski. No ale wiadomo pracownicy różnie traktują klientów 😛

bledy sie zdarzaja, tez mi kiedys pobrali podwojnie za zakupy. Dopatrzylem sie tego dopiero po czasie. Wystarczyal jeden telefon i sprawa zalatwiona :)

ja tez szukam takiego konta! Zdradzisz mi jakies szczegóły ? :)