Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak konstruować zdrową dietę

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do wszystkich zdrowo odżywiających się dziewczyn :) na co stawiać, żeby jak najbardziej zdrową dietę wspierać? nie zależy mi na odchudzaniu ale bardziej na tym, żeby maksimum korzyści z diety czerpać :)

Gość gość
jak dla mnie zwyczajnie wszystko musi być racjonalne, bez przesady o popadania w skrajności, teraz na przykład czytałam, że olej kokosowy tak wychwalany wcale nie jest taki zdrowy, a mam takich znajomych, którzy całkowicie, tylko na ten olej się przerzucili

Gość gość
ja też na produkty eko staram się stawiać, warzywka i owoce chętniej ze straganu niż z marketu- myślę że takie rzeczy też mają znaczenie

Gość gość
no tak, tylko te ceny eko czasami są straszne, ja bym chyba na wszystko takie nie nastarczyła

Gość gość
no racja, ja też nie raz się w sklepach za głowę łapałam, ale z drugiej strony staram się jednak na maksimum takich produktów stawiać i sięgam chętniej po zakupy w sieci https://ekopiramida.pl/ gdzie ceny są dużo rozsądniejsze a i wybór szerszy

Gość gość
ja ostatnio oszalałam na punkcie chia i ciągle robię na śniadanie z owocami, ale tak to raczej standardowa zdrowa dieta, dużo warzyw i owoców, staram się też soli nie używać i to tyle

Gość gość
u mnie jeżeli chodzi o zdrową dietę, to też koncentruję się na przede wszystkim jak najbardziej wartościowych produktach, w mojej kuchni mnóstwo jest kasz, pełnoziarnistych makaronów, ryb czy chudego mięsa

Gość gość
Ja jakiś czas temu czytałam o 60letniej wegance której wyników badań i wyglądu pozazdrościć może niejedna 40latka. Faktycznie wygląda bardzo młodo jak na swój wiek.

Gość gość
Mięso to świństwo, podwyższa poziom złego choresterolu, nic innego jak mięso

Gość gość
chyba nie ma jakiegoś jednego, uniwersalnego klucza jak zdrowa dieta powinna wyglądać ale dokładne czytanie składów jest dla mnie bardzo istotne bo nieraz to tam w tych produktach tablica mendelejewa i takie omijam szerokim łukiem

Gość gość
no tak czytanie składów tu się zgadzam, i jak najmniej przetworzone produkty, eko właśnie w tym względzie są super i też patrzę na certyfikaty a na tą ekopiramidę na pewno zerknę

Gość gość
ja póki co całkowicie odstawiłam słodycze i chociaż tak i zdrową dietę staram się walczyć :D ale małymi krokami wszystko

Gość gość
ja póki co całkowicie odstawiłam słodycze i chociaż tak i zdrową dietę staram się walczyć :D ale małymi krokami wszystko

Gość Mirka34
Według mnie dieta musi być dopasowana typowo do Ciebie, każdy inaczej reaguje na różne składniki żywności i dlatego nie warto się sugerować tym, co służy innym. Aby taką idealną dietę dla siebie dopasować wystarczy skorzystać z badania DNA , po którym zostanie dla nas skomponowana dieta i dobrany trening , poczytaj o tym http://www.dfmedica.eu/gdzie-zrobic-badanie/ , bo w Polsce jest to dosyć nowa metoda, więc mogłaś jeszcze o niej nie słyszeć.