Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

40zł od każdego ucznia na prezent dla nauczyciela

Polecane posty

Gość gość

x28 uczniów. 1120 zł na zakończenie roku dla wychowawcy? Jak jest u Was?

Gość gość
Matko : / nie przesadzacie? ?

Gość gość
to nie mój pomysł, dzwoniła do mnie mama skarbnika z taką informacją. Stać mnie ale żeby aż TAKIE prezenty robić? Nie oszukujmy się nauczyciel który grozi dzieciakom że im nogi z tyłka powyrywa za coś tam a sam nie zauważa że przez pół roku dziecko w jej klasie książek ani zeszytów nie ma....

Gość gość
My dajemy po 100 zlotych. Dzisiejsze dzieciaki sa niedowychowania trzeba docenic nauczycieli!

Gość gość
po co aż tyle kwiaty za 100 zł i koniec. nie karmić próżniakow.

Gość gość
19;54 a dlaczego nie docenisz Pani w Biedronce za świeże bułki i miłą obsługę, ratownika na basenie, korepetytora?

Gość gość
Dzisiejsze dzieciaki są nie do wychowania bo mają takie mamusie ;)

Gość gość
Od momentu kiedy rodzice z trójki klasowej sami podjęli decyzje co kupić wychowawcy na zakończenie roku szkolnego i zobaczyłam ów prezent, przestałam płacić jakiekolwiek składki. To jest dobrowolny datek i nie ma żadnego przymusu.

Gość gość
20;05 w punkt. Sądzisz że to dużo/ mało ? Czy serio aż tak trzeba doceniać pracę za którą ktoś dostaje normalne wynagrodzenie i 2 miesiące wakacji?

Gość gość
20.07 co to było? u nas była propozycja expressu do kawy lub bizuterii

Gość gość
nie zapłaciłabym dla zasady - po co dawać nauczycielowi prezent? Gdyby ktoś był naprawdę wybitny to oczywiście, sama bym coś kupiła, ale z takim żebraniem to wypad.

Gość gość
nauczyciel ma obowiązek przekazać wiedzę bo za to.mu płacą. On obecnie nawet nie uczą tylko robią materiał a w domu rodzice dopiero uczą siedząc z dziećmi nad lekcjami

Gość gość
Nauczyciele maja państwowa robotę należy im się wszystko łącznie z długimi urlopami , ja pamiętam nauczycieli z technikum , nie dość ze nie wychowywali nas to jeszcze potrafili podburzac jedno na drugie

Gość gość
czyli nie dać? czy iść za tłumem owiec?

Gość gość
40 zł? chyba wam się w doopach poprzewracało tym darmozjadom? nygusom im się nic nie należy !

Gość gość
moze kwota od jednostki mała ale od prawie 30 uczniów to sie uzbiera

Gość gość
Ludzie na kasie w markecie sa ponizani jak psy przez kierownictwo przez klientów z Bożej łaski a im nikt nie da , a sprzataczke za sprzątanie łajna jeszcze opluje jeden z drugim , nauczyciel to ma jak pączek w maśle

Gość gość
nie miałabym nic przeciwko 10-15 zł ale 40?

Gość gość
drodzy rodzice, konczylam szkole za granica.. po koncowym egzaminie za drzwiami czekala na mnie pani dyrektor z wielkim bukietem kwiatow i gratulacjami... to chyba karma za to, ze w liceum w polsce mialam tylko 2 fajnych nauczycieli, a reszta zasiewala nieludzki strach zamiast uczyc. nie mam nic przeciwko, ze dziecko narysuje laurke, czy starsi uczniowie sami cos zrobia, ale kasa?? mam kolezanki nauczycielki, ktore maja sie za pepki swiata, a pensje rosna mimo, ze np w przedszkolu sa 4-5 h dziennie.. pensja?? 3500!!!! i bedzie podwyzka!! to juz jest pomylka.. wlasciwie to wy rodzice i wasze dzieci jestescie ich pracodawcami. chyba nigdy sie ta mentalnosc nie zmieni...

Gość gość
Po co tyle jadu, czy nauczyciele was proszą o te podziekowania? Chcecie dajcie, nie chcecie nie dajcie. I tyle.

Gość gość
Bo większość nauczycieli w Polsce jest roszczeniowa a nie z powolania , jest dużo nauczycieli którzy mało uczą dużo wymagają a później terror psychiczny na uczniu , uderzyć nie mogą ale ponizaja często

Gość gość
gość dziś Dokladnie.. No coz, jak ktos ma np braki w wiedzy i umiejetnosciach, to nadrabia autorytetem. System nauczania tez nie jest bez winy.. Tak teraz sobie mysle, ze moze nie ma co sie pieklic na te podwyzki pensji, a moze rzad powinien zajac sie kontrola nad sektorem prywatnym i rowniez ustalac wysokosc wynagrodzenia np pani na kasie powinna otrzymywac najmniej 3000zl, 6 tyg urlopu i wczesniejsza emeryture.. Kazdy pracujacy czlowiek zasluguje na godziwe warunki pracy. Zawod nauczyciela jest jednak naznaczony ciagle jako prestizowy. Pamietam jak pani prof od polskiego w liceum powiedziala cos tam na lekcji, o wyzszosci nauczycieli nad pania z poczty... Bylam mloda, ale nie podobalo mi sie to. Moi rodzice ciezko i uczciwie pracowali, nie widzialam wiec powodow, by ich tak traktowac. Sama uznaje, ze sa podzialy w kazdtm spoleczenstwie wiec takze elity intelektualne, ale trzeba zachowac umiar..

Gość gość
Autorka my się składamy po 10 z). 24uczniow. Dajemy za tą kasę kupon do wykorzystania u jubilera do tego kwiatki i finito. Nie dała. Bym. 40 zł. Daj 10 i tyle

Gość gość
kosz kwiatów i talon do Aparta na prezent dla nauczyciela... serio?

Gość gość
to może za rok zamiast talonu wycieczka do Chorwacji? :-/

Gość Felka Kotełka
Lekka przesada, kiedyś każdy uczeń przynosił kwiatka, dziękował osobiście i tyle wystarczało. Teraz tylko wymyślają i myślą że każdy śpi na kokosach http://www.americanclay.pl/

Gość kopter

Moim zdaniem to przegięcie. Chyba raczej średnio tędy wiedzie droga. Kupujemy nauczycielowi fotoksiążkę - kilka dyszek na Empik Foto. Zebraliśmy sporo zdjęć, później zebraliśmy to w całość w apce online i gotowe. Nie zamierzamy dawać niczego więcej. Nie wiem, kim są rodzice, którzy wymyślają takie składki. Chore...