Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naczyniaki u dzieci. Czy spotkałyscie się z tym może?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy wasze dzieci albo dzieci z waszego otoczenia mają naczyniaki? Pytam ponieważ moja córka ma naczyniaka na twarzy i spędza mi on sen z powiek. Często widujemy dzieci w różnym wieku i jeszcze nie widziałam ani jednego dziecka z naczyniakiem, mam wrażenie, że tylko na nas to cholerstwo trafiło:(

Gość gość
Moja córka miała i w sumie ma nadal, ma 3 latka o ja wiem gdzie jest to czasem go jeszcze zauważam ale obcy na pewno noe widzą. Lekarz powiedział, że zniknie stopniowo pod tkanką tłuszczową i tak się stało. Miała na powiece i między brwiami, teraz tylko czasem widać po płaczu.

Gość gość
Mój syn miał naczyniaka na czole, taka krwistoczerwona kropkę. Lekarz powiedział, ze powinien się wchłonąć do 7 r.ż. i faktycznie syn ma teraz 6 lat i naczyniak zniknął calkiem. Ale rozumiem Twoj strach, ja tez sie balam, bo moj brat cioteczny ma duzego naczyniaka, który zajmuje prawie pol twarzy. Teraz brat ma juz 20 lat, a naczyniak tylko troche zbladl, ale nadal dobrze go widać. Na szczęście to bardzo pozytywny chlopak i nigdy nie miał kompleksów z tego powodu.

Gość gość
Moja córka ma 2 naczyniaki jeden na nosie drugi na udzie, lekarze mówią żeby czekać w większości same znikają, koleżanka jezdziała z synem na zamrazanie do chirurga jak syn był większy i dziś nie ma śladu po naczyniku takze nie przejmuj się narazie tym

Gość gość
łatwo tak mówić żeby się nie przejmować jak wokół dzieci z gładkimi buźkami, a moja ma mega czerwonego naczyniaka i to sporego:(

Gość gość
wiem ze sie latwo mowi, moja tez ma na nosie ale i tak jest najsliczniejszym dzieckiem:)

Gość gość
Mam ten sam problem,córka ma naczyniaki na powiekach,nosie, miedzy brwiami,na karku pod wlosami i na plecach. Szczegolnie widac je jak placze i podczas zimy,latem nie sa tak widoczne. Teraz ma 2 lata w porownaniu z tym jak wygladala jako niemowlę to teraz wyglada dużo lepiej. Czekam z wielka niecierpliwoscia jak jej to zejdzie całkowicie,choc nasza pediatra tez ma naczyniaka na czole a to dorosla kobieta. Podobno można naczyniaki w ostatecznosci usunąć laserem. Pozdrawiam autorko nie jestes sama z tym problemem.

Gość gość
Moje dziecko miało na twarzy. Teraz ma 5 lat i jeśli się nie przyjrzeć to go nie widać, a był koloru bordowego.

Gość gość
Moja półtoraroczna córka ma na głowie i na powiece. Ten na powiece już prawie zniknął, na głowie nadal jest, ale pod włosami nie widać.

Gość gość
Moja córka miała na powiece. do roczku zniknął

Gość gość
A skąd się to bierze? Dzieci się z tym rodzą czy to może "wyjść" w jakimś wieku?

Gość gość
Moja bratanica miała na karku jak się urodziła, teraz ma 8 lat a po naczyniaku nie ma nawet śladu.

Gość gość
Córka znajomych miała na plecach mówili ze zniknie ale zamiast tego rósł razem z nią jak miała 1.5 roku nie mogła leżeć na pleckach bo ja bolało. Jak miała ponad 2 to była w szpitalu dostała leki i praktycznie zniknal. Z tym że leki mogły na serduszko szkodzić i dlatego było trochę stresu.

Gość gość
Leczy się naczyniaki propranolem to lek nasercowy ale ja bym dziecku tego nie podała

Gość gość
Ci co piszą żeby nie podawali propranololu lepiej niech nie rzucają takich tekstów bo jakby waszemu dziecku groziła ślepota czy głuchota z powodu rosnącego naczyniaka to nie wierzę, że nie zdecydowaliby się na to leczenie!

Gość gość
Pytajcie lekarza o maść z propranololem. Jest to bezpieczna forma bo podanie miejscowe A naprawde dziala. Synek mial/ma naczyniaka na głowie. Z tym ze on rósł do pewnego momentu i wystawal więc baliśmy się ze się uszkodzi. Jeden lekarz kazał czekać A drugi zaproponował masc bo na tabletki naczyniak był za mały Plus nasze problemy z sercem, a na usuwanie laserem ten rodzaj się nie nadawał. Dziś synek ma półtora roku i naczyniak jest płaski i bladorozowy.

Gość gość
moja corka miala na szyi i nie wchlonal sie ,laser pomogl,drugiego ma na plecach ale jest malutki,m tez na nosku ale trzeba sie przygladac by zobaczyc a jakiegoma twoja corka autorko i co mowia lekarze tzn czy jest plaski czy wypukly?

Gość gość
Do goscia 19:54 W jakim wieku twoja corka miala usuwanego naczyniaka laserem?

Gość gość
Ja miałam dużego pod pachą a znajome siostry miały na głowie. Mi i im się wchloneły

Gość gość
Moja còrka ma kilka naczyniakòw. Na stopie, na plecach, na dłoni, na oku i na narządach płciowych. Największe i najbardziej odstający jest ten na plecach i na narządach płciowych. Ma prawie dwa latka od początku jesteśmy pod kontrolą lekarza ale na szczęście nie rosną więc nic z nimi podobno się nie robi.

Gość gość
Leczyl ktos naczyniaki proplanololem w szpitalu na szpitalnej? Jak wyglada ustalanie dawki leku?

Gość gość
Moja córka ma 2 lata i płaskiego naczynia na powiece.naraZie nie znika Ale też i nie rośnie.

Gość gość
Córka autorki bloga "makoweczki" na i dość szeroko był ten temat poruszany na blogu - możesz sprawdzić.

Gość gość
mój obecnie dorosły syn (30 lat) ma naczyniaka na brzuchu (w okolicach pasa) i to duży wielkości jaja kurzego, owszem obecnie wchłonął się w dużej części, jest blady, nie ma krwi, bo był wypełniony krwią, ale pozostała taka jakby zmarszczona skóra

Gość gość
zaznaczę, że naczyniak razem z moim synem także rósł