Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do introwertyków

Polecane posty

Gość gość

czy macie dobrą intuicje wrecz graniczaca z jasnowidzeniem i potraficie na odległość wyczuć jak się czuje, co myśli osoba którą znacie choćby z widzenia/tv

Gość gość
czuję tylko tych których kocham,innych nie czuje i nie chce czuc

Gość gość
to na odległość,a co myśli intencje osób innych wyczuwam

Gość gość
ale kochasz ze wzajemnoscia czy np masz tzn tak, ze jak sie zakochasz platonicznie w kims i nie utrzymujecie kontaktów? i np nie znasz dobrze tej osoby.. tyle co widzisz na co dzien i dowiesz sie od innych na jej temat, i jak odrozniasz swoje mysli od mysli tej osoby?

Gość gość
ja jestem ekstrawertykiem i mam taka intuicje

Gość gość
ja tez jestem ekstrawertyczka, sangwinikiem i nie mam :(

Gość gość
jak odrozniacie mysli?

Gość morskiecienie
introwertyk czy ekstrawertyk a intuicja - bez znaczenia :), a wyczuwanie innych, to jeszcze inna para kloszy

Gość gość
Może masz rację chociaż słyszałam ze intro mają lepszą intuicję bo są skupieni na wnetrzu a my na zewnatrz I w głowie balagan

Gość morskiecienie
myślę, że nie jeden raz spotkałeś introwertyka gadułę, lub niezwykle czułego ekstrawertyka :) intuicja nie jest magią, nadprzyrodzoną mocą, to raczej zdolność mózgu do rejestrowania bodźców, a potem wykorzystanie tego co zarejestrował (szybkie kojarzenie) i pod tym względem faktycznie, znacznie czulszy mózg mają osoby nietypowe, szczególnie wrażliwe - ich mózg jest chłonny jak gąbka (dowiodły tego badania neurologiczne), bo brakuje im zdolności do przesiewania istotnych od mniej istotnych bodźców, stąd, to ludzie postrzegani często jako nadwrażliwi, nadpobudliwi albo określani mianem "medium" czy inne tymczasem, to tylko inny sposób funkcjonowania mózgu :), nic nadzwyczajnego, choć tak wygląda - jednakowo może taki mieć i extra- i introwertyk :)

Gość gość
Jestem introwertykiem i potwierdzam, moja intuicja mnie jeszcze nie zawiodla. Potrafie przewidywac 10 ruchow naprzod, wiem co powie dana osoba, wiem jak zareaguje na konkretna rzecz, wiem jak sie zachowa gdy powiem to czy tamto w taki czy inny sposob, potrafie przewidywac duzo do przodu. Ta umiejetnosc bardzo przydaje sie w rozmowach z ludzmi, mozna przewidywac ich zachowanie po tym co powiesz i jak powiesz, gdy umiejetnie poprowadzisz rozmowe druga osoba nawet nie wie, kiedy sie wygada, podczas gdy zadajac wprost pytanie nigdy nie uslyszalbys/labys odpowiedzi. Trzeba po prostu wiedziec, ze gdy udasz zaskoczonego to osoba zareaguje tak, jak udasz wkurzonego to zareaguje tak, a jak udasz radosnego to jeszcze inaczej, a to wszystko poskutkuje tym, ze za te "10 ruchow" pozniej zrobi lub powie to czy tamto. Wiem ze to troche pogmatwane, ale ktos kto "tez tak ma" zrozumie o czym mowie :) Mam nosa do ludzi, potrafie "przeswietlic" czlowieka i okreslic jego charakter, co inni czesto dostrzegaja dopiero po latach. Szczegolnie dobrze wychodzi mi "przepowiadanie" przyszlosci zwiazkow, nie jeden zwiazek juz "rozwalilem", przewidujac na kilka lat do przodu jego rozpad. Sam sie czasem zastanawiam skad ta umiejetnosc, po prostu spojrze i na ludzi i wiem, ze sie rozstana lub beda razem do konca zycia, zwykle sie to sprawdza. Potrafie takze patrzac na zachowanie danej osoby, na jej mowe ciala i gestykulacje ocenic jej aktualny nastroj i dopasowac do tego sposob "zagadania" w taki sposob, by ta osoba nie wybuchla gniewem i rozmawiala normalnie. Mam tez dziwne zjawisko, czesto przytrafia mi sie w czasie snu. Mianowicie sni mi sie np. kogut biegajacy po ogrodzie, trwa to troche czasu, po czym we snie widze, jak wspomniany kogut wskakuje na trzepak i zaczyna piac, a w tym samym momencie piejacy w rzeczywistosci kogut budzi mnie ze snu. Lub snie o nadjezdzajacym z daleka samochodzie, ktory budzi mnie przejezdzajac pod moim oknem w momencie gdy we snie widze go przejezdzajacego dokladnie kolo domu. Czasem sie zastanawiam, czy ja nie jestem jakims cholernym medium albo niedoszlym jasnowidzem. Osoby zmarle tez mnie czesto we snie odwiedzaja.

Gość gość
psychotropów się nalykales

Gość gość
Tak, wyczuwam, czasem. Ogólnie wierzę swojej intuicji, jak jej nie słuchałam, dostałam w tyłek od życia.

Gość gość
17.55... Mam podobnie :) Taki przyklad.Wiele lat temu gdy pojawialy sie pierwsze kafejki internetowe poznalem na necie jedna dziewczyne.Pochodzila z duzego miasta niedaleko mojej miejscowosci.Umowilismy sie na spotkanie w jej miejscowosci w kawiarni.Wogole nie znalem jej miejscowosci.Wytlumaczyla mi tylko ze jest to niedaleko rynku.Gdy juz znalazlem sie w rynku nie wiedzialem w ktora strone isc.Ale pomyslalem o mojej niezawodnej intuicji :) popatrzylem na budynki i zaczalem isc kierujac sie intuicja :) trafilem bezblednie :)