Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża po szczepieniu przeciw HPV (silgard)

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Czy są tu jakieś dziewczyny, które zaszły w ciążę po szczepieniu szczepionką Silgard? Staram się zajść w ciążę już 10 miesięcy, ostatnio przeczytałam artykuły (wprawdzie na "dziwnych" stronach www) które sugerują, że ta szczepionka jest szkodliwa i może powodować bezpłodność. Jestem przerażona!!! Czy ktoś mnie pocieszy jakąś dobrą informacją?

Gość gość
Tak ja szczepiłam się i jestem szczęśliwą mamą :) w dzisiejszych czasach niestety kobietom coraz ciężej zajść w ciążę :( Powodzenia życzę :)

Gość gość
Zamiast się szczepić na HPV najlepiej jest unikać kontaktów seksualnych z przypadkowymi osobami, a jak ma się potencjalnego stałego partnera to porozmawiać poważnie i wysłać na cały panel STD (z HPV włącznie). Jak wyjdzie czysto to współżyć, jak nie to leczyć, powtórzyć badanie i dopiero zielone światło. Innej drogi nie ma. Niestety większość ludzi jest bardzo "ciemna" pod tym względem i roznosi syfy na prawo i lewo. Pamiętajcie że współżyjąc z każdą pojedynczą osobą współżyjecie ze wszystkimi jej dotychczasowymi partnerami i ich partnerami! Higieniczne, aż szkoda gadać... A gumka nie chroni w 100% przed niczym, a przed HPV to przede wszystkim nikogo nie ustrzeże.

Gość gość
są opinie ze może powodować, lepiej było się nie szczepić

Gość gość
po tej szczepionce są problemy szkoda ze jednak na nią się zdecydowałaś a ile masz lat?

Gość gość
Jestem po 30... skąd wiesz, że po tej szczepionce są problemy?

Gość gość
Do szczęśliwej mamy... długo starałaś się o dzidziusia?

Gość gość
Witam ja sie szczepilam w wieku 14 lat... A w wieku 16 lat uprawialam sex z moim partnerem i dopiero po okolo 3 latach udalo mi sie zajsc w ciaze... A juz sie balam ze sie nie uda i wlasnie mam obawy ze to po tej szczepiace moze cos byc nie tak tetaz od maja sie staramy o drugie dziecko i jak narazie nic nie wychodzi:/

Gość gość
Jestem farmaceutką, w tej chwili się doktoryzuję i aż oczy mnie bolą od czytania waszych "faktów z życia" :) szczepiłam się p/HPV w wieku 24 lat, wszystkie 3 dawki, szczepiłam się też przeciw wzwB i innym chorobom, pozdrawiam:) Moją córkę również zaszczepiłam przeciw wszystkim chorobom, parę tys. na to wydałam, świadomie i z pełną odpowiedzialnością :)

Gość gość
a ja mojej córki nigdy na to nie zaszczepię, mam szwagra ginekologa i on tez tego syfu nigdy nie pozwoli podac swoim córkom