Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie 9 miesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałabym zapytać się bardziej doświadczonych ode mnie mam o karmienie mojego 9-miesięcznego malucha. Otóż mój synek jest tak karmiony:jak tylko wstaje i obudzi się z rana karmię go piersią, około 12.00-13.00 dostaje obiadek, później mleko i około 17.00 dostaje deserek, później mleko a około 19.00-20.00 karmię go kaszką i albo po kaszce idzie spać albo jeszcze karmię go piersią i wtedy idzie spać koło 21.00-22.00, no i oczywiście w nocy 2-3 razy oczywiście mleko od mamy:). Pytanie czy mogę mu rozszerzyć dietę o kaszkę z rana? Wszystko chciałabym aby było w zgodzie ze zbilansowaną dietą dla takiego maluszka. No i oczywiście w ciągu dnia dostaje też chrupki kukurydziane, czasem też kromkę chleba, nic słodkiego oprócz deserków nie dostaje , no i jeszcze mu daję do picia wodę i tu też mam do Was mamy pytanie czy mogę mu na przykład podawać takie owocowe herbatki w torebkach jakie my pijemy?Dodam, że nie chcę kupować i podawać małemu bobofrutów. Bardzo proszę Was o podpowiedzi dla młodej, niedoświadczonej mamy:)

Gość gość
Ja bym odradzała owocowe herbatki... One koło owoców nigdy nie leżały. Moj wujek pracował przy wyrobie owocowych herbatek i opryskiwano je (te nasiona) chemia w specjalnych maskach i kombinezonach. Nic zdrowego. To juz lepsze są gerbery. Weź pare owoców np jabłko, nektarynka, gruszka itp. Zalej trochę woda, podgotuj i masz kompocik a z owoców deser.

Gość gość
no i oczywiście w nocy 2-3 razy oczywiście mleko od mamy x x x a to wg Ciebie coś oczywistego?:O takie duże dziecko i tyle je w nocy:O rzeczywiście bardzo oczywiste:/

Gość gość
No może źle się wyraziłam z tym oczywistym karmieniem w nocy ale niestety on mi się tak budzi i chce jeść...może spróbuję z podaniem mu wody w nocy? Boję się, że wtedy się obudzi, bo poczuje, że mleko nie leci. Z tym karmieniem w nocy to bym się obawiała bardziej jak byłby tłuścioszkiem ale wagę ma w normie i jest bardzo *****iwym dzieckiem:)

Gość gość
Nie wiem czemu to ostatnie słowo zakryło mi gwiazdkami, chciałam bowiem napisać R U C H L I W Y M dzieckiem:)

Gość gość
matko boska...dziecko je 9-10 razy na dobe o 5 razy za duzo

Gość gość
Mój 10miesieczniak też się budzi w nocy 2-3razy na mleko i to jest NORMALNE! poza tym je ok. 10 owsianke lub jaglanke ż jakimś owocem ; ok. 11 pierś przed drzemka ; ok. 13 obiad ; ok. 16 pierś ; ok. 17 owoc ; ok. 21 pije 210ml mm ż kleikiem ryżowym

Gość gość
A co mam zrobić jak ma taki apetyt? Nie jest grubasem, bo inaczej bym się zaczęła martwić a tak w ogóle to nie prosiłam o osąd w jaki sposób karmię i jak często mojego synka tylko o to abyście mi poradziły czy mogę dodać mu kolejny stały posiłek do jego codziennego menu....Moja szwagierka nie karmi tak często swojego malucha ale tylko dlatego, że wszystko co zjada jest doprawione i jak tylko nadarza się okazja dostaje coś słodkiego a ja nie chcę mojemu maluchowi jeszcze fundować rozwijania się próchnicy.