Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyć dziecko trzymać smoczek

Polecane posty

Gość gość

Hej mój synek nie umie sam trzymać sobie smoczka w buzi a wiem że chce smoczek bo jak mu go trzymam to ssie go co mogę zrobić żeby go nauczyć

Gość gość
Nie ucz na siłę, moja córka dławiła się smoczkiem i nigdy nie ssała, natomiast syn tak kochał smoczki, ze wkładał 3 naraz do buzi, oduczył się dopiero w przedszkolu.

Gość gość
Dziecko trzyma smoczek, bo to substytut piersi lub smoczka od butelki, wiec ssie przez chwile, gdy trzymasz. Jesli puszcza, kiedy zabierasz rękę-to moim zdaniem go nie chce. Zasysa, bo myśli, ze poleci mleko, a jak nie leci, to wypuszcza. Nie dawaj na sile. Moj tez nie potrzebuje, jedynie kiedy troche marudzi to daje, wtedy czasem possie. Nie każde dziecko jest smoczkowe.

Gość gość
A po co ten smoczek? Po co uczyć w ogóle dziecko ssać smoczek? Mam dwoje dzieci i żadnemu nie dawałam, bo nie rozumiem o co chodzi z tym smoczkiem i po co to? Przecież to jakiś wymysł, ze dziecko musi ssać smoczka, zakodował wam się obrazek w głowie dziecka ze smoczkiem i dajecie durne, a potem oduczyć nie można, ja ssałam smoczka do zerówki i teraz mam krzywe zęby.

Gość gość
Ile ma dzidziak? Może wypróbuj inny kształt smoka.

Gość gość
Zależy od smoka. Nam podszedł MAM, Lovi ew. Canpol taki prosty. Wszystkie te zakrzywione do góry odpadają .

Gość gość
Synek ma 5 tygodni i ma ten zakrzywiony do góry i taki prosty i ani ten ani ten nie działa bo mu wypada

Gość gość
Gosciu z 11:22, wyobraz sobie ze sa dzieci, ktore maja bardzo silna potrzebe ssania. Moj syn nie wytrzymywal nawet 40 minut spaceru, dopiero pomoglo jak nauczyl sie smoka, u nas sprawdzil sie NUK. Bez tego kazdy spacer byl na sygnale, a w domu wisial na piersi non stop, jak mial 2,5 miesiaca to zalapal smoka i wreszcie moglismy pojsc na dluzszy spacer. Uwielbiam zlosliwe komentarze przemadrzalych ludzi, bazujacych tylko na wlasnych doswiadczeniach...

Gość Tymoteusz1
Skoro już chcecie się zdecydować na butelkę dla dziecka, to niech będzie to naprawdę dobry produkt. Pamiętajcie, że teraz butelki mogą mieć kształt i smoczek idealnie przystosowane do wieku Waszego dziecka. W https://www.bobokiosk.pl/pl/c/Butelki-i-kubki/28 macie fajnie to przedstawione. Ja myślę, że warto uczyć dziecko pić z butelki.

Gość gość
no ale po co smoczek? skoro nie chce to go nie ucz.

Gość gość
moje dziecko też nie chciało smoczka, z butelki nauczyło się pić jak skończył 7 miesięcy bo wróciłam do pracy, wcześniej to potrafił ssać pierś co pół godziny, troszkę pociumkał i moglismy dalej spacerować :)