Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawny towarzysz partyjny

Chciałbym reaktywować Polską Zjednoczoną Partię Robotniczą.

Polecane posty

Jestem starym komuchem ale mam zapał do działań społecznych. W kombinacie byłem niegdyś przodownikiem pracy. Udzielałem się też w czynach społecznych. Przez długi czas pracowałem jako nauczyciel za co otrzymałem gwiazdę „Zasłużony Nauczyciel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej” a wcześniej w kombinacie dostałem też „Zasłużony Pracownik Informacji Naukowo-Technicznej”. Teraz siedzę na emeryturze i nudzę się. Nie ma nawet komu powiedzieć "towarzyszu". Zastanawiam się nad reaktywacją PZPR i powołaniem tymczasowego Komitetu Centralnego. Zdaję sobie sprawę jak wielkie to przedsięwzięcie dlatego aby odciążyć innych od ogromu prac i dać przykład własnej pracowitości to sam osobiście na ochotnika zgłaszam się do zostania Pierwszym Sekretarzem KC PZPR. Co wy na to towarzysze?

Gość gość
Marzy ci się żeby jak Rakowski zakomenderować "sztandar wyprowadzić"? :classic_cool:

Gość dawny działacz szczebla woj
Interesująca inicjatywa. Należy ad hoc zebrać grupę inicjatywną i przekształcić ją na pierwszym zebraniu w komitet odrodzeniowy partii. Wybrać władze, komisję rewizyjną, dyscyplinarną, itp, itd... Ustalić wysokość składek i położyć nacisk na akcję agitacyjno propagandową. Agit-prop to można powiedzieć baza.

Gość gość
W Polsce cały czas istnieje Partia Komunistyczna :) Wiec nie musicie reaktywować.

@ gość dziś W Polsce cały czas istnieje Partia Komunistyczna :) Wiec nie musicie reaktywować. x Wiem ale oni nie chcieli mi dać posady I sekretarza. Trudno, założę swoją partię. Po drugie, oni kumają się z Europejską Inicjatywą Komunistyczną a ta jest za imigrantami. Problem w tym, że ja za imigrantami nie jestem. Poza tym czarny albo ciapaty nijak nie pasuje do czerwonego, no nie?

Gość gość
To już raz było, w grudniu 1948, PPS i PPR zlały się razem

Roskosmos a Wy towarzyszu (mogę tak się do Was zwracać?) jesteście za przyjmowaniem imigrantów czy nie? Bo ja, chociaż uważam się za rasowego komucha, to jednak jestem zdecydowanie przeciw wpuszczania tu arabusów. Gdzie jest klasa robotniczo-chłopska tam nie ma miejsca na strefy szariatu. Poza tym wierzenia w różnych allachów to zabobon nijak nie przystający do dzisiejszych czasów.

O właśnie - kontrrewolucji! Macie rację tow. Roskosmos. Ja przez cały PRL byłem za zwalczaniem reakcyjnego podziemia kontrrewolucyjnego. Nie po to dostawałem odznaczenia za utrwalanie władzy ludowej żeby teraz tę władzę miały przejąć istoty znajdujące się na niezbyt wysokim stopniu drabiny ewolucyjnej.

Towarzyszu Roskosmos, a powiedzcie mi tak prywatnie, poza anteną, nie wstyd Wam czasem za współczesnych lewaków unijnych? Przecież to idioci. Islamuchy ich atakują, gwałcą ich żony i córki a oni stoją jak idioci. Lewacka poprawność polityczna nijak się ma do nawnych idei socjalistyczno-komunistycznych. Nasz generał armii towarzysz Wojciech Jaruzelski pewnie rozpieprzył by w puch te stada ciapatych islamuchów. Nie uważacie, towarzyszu? Nie wstyd Wam czasem za współczesne lewactwo?

up