Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oplaca sie pisac reklamacje do biedronki?

Polecane posty

Gość gość

To nie pierwszy raz gdy kupuje towar na promocji a w domu gdy sprawdzam paragon okazuje sie, ze towar byl po stalej cenie. Pisac reklamacje czy nie ma sensu?

Gość gość
przestać chodzić do tego syfiastego sklepu

Gość gość
a może warto sprawdzać paragon od razu,a nie dopiero w domu?

Gość gość
Nie jestem sprawdzic ceny z paragonu gdy kupuje sporo produktow, poza tym nie znam kazdej ceny na pamiec. Po powrocie do domu spojrzalam na promocje i okazalo sie, ze towar zostal sprzedany po stalej cenie.

Gość gość
Warto, kiedyś w gazetce online zobaczyłam promocję o której w sklepie nie było nic wiadomo, mąż zrobił zakupy i w domu powiedział że kupił wszystko w regularnej cenie, żadnych informacji na półkach nie było i na kasie też weszło bez obniżki. Napisałam do bok-u Biedronki, wyjaśniłam dokładnie o co chodzi, w sklepie dostaliśmy zwrot pieniędzy. Jeśli bywasz tam częściej i masz jak odebrać przy okazji, to pewnie że warto, ale musisz mieć dowód na to że na półce/czytniku/w gazetce cena była niższa.

Gość gość
Też tak czasem mam. Ale gorzej jest w naszym miejscowym małym markecie. Cena na półce jedna a na paragonie co innego szlak by trafił. Jak spojrzę na paragon w sklepie albo pod sklepem to się wracam a jak zapomne to już sobie daruje. Tyle że też często kasjerki nabijają sobie manko. Jednego dnia mój brat kupił baterie za 2 zł opakowanie chyba sztuk a na drugi dzień był i chciał wziąść jeszcze przy okazji i zapłacił 2 zł za sztuke.

Gość gość
*Chyba 3 sztuk

Gość gość
W takim razie gdzie mam sie udac po zwrot gotowki do kierownika sklepu czy przy kasie?

Gość gość
Do kasy ale i tak pewnie wyślą do kierownika

Gość gość
Ale po co gdzieś pisać? Idziesz z takim paragonem w ciągu kilku dni do sklepu, w którym zrobiłaś zakupy , mówisz o sprawie jakiejkolwiek kasjerce ona wzywa kierownika, a ten rozwiązuje sprawę. Jeżeli wina jest po stronie sklepu, to od razu zwracają pieniądze. Jeżeli okazuje się np. że promocja była, ale w "dużej" Biedronce a nie w "małej", to tłumaczą o co chodzi. To samo gdy gazetka jest aktualna przez tydzień, a dana promocja przez np. dwa dni. Tak jest zarówno w Biedronce, jak Tesco czy Lidlu. Zawsze sprawę da się wyjaśnić od ręki.

Gość gość
Dlatego ja sprawdzam paragon jeszcze w sklepie. I choć inna sprawa, bo zwykły błąd kasjerki, ale wzięłam jedna paprykę, a wbiła mi cały kilogram.