Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyrejestrowanie z urzedu pracy a opieka nad niepelnosprawnym rodzicem

Polecane posty

Gość gość

pisalam juz na ogolnym ale stwierdzilam ze tu chyba bardziej sa osoby zorientowane w temacie,otoz mam pytanie czy urzad moze mnie pozbawic statusu osoby bezrobotnej--chodzi mi o ubezpieczenie,jesli nie jeste w stanie podjac pracy teraz bo opiekuje sie schorowanym,chorym na raka i niepelnosprawnym rodzicem?urzad ma to gdzies i wysyla mnie do pracy a ja muszesprawowac opieke nad rodzicem non stop...czy moge sie odwolac ?

Gość gość
Odwołać chyba nie, ale mogłabyś dostać od lekarza l4 na opiekę nad rodzicem. tylko nie wiem czy to możliwe na dłuższy okres czasu

Gość gość
od lekarza pierwszego kontaktu?

Gość gość
Możesz iść do mopsu, możesz uzyskać opiekuńczy zasiłek(nie wiem czy tak się to dokładnie nazywa).Idź po prostu i popytaj. Mi nic nie przysługiwało bo rodzice mieli być rozwiedzeni albo w separacji chociaż (umierali oboje jednocześnie, będąc małżeństwem). Do rodzica załatw sobie hospicjum domowe.

Gość gość
nie dostane zasilku bo dochod jest ciut za wysoki juz pytalam w mopsie

Gość gość
Jak uzuskasz tam ten zasiłek(?) to masz opłacane składki wszystkie. O wszystko trzeba się wszędzie pytać. Pielęgniarki u lekarza ogólnego też dużo wiedzą...

Gość gość
wiem ze jakbym dostala to bym miala oplacone ale ze wzgl.na kryterium dochodowe nie mam nic,a dochod nie duzo przekracza i juz mi w mopsie odmowili

Gość gość
To teraz pytaj w urzędzie pracy... Przecież mając 3 profil w urzędzie pracy nawet nie wyznaczają terminów wizyt. Coś chyba, źle odpowiadałaś przy tej ankiecie.

Gość gość
Wyrejestruj się sama i zarejestruj ponownie. Na internecie masz wskazówki jak odpoiadać na pytania w ankiecie aby być jak najdalszą od rynku pracy.

Gość gość
no mi akurat wyznaczyli i mam oferty

Gość gość
a jak sie wyrejestruje saa i zarejestruje to mozna tak "od razu"?czy jest termin od-do kiedy ozna znow zarejestrowac sie?

Gość gość
Opłacić sobie ubezpieczenie można samemu. Nie trzeba do tego up a będziesz miała od nich spokój.

Gość gość
a orientujesz sie jakie sa ceny takich ubezpieczen samemu?drogie sa?gdzie sie udac by tanio wyszlo?

Gość gość
a czy ktos orientuje sie czy zasilek dla opiekuna osoby niepelnosprawnej jest uzalezniony od dochodu?

Gość gość
To jest chore. Ubezpieczenie kosztuje około 400 zł co miesiąc.

Gość gość
lo matko to zostane na lodzie

Gość gość
Ja nie mam ubezpieczenia od ośmiu lat....

Gość gość
Najlepiej ubezpieczyc się w zusie (400zl MC). Jak ubezpieczysz się prywatnie a trafisz do szpitala to jesteś w czarnej d***. Ja byłam kiedyś kilka miesięcy bez ubezpieczenia. Ktoś pytał czy ten zasiłek uzależniony jest od dochodu -tak, jest to kwota ok 1tys zl na osobę.

Gość gość
o kurcze 8 lat nieubezpieczona?a nie boisz sie odpukac ze trafisz do szpitala?jutro ide do mops i tam popytam dziekuje

Gość gość
Tak, urząd może Cię wyrejestrować jeśli odpowiesz podjęcia pracy, bez względu na przyczynę. Zgłaszając się do nich zgłaszasz jednocześnie chęć podjęcia pracy. Celem rejestracji jest znalezienie dla ciebie zatrudnienia, a nie ubezpieczenie zdrowotne.